مرور رسانه ها ۲۱ تیرماه
هک شدن سایت اوباما
مرور رسانه ها: به گزارش سایبربان، دامنه شبکه اجتماعی کمپین انتخاباتی باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا توسط گروهی از هکرها هک شد. این دامنه در زمان فعالیتهای انتخاباتی باراک اوباما رییسجمهور آمریکا مورد استفاده قرار میگرفت. به ادعای رسانهها، یک هکر یمنی این وبسایت را هک کرده و ظاهر وبسایت را تغییر داده است. به ادعای این رسانه، بعد از حمله سایبری به عربستان، هکرهای یمنی توجه خود را به سمت آمریکا معطوف کردهاند. پس از هک کردن وبسایت موردنظر، هکرها یک پیام را در صفحه اصلی منتشر کرده و به اوباما گفتند که از یمن بیرون برود. پرچمی که بر روی صفحه هک شده وبسایت قرار دارد به جنوب یمن تعلق دارد. این اولین بار نیست که این دامنه هک شده است؛ در سال ۲۰۱۴ هکرهای «ارتش الکترونیک سوریه» نیز این دامنه را هک کردند. در ماه می سال ۲۰۱۵ ارتش سایبری یمن گفت که به سرورهای وزارت خارجه عربستان سعودی نفوذ کرده و اطلاعات نام کاربری و کلمه عبور مسئولان عربستانی را به دست آورده است.
خسارت نجومی به صنعت برق آمریکا در صورت بروز حمله سایبری
به گزارش سایبربان، به گزارش شرکت بیمه Lloyd لندن، یک حمله سایبری با منشا خارجی به صنعت الکتریسیته و برق بخش شرقی ایالات متحده می تواند خسارتی برابر با ۲۵۰ میلیارد تا ۱ تریلیارد دلار به اقتصاد آمریکا تحمیل کند. از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد حدود ۱۵ حمله سایبری به بخش الکتریسیته و برق آمریکا انجام شده است. قطع برق در این منطقه تنها سبب خاموشی نخواهد شد بلکه مواردی نظیر سیستم آبرسانی شهری، فاضلاب، سیستم حمل و نقل عمومی و خدمات پزشکی و بیمارستانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و گستردگی خسارات ناشی از این حمله سایبری برای مقامات آمریکایی قابل پیش بینی نخواهد بود.
بدافزار بابار و عملیات توپ برفی
بابار بدافزاری است که گروه مزرعهی حیوانات طی عملیاتی برای جاسوسی از برنامهی هستهای ایران از آن استفاده میکرد. بابار بدافزاری است که توانایی شنود مکالماتی را دارد که با اسکایپ، ام اس ان و یاهو مسنجر صورت میگیرد. از دیگر کارهای این بدافزار، نظارت بر وبسایتهایی است که یک کاربر آلوده از آن بازدید میکند. این بدافزار یک وسیلهی کامل برای جاسوسی است و به گفتهی برخی محققان، سازمان اطلاعات خارجی فرانسه (DGSE) مسئول ساخت آن است. اسنودن در سال ۲۰۰۹، اسنادی را فاش کرد که مؤسسهی امنیت ارتباطات کانادا آن (CSE) را منتشر ساخت. در این اسناد از عملیاتی جاسوسی به نام توپ برفی (SNOWGLOBE) نام برده شده است. مؤسسهی امنیت ارتباطات کانادا اظهار کرد که هدف اصلی این عملیات، برنامهی هستهای ایران بود اما کشورهای دیگر را نیز مانند اسپانیا، نروژ، ساحلعاج، الجزایر، یونان و همچنین سازمانهای فرانسویزبان را مورد هدف قرار داده است. با توجه به مراکزی که بدافزار دینو آنها را هدف قرار داده بود و شباهت آنها با اهداف این عملیات، میتوان به این نکته پی برد که عملیات توپ برفی نیز در راستای اهداف بدافزار دینو بوده است و همگی برای جاسوسی از مراکز حساس ایران است. از دیگر تواناییهای این بدافزار میتوان به ثبت رمز عبور، گرفتن عکس از صفحهی نمایش، به دست گرفتن امواج رادیویی و سرقت اطلاعات کیلپ بورد اشاره کرد.
