مروری بر رسانه های ۱۰ام مهر ماه
ایدهای برای رمزگذاری متن در ایمیل، چتو شبکههای اجتماعی
دیروز ایدهای به ذهنم رسید که در عینحال که بسیار سادهاست، میتواند راهحل مناسبی برای تامین امنیت برای چت متنی، ایمیل، و فعالیت در شبکههای اجتماعی باشد. کمی جستجو کردم و نتوانستم پیادهسازیای از آن را در وب پیدا کنم. هدف این متن این است که یا منجر به پیداکردن این ابزار و آزمایش آن شود و یا احتمالا کسی به ساختن نسخهی اولیهای از آن تشویق شود. بوضوح ایده خام است و جنبههای مختلف آن مستلزم کار بیشتر و بهبود است. از هر نظری دربارهی این ایده و کارکردهای عملی آن استقبال میکنیم. قبل از بررسی کامل این روش از استفاده از آن در موارد حساس خودداری کنید! ایده، یک ابزار سختافزاری به شمایلی کاملا مشابه یک keylogger است که سر راه کیبرد قرار میگیرد. همینجا واضح است که برای تلفن هوشمند باید کار این سختافزار را بصورت نرمافزاری شبیهسازی کرد. کاربر لپتاپ نیز یا باید از نسخهی نرمافزاری استفاده کند و یا یک کیبرد خارجی به سیستماش متصل کند. روی ابزار، یک دکمهی فشاری و روشی برای وارد کردن یک اسم رمز ِ شانزده رقمی یا بیشتر وجود دارد. نکتهی کلیدی این است که چون کلیدهای فشردهشده هرگز وارد محیط مورد استفاده نمیشوند، حتی وجود یک keylogger، چه نرمافزاری و چه سختافزاری، و بدافزارهای دیگر هم برای شنود کردن حاصلی ندارد. واضح است که درصورتی که سیستم مورد استفاده قابل اطمینان نیست نباید به مرورگر اجازه داد که متن را از وضعیت رمزگذاریشده بیرون بیاورد.
۱۰ واژهای که ۱۰ سال پیش اثری از آنها نبود!
در حوزه فناوری، ما همه روزه لغات و اصطلاحاتی را به کار میبریم که چه بسا چند سال پیش کسی دانست اینها یعنی چه، چون هنوز اختراع نشده بودند!
این نوشتار، ۱۰ لغت را که به تازگی وارد دنیای فناوری و اینترنت شدهاند معرفی میکند.
۱. Selfie
سلفی یا خودگرفت، عکسی است که کاربر از خودش میگیرد.
البته این واژه برای خودگرفتهای دستهجمعی هم کاربرد دارد؛ یعنی زمانی که چند نفر کنار هم قرار میگیرند و یکی از آنها با دوربین تلفن همراه یا تبلت خود، عکسی گروهی میگیرد.
سلفی بیشتر در شبکههای اجتماعی خودش را نشان میدهد.
به گزارش ایتنا، کلمه Selfie در نوامبر سال گذشته رسماً وارد فرهنگ لغت آکسفورد شد.
۲. Hashtag
هشتگ برچسبی است که برای دستهبندی و به اشتراکگذاری پستها درباره موضوعی خاص به کار میرود.
Hashtag از ماه ژوئن وارد فرهنگ لغت آکسفورد شده است.
۳. Sexting
سکستینگ یا همان پیامک جنسی، از دو واژه s e x و texting (ارسال متن) تشکیل شده است و به ارسال محتویات پورنو از طریق گوشیهای همراه اشاره دارد.
فرهنگ لغت وبستر از اوت ۲۰۱۲ میزبان این واژه است.
۴. Meme
Meme (میم) یا Internet meme (میم اینترنتی) به موضوعات و عقایدی گفته میشود که به وسیله اینترنت گسترش و رواج پیدا میکند.
“پهنهپه” یک میم اینترنتی فارسی است.
