مرور رسانه ها ۲۴ خرداد ماه
تأیید دومین حمله بزرگ سایبری توسط مقامات آمریکایی/ فرم ۸۶ لو رفت!
به گزارش خبرآنلاین، مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود به آسوشیتدپرس از حمله دوم هکرهایی که احتمال میدهند چینی باشند خبر دادهاند و در این حمله، اسامی و جزییات جاسوسهای امریکا که در نامها و لباسهای مختلف در سراسر دنیا به عملیات جاسوسی مشغولاند؛ به سرقت رفته است. بر این اساس «استاندارد فرم ۸۶»که افراد برای انجام عملیات مختلف جاسوسی-امنیتی آن را بهعنوان سند امنیتی پر میکنند و تحویل مقامات ارشد خود میدهند، لو رفته است! در این فرم مشخصات مأمور اعزامی، اطلاعات شخصی و خصوصی آنها، سابقه بیماری روانی و قرصهایی که مصرف میکنند و سابقه بازداشت یا ورشکستگی، اطلاعات تماس با بستگان و شمارههای تأمین اجتماعی موسوم به Social Security درج میشود.
خودروی بدون راننده گوگل،ابزار جاسوسی
به گزارش ایسنا، با ظهور خودروهای بدون راننده متکی به نرم افزار این نگرانیهای مشابه درباره حریم شخصی مسافران بوجود آمده است. خودروهای متصل به اینترنت این قابلیت را دارند که اطلاعاتی از قبیل مکان و سرعت خودرو را به شرکتهای تبلیغاتی، بیمه و ارتباطی بفرستند و آنها سپس از این اطلاعات برای اهداف تجاری استفاده کنند. روبرت استادلر (مدیرعامل شرکت خودروسازی آئودی) گفت که شرکت وی این موضوع را بسیار جدی میداند. وی افزود: این یک مساله شخصی است. تنها فردی که باید به اطلاعات خودرو دسترسی داشته باشد مشتری است. استادلر افزود: مشتری میخواهد در مرکز توجه باشد و نمیخواهد مورد سوء استفاده قرار بگیرد. آنها(مشتریان) میخواهند کنترل اطلاعات را داشته باشند نه اینکه روی آن نظارت کنند. به نظر میرسد روی صحبت مدیرعامل آئودی در این سخنان شرکت گوگل و پروژه خودروی بدون راننده این شرکت باشد.
فیسبوک زمان هر کاربر برای خواندن مطالب را کنترل میکند
به گزارش فارس و به نقل از مک ورلد، فیس بوک از این پس حساب های کاربری افراد را به دقت بررسی می کند تا دریابد آنها برای مشاهده هر مطلب ارسالی در فید خبریشان چقدر زمان صرف کرده اند و بر این اساس اخبار مشابهی که بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند، در صدر فید خبری ظاهر می شوند. تا پیش از این برای چینش فید خبری هر کاربر به نکاتی همچون استفاده وی از لایک، کامنت و به اشتراک گذاری توجه می شد، اما به نظر می رسد توجه به مدت زمان صرف شده برای مطالعه هر پست ملاک دقیق تری برای قضاوت در این زمینه باشد. نکته جالب اینکه برای قضاوت در این زمینه به سرعت اتصال کاربران به اینترنت هم توجه خواهد شد. قرار است این تغییرات به تدریج برای همه کاربران اعمال شود.
مایکروسافت نوار ابزار اسک را یک بدافزار خطرناک دانست
به گزارش فارس به نقل از سی بی سی، شرکت مایکروسافت میگوید میله ابزار شرکت Ask که در مواردی به مرورگرهای مختلف الصاق میشود یک بدافزار خطرناک است و کاربران باید در این زمینه دقت لازم را معمول دارند. در بسیاری از موارد این میله ابزار بدون اطلاع کاربر یا همراه با برنامه های دیگر بر روی رایانه وی نصب شده و به جمع آوری اطلاعات از رایانه افراد می پردازد. البته این شرکت تازه ترین نسخه عرضه شده از Ask.com را یک بدافزار تلقی نکرده است. نرم افزارهای امنیتی رایگان مایکروسافت مانند Windows Defender، Security Essentials و Safety Scanner قادر به پاکسازی این میله ابزار هستند.
