مرور رسانه ها ۸ تیر ۹۴
مرور سانه های ۸ تیر ۱۳۹۴:
درس های بزرگی که از تلگرام باید گرفت
بولتن نیوز در مطلبی به ویژگی ها برتر تلگرام اشاره کرد:
۱- تلگرام از یک شبکه ارتباطی تا یک شبکه اجتماعی؛ تغییر نرم ماهیت
در نسخه های اخیر تلگرام شاهد تغییر ماهیت این شبکه ارتباطی هستیم. تغییری نرم و هوشمندانه. آنچنان که کاربردهای این نرم افزار به مرور وسیع تر و فراتر از یک نرم افزار پیام رسان می گردد. کم کم شاهد آن هستیم که با افزودن امکانات جدید در نسخه های جدید، با زیرکی هرچه تمام تر این شبکه ارتباطی به یک شبکه اجتماعی تبدیل می شود. این تغییرات آهسته و تدریجی به گونه ای رقم می خورد که کاربران این اپلیکیشن نیز این تغییرات را همراهی می کنند. توسعه پایدار، مستمر و تدریجی رازِ همراه کردن کاربران و مشتریان حتی در صورت تغییر ماهیت محصول است. چرا که کاربران نیز به تدریج نیاز های جدید خود را کشف می کنند و در بزنگاهِ احساس نیاز به خدمت جدید، پاسخی از سرویس دهنده دریافت می کنند که این بسیار مطلوب است و به محبوبیت محصول کمک می کند. کاری که به خوبی تیم پروژه تلگرام از عهده آن برآمده اند.
۲- کارآفرینی اجتماعی در تلگرام
نکته جالب تر اینجاست که این تغییر و تحولات تدریجی، با استفاده از برنامه نویسان علاقمند در سرتاسر دنیا و بصورت کاملا داوطلبانه رخ می دهد. تلگرام با استفاده بجا از مفهوم کارآفرینی اجتماعی و با بکارگیری هوشمندانه تخصص های اجتماع مورد نظرش، محصول خود را تکمیل می کند. این مفهوم در تکمیل و تکثیرِ یکباره استیکرهای تلگرام بیشتر مشهود است. ایجاد پلتفرم ربات ها که به سادگی برای برنامه نویسان، فعالان و علاقمندان حوزه آی تی قابل بکارگیری و توسعه است، شاید بهترین راهکار برای رسیدن به هدف باشد. استفاده از ظرفیت و استعداد برنامه نویسان، گرافیست ها و دیگر تخصص ها در سرتاسر دنیا، تنها با ایجاد بستری هوشمندانه.
– تعیین گام ها و تولید محصول اولیه
از دیگر درس هایی که می شود از پیشرفت قدم به قدم ولی پیوسته تلگرام گرفت، فازبندی مناسب و توسعه گام به گام محصول است. یکسال پیش تلگرام یک نرم افزار پیام رسان خوب با امکانات قابل قبول بود. ولی در آینده نزدیک شاهد تحولات بنیادین در ماهیت و کاربردهای این شبکه خواهیم بود. و همگان تأئید می کنند که تلگرام در هر مرحله کاربردی که ادعا می کرد را خوب انجام می داد. خیلی بعید است که بدون برنامه ریزی و هدف گذاری بلندمدت و تعیین مایلاستون ها، مدیران محصول تلگرام این موفقیت ها را به دست آورده باشند. همیشه سنگ های بزرگ نشانه نزدن است اما با برداشتن و پرتاب سنگ های کوچکتر آمادگی مان برای سنگ های بزرگتر بیشتر می شود. بازخوردها و تجربه هایی به دست خواهیم آورد که در تکمیل محصول نهایی به کمکمان خواهد آمد. چه اصراری است که از همان ابتدا کامل ترین محصول تولید شود؟
۴- بستر های آزاد و محک ظرفیت ها!
از دیگر درس هایی که از پروژه تلگرام می توان گرفت؛ ظرفیت های متفاوتی است که خود را در بسترهای آزاد و البته پنهان نشان می دهد، تولید و انتشار استیکرهای غیراخلاقی شاهد این مدعاست.
