مرور رسانه ها ۲۲ خرداد ماه
دیوار نوشتههای فیسبوک، نشاندهنده روحیات افراد
براساس تحقیق جدیدی که توسط گروهی محقق انجام شده، کاربران فیسبوکی با نوشتن درباره مسائل شخصی و خصوصی خود تا حدود زیادی شخصیت و ویزگیهای رفتاری خود را بروز میدهند. براساس این تحقیق، کاربرانی که درباره شریک عاطفی خود مطلبی روی صفحه فیسبوکشان میگذارند، به احتمال زیاد کمتر برای خود احترام قائل هستند. در حالیکه افرادی که درباره رژیم، ورزش و پیشرفتهای خود استتوس میگذارند، انسانهایی خودشیفته هستند.
دکتر تارا مارشال، استاد روانشناسی از دانشگاه برونل که به همراه تیم خود در این باره تحقیق میکند، میگوید:” شاید کمی شگفتآور باشد که دیوار نوشتههای فیسبوک، خصوصیات شخصیتی افراد را منعکس میکند با این حال درک اینکه چرا مردم درباره بعضی عناوین در صفحه فیسبوک خود مطلب مینویسند، مهم است چون آنها با لایکها و کامنتهایی که از این نوشتهها میگیرند، توجه دیگران را به خود جلب میکنند. کاربرانی که لایک و کامنت بیشتری میگیرند، تمایل به تجربه فواید و منفعتهای محبوبیت اجتماعی دارند، در حالیکه کسانیکه لایک و کامنت کمی بگیرند، احساس طرد شدن از جامعه دارند.”
این روانشناس در ادامه افزود:” اگرچه نتایجی که گرفتیم، نشاندهنده این است که خودشیفتگان از توجههاتی که با لایکها و کامنتهایی که میگیرند، به خود میبالند اما دوستان فیسبوکی آنها شاید از این پستها خسته شده باشند و تنها در ظاهر و به خاطر رعایت ادب با لایکهایشان آنها را پشتیبانی میکنند و در باطن از این نمایشها راضی نباشند.”
آمریکا جاسوسی سایبری از مذاکرات را رد کرد
وزارت امورخارجه امریکا که در خطوط مقدم مذاکرات هسته ای با ایران قرار دارد، روز پنجشنبه اظهار اطمینان کرد که هیچ گونه تعرض امنیتی در جریان مذاکرات صورت نگرفته است.
ارتقای سطح سواد رسانهای، کاهندهی چالشهای تلفن هوشمند است
جلالی با تاکید بر این که تلفن همراه و اینترنت را ساده نگیرید، گفت: اکنون نقش نرمافزارها در دنیا در حال پیشیگرفتن از نقش انسانهاست. نرم افزارهایی مانند مارکتو که بازاریابی نوین را رهبری میکند و در حال حاضر در جلب مشتری بسیار موفق است. در آموزش و پرورش امریکا این شعار وجود دارد که در مدارس لازم است با دانشآموزان همگام باشیم و با آنها پیش برویم. اما در آموزش و پرورش ایران بردن تلفن همراه، تبلت و وسایل الکترونیکی به مدارس ممنوع است. در صورتی که این شیوه درست نیست و لازم است به جای آن برای ورود این وسایل به زندگی، راهکار و برنامه داشته باشیم. راهکار این است که ما باید خلاقیت و نوآوری داشته باشیم.
در ادامه، امامی به توضیحات تکمیلی در خصوص مقاله «دختران نوجوان و تلفن همراه هوشمند؛ نگرشها، مصرف، اثرات» پرداخت و گفت: ۲۳/۵۳ درصد از ایرانیها از کاربران اینترنت هستند و ۹۰ درصد از کاربران به اینترنت موبایل درسترسی دارند و این امر میتواند در دل خود تهدیدها و فرصتهایی را داشته باشد. در ترکیه پژوهشی مشابه این پژوهش انجام شده اما جامعه آماری آن از میان دانشجویان انتخاب شد. این پژوهش نشان داد افرادی که از تلفنهای همراه هوشمند به طور افراطی استفاده میکنند به دنبال فرار از واقعیت و پناه بردن به فضای مجازی هستند. این نتیجه در ایران هم مشاهده شد.