فروش فیسبوکی مصنوعات باستانی سوریه توسط داعش
تروریستهای داعش برای کسب درآمد بیشتر به فروش برخی مصنوعات باستانی بیارزش که از سوریه غارت کردهاند، روی آوردهاند. به گزارش فارس به نقل از پرس تی وی، اعضای این گروه تکفیری تعدادی سکه، الواح گلی، مجسمه های طلایی و دستنوشته هایی به زبانهای عبری و آرامی را در این شبکه اجتماعی عرضه کرده اند.
بروز مشکل امنیتی در رایانههای وزارت امور خارجه آمریکا
به گزارش سایبربان، وزارت امور خارجه آمریکا خبر از یک مشکل امنیتی نامشخص در رایانههای مورداستفاده برای صدور روادید و گذرنامهها در سفارتهای ایالاتمتحده آمریکا در سراسر جهان را منتشر کرد. شایانذکر است تمامی سامانههای صدور روادید، گذرنامه، ویزا و … مرتبط با سفارتخانههای آمریکا در سراسر جهان توسط پایگاه داده اوراکل و نرمافزارهای تولیدشده توسط این شرکت سازماندهی میشود. حال آنکه این مشکل در پایگاه داده اوراکل و نرمافزارهای مربوط به سامانههای وزارت خارجه آمریکا رخداده و باعث شده حداقل دویست هزار برنامه کاربردی این شرکت که در اختیار رایانههای وزارت خارجه آمریکا قرارگرفته با اختلال روبرو شود. اکنون صدور ویزا توسط کنسولگریهای این کشور تنها به درخواستهای فوری و خاص انجام میشود و تا زمانی که این ناامنیها و اختلالات مرتفع نگردد وضعیت به حال سابق باز نخواهد گشت.
خطر صدور مجوز دسترسی، توسط اپلیکیشنهای موبایل
به گزارش سایبربان، پلیس فتا درباره نصب اپلیکیشنهای مختلف بر روی گوشیهای تلفن همراه به دلیل ناآگاهی بسیاری از کاربران نسبت به دسترسیهای اپلیکیشنها به اطلاعات شخصی آنان و خطر افشای اطلاعات شخصی کاربران هشدار داد. کاربران باید در مورد دانلود این نرمافزارها و نصب آن بر روی گوشی جوانب امنیتی را بهکارگیرند؛ چراکه برای نصب و راهاندازی بسیاری از این اپلیکیشنها بر روی گوشی موبایل، کاربر باید یک سری مجوزهای دسترسی را برای نرمافزار صادر کند که این مجوزها میتواند اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربر را بدون آگاهی وی، به نرمافزار بدهد. ازجمله این موارد میتوان به دسترسی دفترچه تلفن یا فهرست مخاطبین ایمیل، فهرست تماسها، داده اینترنت، دادههای تقویم و غیره اشاره کرد که این امکان بیشتر در زمان بهروزرسانی نرمافزارها اتفاق میافتد.
اعتراض ایران به ناامنی سایبری محل مذاکرات هستهای
به گزارش سایبربان،سفارتهای جمهوری اسلامی ایران در وین و برن با ارسال یادداشتهای رسمی جداگانه به وزارت خانههای امور خارجه اتریش و سوییس، مراتب نگرانی جدی کشورمان از امنیت اماکن محل برگزاری مذاکرات هستهای را به دولتهای مزبور اعلام و اطلاع از نتایج تحقیقات صورت گرفته در این زمینه را خواستار شدند. در بیانیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین همچنین از وزارت خارجه اتریش خواسته شده است در اسرع وقت هرگونه تدابیر لازم برای تأمین امنیت محل مذاکرات از جمله اتخاذ تدابیر بیشتر حفاظت سایبری را اتخاذ کند.
بدافزار منتشر شده در کامپیوتر مرکل عامل حمله سایبری به سیستم پارلمان آلمان
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک،کامپیوتر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان آلوده به بدافزاری بوده که انتشار آن منجر به حملهای سایبری به سیستمهای رایانهای پارلمان آلمان شد. انتشار این گزارش در حالی انجام شده است که شبکه رایانهای داخلی پارلمان آلمان در ماه مه هک شده بود. تاکنون این مساله مشخص نشده که آیا هکرها که ظاهرا روسی بودهاند در این حمله سایبری موفق به دستیابی به اطلاعات طبقهبندی شده شدهاند یا خیر. این ویروس در قالب دعوتنامهای تقلبی برای شرکت در یک کنفرانس به لیست مخاطبان مرکل ارسال شد.