۵. ISIS
ISIS مخفف عبارت Islamic State of Iraq and Syria به معنای دولت اسلامی عراق و شام، نامی است که داعش برای خود انتخاب کرده است.
امروزه گروه تروریستی و تکفیری داعش به نقل محافل سیاسی و حتی نظامی تبدیل شده است.
جالب اینجاست که شرکتهای مختلفی در جهان وجود دارد که تمام یا بخشی از نام برند آنها ISIS است؛ مثل شرکت فناوری آیسیس اینویشن (Isis Innovation) و شرکت دارویی Isis Pharmaceuticals در آمریکا.
موسسه علوم و امنیت بینالمللی یا Institute for Science and International Security هم به اختصار میشود دقیقاً ISIS!
چندی پیش شرکت آمریکایی Isis که در زمینه مبادلات مالی الکترونیکی فعالیت میکند، تصمیم گرفت به دلیل تشابه اسمی با گروهک تروریستی داعش، اسم تجاری خود را تغییر دهد.
به گزارش سیانان، مایکل آبوت مدیر اجرایی شرکت مزبور گفته بود اگر چه این قضیه تصادفی است ولی ما نمیخواهیم با گروهکی که نامش با خشونت گره خورده، همنام باشیم.
۶. Like
لایک در لغت به معنای دوست داشتن و همانند بودن است.
از ۹ فوریه استفاده از Like در فیسبوک آغاز شد.
البته کارکرد این واژه فقط به فیسبوک محدود نمانده و امروزه در زندگی روزمره نیز افراد وقتی چیزی را بپسندند آن را لایک میکنند یا انگشت شست خود را رو به بالا میگیرند.
۷. Follow
فالو یعنی دنبال کردن.
این اصطلاح – که کارکرد واضحی دارد – در توییتر، اینستاگرام و بسیاری از سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی استفاده میشود.
۸. Tweet
در لغت به معنای صدای جیک جیک گنجشک و پرندگان کوچک است ولی در اصطلاح «ارسال پیام در شبکه اجتماعی توییتر» را میرساند.
کاربران این شبکه هر روزه دهها میلیون توییت ارسال میکنند.
۹. Application
اپلیکیشن یا برنامه کاربردی نوعی نرمافزار رایانهای است که طیف وسیعی از نرمافزارهایی که ما روزانه از آنها استفاده میکنیم را شامل میشود؛ از جمله Word مایکروسافت.
این واژه گاه به اختصار App نامیده میشود.
در دستگاههای همراه «اپلیکیشن» بیشتر از لغت «نرمافزار» جا افتاده است، ولی همان معنای «نرمافزار کاربردی» را میدهد.
۱۰. Google
گوگل در لغت یک عدد افسانهای است به بزرگی عدد یک با صد صفر جلوی آن.
امروزه گوگل شرکتی است بینیاز از معرفی.
در حال حاضر شاید نتوان یک کاربر اینترنتی پیدا کرد که این واژه به گوشش نرسیده باشد و یا حداقل با یکی از سرویسهای گوگل کار نکرده باشد؛ سرویسهایی همچون جستجوگر اینترنتی، جیمیل، یوتیوب، مرورگر کروم، گوگل مپس و غیره.
گوگل ۱۶ سال پیش توسط لری پیج و سرگئی برین در گاراژ یک منزل شخصی در کالیفرنیا راهاندازی شد و امروزه به قدری اوج گرفته که «گوگل کردن» به فعل تبدیل شده و به عنوان معادل جستوجو (سرچ) در اینترنت به کار میرود.