تجارت تازه خرید و فروش ترافیک اینترنت در ایران/ خرید ۲۴ میلیون تومانی ترافیک پربازدیدترین سایت ایرانی اشتراک ویدئو
به گزارش فارس، مدتی است تعرفه قابل ملاحظه اینترنت در ایران، شرکتهای ارائه دهنده خدمات دسترسی (شامل ارائه دهندگان ADSL) را به فکر میانبرهایی برای کاهش هزینه ها از جمله کاهش قیمت پهنای باند انداخته است. از این رو از حدود یک سال پیش، برخی شرکتهای ارائه دهنده ADSL به ویژه ۳ شرکت آسیا تک، هایوب و شاتل به سایتهای پر بازدید و پر ترافیک ایرانی پیشنهاد میزبانی رایگان میکنند و میزبانی به داخل منتقل میشود. با این روش، شرکتهای ADSL ترافیک بینالملل را با ترافیک داخلی جایگزین میکنند و هزینه خود را کاهش میدهند. کاربر نیز به دلیل کوتاه شدن مسیر گردش اطلاعات، داده پرسرعتتری را دریافت میکند. تمایز قائل شدن بین ترافیک داخلی و ترافیک بینالملل، میتواند قیمت تمام شده اینترنت را برای کاربران نیز کاهش دهد، اما این روشها تاکنون تاثیر در قیمت اینترنت کاربر نهایی نداشته است، زیرا نبود امکان فنی و اخیرا دستورالعمل برای تفکیک ترافیک اینترنت و اینترانت یکی از معضلات کهنه اینترنت ایران است. این در حالی است که بنابراعلام مسئولان امر، هماکنون ۴۰ درصد اینترنتی که به دست کاربران میرسد از ترافیک داخلی ایجاد میشود که یک دهم اینترنت، قیمت دارد، در نتیجه مردم باید به مراتب هزینه کمتری بابت اینترنت مصرفی بپردازند، اما همواره هزینه اینترنت بینالملل را پرداخت میکنند. دخالت اپراتورهای ارائه کننده سرویس در فرایند تولید محتوا و تقبل هزینههایی مانند میزبانی از وظایف سرویس دهنده نیست. شکل جدید این تجارت، اگرچه به چرخش محتوا در کشور کمک میکند اما حرکت در خلاف جهت شکلگیری اقتصاد مراکز داده است؛ مراکزی که در نگاه آینده نگرانه نقش مهمی در توسعه صحیح محتوا و کاربردهای داخلی خواهند داشت.
باجگیری بدافزار پلیس از گوشیهای اندرویدی
به گزارش فارس، شرکت امنیتی پاندا از کشف نسخه جدیدی از بدافزار مشهور اندروید موسوم به Android/Koler.A خبر داده است. این بدافزار شبیه به بدافزارهای باج گیری که قبلاً در سیستم های رایانه ای مشاهده شده عمل می کند؛ البته با این تفاوت که این بار دستگاه های تلفن همراه مورد هدف قرار گرفتند. این بدافزار خود را بهعنوان پلیس جا زده و ادعا می کنند که به بهانه عدم رعایت استاندارد های اینترنتی، از جمله رعایت نکردن حقوق کپی رایت و بازدید از سایت های غیر اخلاقی دستگاه و اطلاعات داخل آن را قفل و کاربران را تهدید می کنند که اگر تا مدت زمان مقرر جریمه خود را پرداخت نکنند، دیگر اجازه دسترسی به دستگاه و اطلاعات داخلش را نخواهند داشت.
جزییات حملات دیداس به تلگرام که کاربران آسیا-اقیانوسیه را فلج کرده است
به گزارش خبرآنلاین، مدیران تلگرام تأیید کردند که از دهم جولای (۱۹ تیرماه ۱۳۹۴) حملات گستردهای به تلگرام کاربران آسیا-اقیانوسیه شروعشده و همچنان با آن درگیرند. «پاول دوروف» مؤسس و مدیر روسی تلگرام، در حساب کاربری خود در توییتر ضمن توضیح ۳ برابر شدن تعداد کاربران از رقبایی خبر داد که سعی دارند موفقیتهای این شبکه اجتماعی را در سراسر جهان کمرنگ کنند. حمله از نوع TCP SYN Flood/DDOS است که با کند کردن سرعت ارتباطی کاربران، اجازه اتصال را نمیدهد و کاربران در ایران، هند، جنوب آسیا و استرالیا و منطقه اقیانوسیه تحت تأثیر مستقیم این حمله واقعشدهاند. حملات دیداس با ارسال پکت های نامحدود در بازه زمانی کم اجازه اتصال کاربر واقعی به سرور را نمی دهد.