با عمومی و در دسترس بودن API های تلگرام، برای برنامه نویسان بستر بسیارخوبی برای توسعه ایجاد شده است اما در مقابل ربات های آزاردهنده ای هم ظهور خواهند کرد که علاوه بر برهم زدن نظم گروه ها، حریم خصوصی افراد را دچار خدشه خواهند کرد. شاید در بسیاری از کشورها صاحبان استارتاپ ها به کاربران کاملا اطمینان می کنند ولی شاید برای ایران این هنوز زود باشد. کما اینکه زمزمه هایی مبنی بر فیل..تر شدن این اپلیکیشن در ایران به گوش می رسد یا در بعضی مواقع اختلال هایی در اتصال به شبکه دیده می شود!
– ازدواج هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء:
انقلاب بات ها در تلگرام، نوید رشد و دستیابی زودهنگام بشر به اتصال هوشمندانه اشیاء به اینترنت را می دهد. هر چند هنوز کامندها (دستور ها) بسیار محدود هستند اما دیری نمی پاید که خیلی از کاربردها به سادگی در دسترس اشیاء قرار می گیرند. هرچند در مقابل این پیشرفت ها، نظارت های بشر دوستانه برای جهت دهی رشد این فناوری ها ضروری تر به نظر می آید ولی دانشمندان انسان گرا بسیار خوشبین به عاقبت رشد هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء هستند. این واقعه بزودی رخ خواهد داد؛ امیدوارم مواجهه انفعالی با تحولات تکنولوژی دوباره کشتی چوبی مان را طوفان زده نکند!
خدمات ویدیویی فیسبوک موی دماغ گوگل شد
فارس: فیس بوک با سرمایه گذاری گسترده بر روی ارائه خدمات ویدیویی قصد دارد هم با سرویس یوتیوب گوگل مبارزه کند و هم درآمد بیشتری کسب کند.
گوگل علاوه بر فیس بوک از جانب خدمات ویدیویی متنوع سایت های دیگر هم تهدید می شود که از جمله آنها می توان به اینستاگرام، واتس آپ و حتی هدست های نمایش دهنده واقعیت مجازی اشاره کرد.
در این میان خرید شرکت Oculus توسط فیس بوک و مالکیت بر هدست واقعیت مجازی Oculus Rift این شرکت به مزیت دیگری برای فیس بوک برای رقابت با گوگل مبدل شده است. البته کارشناسان معتقدند پیشکسوت بودن یوتیوب در زمینه ارائه این خدمات کار را برای دیگر رقبا دشوار کرده و به احتمال زیاد گوگل هم برای از دست ندادن نبض بازار به ارائه خدمات جدید ویدیویی روی خواهد آورد.
مدیر امنیت یاهو به فیسبوک میرود
آی تی آنالیز: الکس استاموس، مدیر امور امنیتی و حریم شخصی شرکت یاهو اعلام کرده که قصد دارد به عنوان رئیس امور امنیتی به فیس بوک بپیوندد.
به گزارش فارس به نقل از وی تری، وی عملکرد یاهو در حوزه امنیت را درخشان توصیف کرده و افزوده که فیس بوک قصد دارد با مشکلات امنیتی خود مقابله کند.
فیس بوک در سال های اخیر به طور گسترده با مشکلات امنیتی مواجه بوده و هکرها بارها اطلاعات کاربران را به سرقت برده و با ارسال هرزنامه و اخبار جعلی برای آنان مزاحمت ایجاد کرده اند. خود فیس بوک نیز به انتقال اطلاعات شخصی کاربران به افراد و گروه های ثالث بدون کسب اجازه افراد متهم است.
استاموس در توییتر خود در این مورد نوشته است: من از پیوستن به فیس بوک هیجان زده هستم. از یاهو تشکر می کنم و بهترین ها را برایشان آرزو می کنم.
وی در تشریح علت پیوست خود به فیس بوک گفته است: اینترنت به نیروی فوق تصور برای مرتبط کردن جهانیان مبدل شده و به افراد امکان داده به فرصت های اقتصادی، آموزشی و شخصی بی نظیری در تاریخ بشر دسترسی یابند. این مزایا بدون ریسک نیست و مسئولیت ما طراحی امن ترین و قابل اطمینان ترین محصولات ممکن است.
استاموس در زمان حضور دوساله اش در یاهو اقدامات مختلفی را برای ارتقای امنیت خدمات آن انجام داد و از جمله سرویس ایمیل این شرکت را رمزگذاری نمود.