نخستین سامانه تشخیص نفوذ به مناطق حساس راه اندازی شد
به گزارش مهر، شرکت دانش بنیان، موفق به راه اندازی نخستین سامانه بومی حفاظت محیطی، با قابلیت تشخیص نفوذ به مناطق حساس کشور بر پایه شبکه های حسگر زمینی لرزهنگار شد. پدیده لرزش و اطلاع یافتن از زمان وقوع زلزله و بلایای طبیعی از آرزوهای بشر برای جلوگیری از خسارت های جانی و مالی است که محققان در حال دستیابی به آن هستند. این سیستم با امکان آشکارسازی فعالیت در منطقه، سبب می شود کاربردهای وسیعی در اماکن حساسی چون نیروگاهها، پادگانهای نظامی، بانکها و طیف وسیعی از مراکز صنعتی و سازمانی داشته باشد. همچنین مزیتهای خاص این سیستمها خصوصاً پسیو بودن حسگر، استتارشدگی و عدم نیاز به دید مستقیم سبب می شود که یکی از کاربردهای اصلی آنها کاربردهای نظامی- انتظامی باشد. با استفاده از این سامانه، امکان ذخیره سیگنال امضای هر کاربر و اجازه عبور عابر مجاز و کشف عبور عابر غیرمجاز، تشخیص نزدیک یا دور شدن متحرک و مسیر حرکت وی، امکان اطلاع به نودهایی که متحرک به سمت آن ها می رود، امکان استفاده از تنظیمات پیش فرض یا استفاده از بازه Learning و وفق دادن اتوماتیک شبکه با محیط نیز فراهم شده است.
آیا تلگرام بهزودی فیلتر میشود؟
به گزارش خبرآنلاین، دکتر واعظی(وزیر ارتباطات) صریحاً اعلام کرد برای شبکههایی که از محتوا یا استیکرهایی در قالب توهین به مقامات کشور استفاده کرده و یا نسبت به ترویج مسائل غیراخلاقی مبادرت میکنند بر اساس قانون محدودیت اعمال میکنیم. وی همچنین از برخورد با منتشرکنندگان محتواهای خلاف اخلاقی در شبکههای اجتماعی یا مباحثی که مسائل امنیتی کشور را نشانه گرفته باشند، خبر داد و تأکید کرد طبق قانون برخورد شده و موضوع در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رسیدگی خواهد شد.
تولید نخستین سلول حافظه بلندمدت مقلد مغز انسان با همکاری سه دانشمند ایرانی
به گزارش ایسنا، سه دانشمند ایرانی و همکارانشان، سلول حافظه بلندمدتی ارائه دادهاند که شیوه پردازش اطلاعات توسط مغز انسان را تقلید میکند. این دستاورد، دانشمندان را به سوی ارائه جوانب الکترونیکی اصلی مقلد مغز انسان نزدیک میکند و رسیدن به چنین هدفی، گامی حیاتی به سوی ساخت یک مغز بیونیک و کمک به درمان شرایطی مانند آلزایمر و پارکینسون است.
رمزگشایی اسناد اسنودن از آژانس امنیت ملی آمریکا توسط روسیه و چین
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از تلگراف، متخصصان چینی و روسی موفق به شکستن رمز فایلهایی شدند که ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا از این نهاد اطلاعاتی به جهان آزاد انتقال داده است. رمزگشایی این فایل ها باعث نگرانی شدید نهادهای جاسوسی آمریکا و انگلیس شده و آنها را مجبور به فراخواندن برخی مامورانشان در دیگر کشورها کرده است. این امر اجرای برخی عملیات جاسوسی دو کشور را هم با چالش مواجه کرده است. تعداد فایلهای طبقه بندی شده محرمانه ای که در اختیار اسنودن بوده، بیش از یک میلیون مورد بوده که حال اطلاعات همه آنها در اختیار مسکو و پکن قرار گرفته است. جزییات روش های جاسوسی آمریکا و انگلیس و اطلاعات مربوط به آنها در این فایل ها ذخیره شده و همین امر لو رفتن افراد دخیل در چنین اقداماتی را قطعی می کند.