«پیتزا هات» میخواهد ذهن شما را بخواند
وقتی شما وارد رستوران Pizza Hut میشوید، منوی مخصوصی پیش روی شماست تا وقتی به منو نگاه کردید، بدون آنکه چیزی بگویید یا تصمیمی بگیرد، این منوی هوشمند متوجه سفارش شما شده و سفارش مخصوص را به شما اعلام میکند.
پیتزا هات این منو را پاییز امسال در شعبات خود در بریتانیا مورد آزمایش قرار داد. این منو ذهنخوان شامل یک تبلت و یک ردیاب چشم است که غذای شما را پیشنهاد میدهد.
ردیاب چشم در این منو تمام نگاه شما را بر روی منو رصد میکند و وقتی شما به ۲۰ ماده مختلف تشکیل دهنده پیتزا نگاه کردید و علاقه نشان دادید، در واقع شما از ۴ هزار و ۸۹۶ احتمال مختلف در انتخاب ترکیبات مختلف مواد پیتزا با هم، یکی را به صورت ناخودآگاه انتخاب میکنید و سیستم این انتخاب را از چشمان شما حدس میزند.
در توضیح بیشتر در خصوص عملکرد این ردیاب باید گفت که وقتی چشم بر روی مواد اولیه نوشته شده بر روی منو رستوران حرکت میکند، بر حسب مدت زمان نگاهی که شما بر روی هر یک از مواد اولیه لازم گذاشتهاید، یا به عبارتی فوکوس میکنید، ردیاب چشم درمییابد که شما چه چیزهایی را دوست دارید.
به این ترتیب، اطلاعات تبلت به دست آشپز میرسد و او سفارش پیشنهادی را به شما ارائه میکند و منتظر تائیدتان میشود. حالا ضمیر خودآگاه شما باید تصمیم نهایی را بگیرد که آیا پیتزای پیشنهادی که از ضمیر ناخودآگاهتان نتیجهگیری شده، مورد علاقه شما است یا خیر و در صورت تائیدتان، با کلیک Confirm سفارشتان به آشپزخانه منتقل میشود.
تکنولوژی ردیابی چشم سالهاست در علوم مختلف به کار میرود. از جمله روانشناسی که این تکنولوژی بسیار به کار میآید.
ردیابها امروزه بسیار پیشرفت کردهاند و دوربینهای آنها با سرعت بالاتر و پردازشگرهای بسیار سریع گرافیکی، اشعه مادون قرمز انعکاس یافته از قرنیه چشم را اندازه گیری کرده و با دقت زیاد محاسبه میکنند. این پردازشگرها از نورهای منعکس شده از مردمک چشم، نشانهها را یافته و نقاطی را که چشم تاکید بیشتری روی آنها داشته باشد، ثبت میکنند.
این منو هوشمند که به صورت تبلت است، دارای یک صفحه لمسی و دوربین ردیاب چشم بوده که به شما اجازه میدهند، سفارش خود را بدون صحبت با خدمتکار، به صورت مستقیم به سرآشپز سفارش بدهید.
اما این تکنولوژی پیتزا هات خالی از اشکال هم نیست. قطعا تا اینجا که مطلب را خواندهاید به پرسش در این خصوص رسیدهاید… بله! مشکلاتی هم دارد و ممکن است گاهی پیتزای پیشنهادی به مشتری اشتباه انتخاب شود.
این منو غذایی هوشمند، براساس مدت زمانی که مشتری بر روی مواد نوشته شده در منو نگاه میکند، حدس میزند که مشتری چه میخواهد. اما با توجه به حس عمومی انسانها با هم یکسان نیست.
اگر چشم شما روی یک کلمه یا نوشتهای متمرکز میشود، لزوما به این منظور نیست که شما حتما دارید در همان لحظه درباره آن نوشته فکر میکنید؛ از طرف دیگر ممکن است مشتری گاهی درباره یک ماده اولیه پیتزا اطلاعاتی نداشته باشد و از سر کنجکاوی این سؤال برایش به وجود آید که مثلا سوسیس پپرونی چیست؟ ولی سیستم به اشتباه گمان ببرد که مشتری خواهان آن است.
شاید برای رفع این مشکل، بتوان یک راه حل نشان داد و آن این است که مشتری عمدا برای چند ثانیه به موادی از مواد اولیه پیتزا که اشتیاق دارد، نگاه کند تا دستگاه بتواند صحیح حدس زده و پیتزای مورد علاقه مشتری را پیشنهاد کند که در این صورت عملا دیگر استفاده تکنولوژی از ضمیر ناخودآگاه انسان استفاده نمیکند و در واقع منوی هوشمند پیتزا هات باز هم از ضمیرخودآگاه انسان کمک میگیرد.