تلگرام فیلتر نمیشود؛ خبرها شایعه است
به گزارش افکارنیوز، از صبح یکشنبه موج پیامکی جدیدی در شبکه اجتماعی تلگرام مبنی بر فیلترینگ این شبکه از بامداد امشب راه افتاده که احساس نگرانی را برای کابران این شبکه ایجاد کرده است.
با توجه به اینکه از گذشته به نوعی دیدگاههای سلبی در ارتباط با برخی شبکههای اجتماعی وجود داشته، هر از چند گاهی برخی کاربران شبکههای اجتماعی با امیالی خاص اقدام به انتشار شایعاتی بی پایه و اساس میکنند که تنها منجر به ایجاد موجی از نگرانی در بدنه جامعه میشود.
با این حال پیامی که امروز در شبکههای اجتماعی مخصوصا تلگرام به چرخش در آمد و برخی کاربران در طول روز چندین مرتبه آن را دریافت کردند، به شرح زیر است:
” خداحافظ تلگرام…
بالاخره رییس ارتباطات نامه فیلتر تلگرام رو تائید کرد
امشب ساعت ١٢ موج فیلتر از تهران آغاز بعد شهرهاى اطراف تا اینجا
همه آىپیها بسته میشه
دوستای گلم فیلتر شدن تلگرام رو تسلیت عرض میکنم
امشب بنا بر فرمودههای وزارت ارتباطات راس ساعت ۱۲ شب آیپیهای سرور ایران هک میشه
وتا ساعت ۸ صبح فردا تلگرام و واتس آپ فیلترمیشه
اولین شهری که آی پی هاش مصدود میشه
پایتخت ایرانه
سپس اصفهان
و به ترتیب کل ایران
این خبر رو منتشر کنید.”
اگر کمی اهل فن باشید، متوجه میشوید که این پیام سرشار از تعارض است و به راحتی میتوان به غلطهای نگارشی و مفهومی آن پی برد.
باز هم برای اطمینان خاطر کاربران این شبکه اجتماعی، گفتوگویی با محمدرضا فرنقی زاد مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم که وی هم موضوع را از اساس تکذیب کرد و گفت هیچ نامهای برای فیلترینگ تلگرام به دست ما نرسیده است.
سخنگوی وزارت ارتباطات خطاب به کاربران شبکههای اجتماعی گفت: کاربران به شایعاتی که در گروههای اجتماعی مطرح میشود توجه نکنند برای اینکه این سخنان واقعیت ندارد.
وی همچنین عنوان کرد: از سویی اگر قوه قضاییه تصمیم به فیلترینگ شبکهای داشته باشد میتواند به صورت مستقیم اقدام به فیلترینگ کند بدون اینکه وزارت ارتباطات در جریان باشد.
فرنقی زاد عنوان کرد: درباره شبکههای اجتماعی بیشترین حمایت را وزارت ارتباطات داشته و در گذشته نیز این مشهود بوده است؛ با این حال قبلا هم اخباری مبنی بر فیلترینگ برخی شبکهها منتشر میشد اما این اتفاق نمیافتاد و مشخص میشد که دروغ است.
ادعای صهیونیستها مبنی بر حمله هکری ایران
به گزارش مشرق، یک شرکت اطلاعاتی اسرائیلی به نام «کلیر اسکای» ادعا کرد که با موجی از حملات علیه اهدافی در اسرائیل به شکل ویژه و در منطقه خاورمیانه به شکلی عام روبهرو بوده که منبع آن ایران و هدف آن جاسوسی است اما یادآوری کرد که دلیل مستقیمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
بر اساس گزارش وبگاه خبری روزنامه «تایمز اسرائیل»، هکرهای یادشده از روشهای پیشرفته برای هک کردن ۴۰ هدف در اسرائیل و ۵۰۰ هدف دیگر در سرتاسر جهان استفاده کردهاند. بر اساس اعلام شرکت مذکور از جمله اهدافی که در اسرائیل هدف قرار گرفتهاند، اهداف متعلق به ژنرالهای بازنشسته، کارمندان شرکتهای سرمایهگذاری و پژوهشگران دانشگاهی بودهاند.
«زهیر آندراوس» گزارشنویس روزنامه «رأی الیوم» چاپ لندن در این باره نوشت: اهداف خارج اسرائیل شامل اهداف متعلق به وزیر دارایی یک کشور در خاورمیانه، سفارت قطر در انگلیس، روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشری بودهاند.