گوگل پاداش کشف باگ های کروم را سه برابر می کند
این شرکت بزرگ، به ازای هر گزارش با کیفیت بالا، تا ۱۵ هزار دلار پرداخت می کند؛ هرچند این مبلغ از پاداش یکصد و ده هزار دلاری دلاری برای باگ های امنیتی Chrome OS کم تر است، اما هنوز هم با مبلغ قبلی ۱۰ هزار دلار فاصله دارد. حالا، مشارکت کنندگان می توانند در کنار بهبود امنیت کروم، از لیست شدن در صفحه ی Hall of Fame گوگل نیز بهره مند شوند. البته، رسیدن به این پاداش ۱۵ هزار دلاری تلاش زیادی می طلبد: افراد علاقمند باید اکسپلویتی از نحوه تاثیر باگ برای کاربران تهیه کنند. اما برای کاهش ارسال موارد تکراری، این شکارچیان باگ ها می توانند ابتدا گزارش خود از آسیب پذیری را ارسال کرده و سپس کار روی اکسپلویت را شروع کنند.
سیمکارتها جای دفترچههای درمانی را می گیرند
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: سیمکارت های جایگزین دفترچههای درمانی در داخل موبایل و یا در کارتهای مخصوص قرار میگیرد و تمامی اطلاعات بیمار در آن ثبت میشود و در اختیار بیمار قرار میگیرد. محمد علی همتی، درباره حذف دفترچههای درمانی در مراکز درمانی ملکی تأمین اجتماعی اظهار داشت: زیرساختهای لازم برای الکترونیکی شدن پروندههای درمانی بیمهشدگان تأمین اجتماعی به سرعت در حال انجام است و شرکت خدمات ماشینی تأمین اجتماعی تمامی اقدامات را برای بهره برداری از الکترونیکی شدن درمان در تأمین اجتماعی انجام داده است. همتی بیان داشت: تا چند ماه آینده سیمکارتها جای دفترچههای درمانی را در مراکز ملکی تأمین اجتماعی خواهند گرفت و دیگر مشکل تمدید دفترچههای بیمه برطرف میشود.
برنامههای اوراکل برای ایمنسازی برنامههای همراه
شرکت اوراکل سرویس( Mobile Application Framework MAF) خود را به روز کرده تا برنامهنویسان و طراحان راحتتر بتوانند برنامههایی ایمن برای آیفون و گوشیهای آندروید طراحی کنند. به نقل از وی تری، این شرکت میگوید بسیاری از برنامههای فعلی که بر روی گوشیها و تبلتها مورد استفاده قرار می گیرند از ایمنی کامل برخوردار نیستند و کارکنان شرکتهای تجاری در صورت استفاده از آنها دچار مشکل میشوند.
MAF ضمن اینکه طراحی برنامههای همراه را ساده میکند مجموعه قابلیتهای امنیتی قابل توجهی نیز دارد که میتواند کیفیت برنامهنویسی همراه را ارتقا دهد.
ایمن سازی برنامههای همراه از طریق افزودن کلمه عبور به آنها، یکپارچه سازی برنامه های همراه و هماهنگ نمودن آنها با مجموعه Oracle Access Management، رمزگذاری تمامی اطلاعات ذخیره شده بر روی گوشی و تبلت از جمله ویژگیهای MAF است.
حملات گسترده هکرهای داعش
پلیس اف بیآی از حملات گسترده اینترنتی توسط کارشناسان داعش در سطح جهان خبر داد.
بعد از حملات اخیر نیروهای آمریکایی به مواضع داعش در سوریه و عراق، هکرهای داعشی اقدام به راه اندازی حملات اینترنتی علیه آمریکا کردهاند و پلیس اف بیآی صحت این حملات تایید کرده است. نوع هدف گزاری این حملات و جزئیات آن هنوز مشخص نیست اما به گفته کارشناسان اف بیآی، این حملات پیش از این هم به صورت نقطهای وجود داشته و به طور قطع ادامه پیدا خواهد کرد. برخی از این حملات نیز از سوی اشخاصی است که خود را از لحاظ اعتقادی و ایدئولوژیک همراه با ارزشهای داعش میدانند. این افراد عمدتا توییتر را محل حملات خود قرار میدهند. پلیس اف بیآی این حملات را در واکنش به اقدامات ارتش آمریکا و حمله به مواضع داعش و کشتن نیروهای آن در عراق و سوریه میداند.