تحول در پردازش «اطلاعات عظیم» با نرم افزار دانشمند ایرانی
به گزارش مهر، پروفسور شهرام رحیمی استاد دانشگاه دپارتمان علوم رایانه ای دانشگاه الینویز جنوبی آمریکا هدایت گروهی از محققان را در مرکز توسعه اقتصادی Dunn-Richmond این دانشگاه بر عهده دارد که می توان از آن به عنوان عاملی برای ایجاد تحول بزرگ در مراقبتهای پزشکی و کسب رضایتمندی بیماران به شمار آورد. دانشجویانش درحال ارایه و آزمایش نرم افزاری است که با اعمال تغییراتی اندک، قابلیت به کارگیری در صنایع مختلف و عملکردهای اداری را دارد که مبتنی بر درک و پردازش حجم قابل توجهی از داده هاست. استفاده از رایانه برای درک و پردازش حجم قابل توجهی از داده ها کار چندان پیچیده ای نیست زیرا همواره پاسخی از سوی رایانه ارایه می شود اما مشکل، زمانی بروز می کند که پرسش مشخصی مطرح نمی شود. در این موارد ارتقای سطح هوشمندی رایانه ها جهت پردازش دقیق اطلاعات به کاری پیچیده تبدیل می شود و حالا با بهره گیری از نرم افزاری که توسط پروفسور رحیمی ارایه می شود این پیچیدگی به فرآیندی ساده تبدیل خواهد شد. تحول در ذخیره اطلاعات رایانه ای، افزایش پردازش داده ها و توسعه دستگاههای مقرون به صرفه جهت جمع آوری اطلاعات نظیر حسگرها و حتی تلفنهای همراه که همگی با بهبود مراقبتهای پزشکی در ارتباط هستند، نتیجه کلی پروژه تحقیقاتی سه ساله پروفسور رحیمی و دانشجویانش خواهد بود.
ساخت فرمان هوشمند برای تشخیص خواب آلودگی راننده
به گزارش مهر، گروهی از محققان در آلمان فرمان هوشمندی برای خودرو طراحی کرده اند که خستگی و خواب آلودگی راننده را تشخیص می دهد. در این شیوه خاص حسگری در فرمان خودرو تعبیه شده که با تشخیص دقیق میزان فشار وارد شده به آن از طریق دستان راننده، خستگی و خواب آلودگی راننده مشخص می شود. مبنای عمل این فناوری جدید بر اساس این واقعیت است که وقتی فرد در حال رانندگی با هوشیاری کامل است، فشار پایدار و مناسبی به فرمان خودرو وارد می کند اما در حین خواب آلودگی و خستگی و همچنین در مواقعی که سکته قلبی روی داده و ضریب هوشیاری به هر دلیلی افت قابل توجهی می کند، فشار یاد شده کاهش یافته و دست راننده تحرک کمتری بر روی فرمان خواهد داشت. فرمان جدیدی که برای خودروها توسط این محققان ارایه شده دارای نوار باریک مخصوصی است که در دل آن لایه های نازکی تعبیه شده که جریان الکتریکی ضعیفی از آنها عبور می کند. ریزپردازشگر نصب شده در این فرمان بر اساس تغییر فشار وارد شده به آن واکنش نشان داده و به راننده هشدار می دهد که خواب آلوده است. همچنین حتی در صورت استفاده راننده از دستکش نیز عملکرد فرمان هوشمند در سطح قابل توجهی خواهد بود.
انگشتری که بر فعالیت و خواب کاربر نظارت دارد
به گزارش ایران اکونومیست، دانشمندان فنلاندی نخستین انگشتر رهگیر سلامتی را ارائه دادهاند ،این انگشتر با استفاده از نوعی رایانه مستقل بر تعادل، خواب، فعالیت، تمدد اعصاب و بازیابی نظارت میکند. انگشتر Ōura از سرامیک زیرکونیوم ساخته شده، ضدآب بوده و سختتر از فولاد است اما پوشیدن آن راحت است. انگشتر Ōura به برنامه نرمافزاری اندروید یا iOS متصل میشود و برای عملکرد نیازی به گوشی هوشمند ندارد. به جای این، انگشتر دارای نوعی حافظه میانگیر است و به تلفن همراه نزدیک دانلود میشود.