شرکت کلیراسکای در ادامه اعلام کرد که این حملات به دنبال تسلط بر رایانههای هدف یا ایمیلهای آنها بوده است. یکی از این حملهها به ماه ژوئیه ۲۰۱۴ بازمیگردد و شاید به قبل از آن یعنی سال ۲۰۱۱ مربوط باشد. هکرها در این حمله برنامههای خرابکارانه به ایمیلهای افراد میفرستادهاند و سعی میکردهاند از طریق تکنولوژیهای جدید خطوط تلفن، حسابهای ایمیل و فیسبوک و غیره افراد را هک کنند. این حمله سختترین حمله از نوع زمان و ادامهدار بودن آن است که مسئولان شرکت با آن روبهرو شده اند.
بر اساس این گزارش بیشتر اهداف در زمینههای زیر بودهاند: پژوهشگران دانشگاهی و افراد شاغل در زمینههای مبارزه با تروریسم، دیپلماتیک، روابط بینالملل، ایران، خاورمیانه و دیگر زمینهها مانند امنیت، دفاع، روزنامهنگاری و فعالان حقوق بشر.
نویسندگان این گزارش در ادامه گفتند: ویژگیهای این حملات ما را به این نتیجه رساند که عامل این حملات هکری ایران است. این فرضیه است اما دلایلی مستقیم برای اثبات این موضوع که نظام ایران در پشتپرده این هک کردن است، وجود ندارد. آنها در ادامه ادعاهای خود تاکید کردند که هکرها به زبان فارسی سخن میگفتهاند و مینوشتهاند. علاوه اینکه اهداف و قربانیان این حملات هکری در راستای منافع ایران بوده است. همچنین هکرها به جای اینکه دست به حملات اطلاعاتی-تروریستی بزرگ بزنند یا پول و اموال بدزدند فقط اقدام به سرقت اطلاعات اقدام کردهاند و سعی داشتهاند با دستیابی به رایانههای بیشتر دست به حملات بیشتری بزنند که به جاسوسی و سرقت IP اشاره دارد.
شرکت کلیر اسکای نتایج تحقیق خود را در گزارشی جدید به نام خانم «تامار گیندین» کارشناس زبان فارسی منتشر کرد. او استاد و پژوهشگر مشاور در مرکز «عیزری» ویژه پژوهشهای مربوط به ایران و خلیج فارس در دانشگاه حیفا است. گیندین که خود یکی از اهداف حمله هکری مذکور بوده در حال حاضر با شرکت کلیر سکای برای تحقیقاتش همکاری میکند.
این گزارش تنها چند روز پس از انتشار گزارشی درباره جاسوسی از پرونده هستهای ایران در سه هتل محل مذاکرات ایران با غرب با ویروسی به نام «دوکو» منتشر شد؛ ویروسی که عامل آن اسرائیل اعلام شد.
گزارشها حاکی از آن است که ویروس دوکو با ویروس «استاکسنت» ارتباط دارد و استاکسنت همان ویروسی است که در برنامهای هستهای ایران خرابکاری کرد و در سال ۲۰۱۰ با تاثیر بر روی سانتریفیوژها و رایانهها آن را چند ماه یا چند سال به عقب بازگرداند. روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که استاکسنت طرح مشترک آمریکا و اسرائیل بوده است.
مشکل تلگرام کجاست؟!
عصرایران: مدیرعامل مخابرات استان تهران با تاکید بر اینکه اعمال فیلترینگ و محدودیت دسترسی به سایتها از سوی مراجع دیگری تعیین میشود، افزود: در نهایت دسترسی به این شبکهها برای ما مانند اپراتورهای موبایل زیانی به دنبال نداشته و حتی دارای منفعت محسوب میشود، چرا که مشترکان برای دسترسی به این شبکهها حجم بیشتری اینترنت خریداری میکنند. اما زمانی که مخابرات هم از زیر بار این موضوع شانه خالی کرد این سوال پیش آمد که شاید دلیل اختلالات شبکههای اجتماعی و بخصوص وایبر و تلگرام به شرکت ارتباطات زیرساخت مربوط شود. اما محمود خسروی – مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت – و معاون وزیر ارتباطات نیز در گفت و گو با ایسنا این موضوع را رد کرده و با تاکید بر اینکه مشکل زیرساختی خاصی در این حوزه وجود ندارد این احتمال را مطرح میکند که این مشکلات از سوی خود این شرکتها باشد و به عنوان مثال خود شرکت وایبر و تلگرام در این زمینه اختلال داشته باشند.