شیر محمدی با بیان این که جوک های جنسیتی مناسبات قدرت بین زن و مرد و تعاریف زنانگی و مردانگی را طرح میکنند، گفت: ابعاد مورد نظر در این جوکها در ۵ دسته قابل تقسیم هستند. جوکهایی که اندیشهای است و زنان را سطحینگر و فاقد توانایی اندیشه و تفکر معرفی میکند، جوکهایی که بر زیبایی تمرکز دارد و دغدغه اصلی زنان را زیبا جلوه دادن خود تعریف میکند، جوکهایی با معرفی زن به عنوان چهره صرفا مادیگرا، جوکهایی که زن را سوژه فعال جنسی نشان میدهد و نهایتا جوکهایی که اخلاق و رفتار زن ایرانی را غیرقابل قبول توصیف میکند.
او در پایان به نتایج تحلیل محتوای جوکهای جنسیتی اشاره کرد و گفت: علی رغم حضور گسترده زنان ایرانی در حوزه عمومی و دست یافتن به موقعیتهای اقتصادی، شغلی، تحصیلی و … مفهوم تولید شده رایج از زنانگی جامعه فعلی ایران در جوکهای جنسیتی، دربردارنده مضامینی نظیر فردی کم عقل، فریبکار، متمرکز بر امر جنسی و … است.
انتشار کتاب “رسانه های اجتماعی”
کتاب رسانههای اجتماعی، نوشته جواد افتاده، با مقدمهای از دکتر هادی خانیکی از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها منتشر شد. کتاب رسانههای اجتماعی، حاصل کار پژوهشی نویسنده در زمینه ویژگیها و الگوهای رسانههای اجتماعی است که در سال ۱۳۹۲، در قالب پایاننامه و به راهنمایی دکتر هادی خانیکی در دانشگاه علامه طباطبایی انجام گرفته است .
رشد ۱۴۰۰ درصدی ترافیک دادههای خاورمیانه تا سال ۲۰۲۰
ترافیک دادههای موبایلی در منطقه خاورمیانه و شمال شرق آفریقا(RMEA) بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ میلادی ۱۴ برابر افزایش میابد. در سال ۲۰۱۴ بهازای هر یک دستگاه گوشی هوشمند فعال معادل ۰.۸ گیگابایت داده در طول یک ماه استفاده میشد که این رقم در سال ۲۰۲۰ از ۵ گیگابایت هم فراتر میرود.
ابزارهای کاربردی مبتنی بر داده، سیستمهای ارتباطی جدید و خدمات سرگرمی مهمترین عواملی هستند که باعث میشوند میزان استفاده از داده در این منطقه افزایش یابد.
در این میان گفته شده است که تصاویر ویدیویی موبایلی بیشترین تاثیر را دارند و انتشار یا تماشای ویدیوها در شبکههای اجتماعی بیشترین حجم داده را به خود اختصاص میدهد.
دیسکهای بلوری درخدمت کلاندادهها
بسیاری از شرکتهای بزرگی که در زمینه داده های عظیم فعال هستند برای انبارسازی داده های خود مجبور به استفاده از دیسکهای بلوری خواهند بود و به همین دلیل نیز به زودی آمار فروش این دیسکها با پیشرفت چشمگیری روبرو خواهد شد.
کودکان قربانی “قّلدری سایبری” / آیا موبایل باعث بروز اختلال درکودکان می شود؟
مطالعات اولیه نشان میدهد استفاده بیش از حد و مکرر از تبلت، آیفون و… تمرکز کودک را از بین میبرد و احتمال ایجاد رفتارهای وسواسگونه را بیشتر میکند.
بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده استفاده طولانیمدت کودکان از آیپد، آیفون، تبلت و… باعث میشود فرصت کمتری برای انجام بازیهای معمولی و کارهایی مانند نقاشی کشیدن و… داشته باشند. به این ترتیب عضلات کودک روز به روز تحلیل میرود و حرکاتش تاخیر بیشتری خواهند داشت.