مرور رسانه ها ۱۵ تیر
مرور رسانه های امروز ۱۵ تیر ۹۴ در موضوعات فناوری:
معرفی انجمن نوآوری امنیت سایبر
سایبربان: انجمن نوآوری امنیت سایبر (Cyber Security Forum Initiative)، یک سازمان غیرانتفاعی است که در ماه مارس سال ۲۰۰۹ تشکیل شد و دارای پنجاه هزار و دویست و شصتوشش عضو است. این انجمن وظیفه آگاهی بخشی در مورد جنگ سایبری و ارائه راهحلهای امنیت سایبر را بر عهده دارد و از این طریق نیروهایی را تربیت میکند که به دولت و بخش نظامی آمریکا کمک میکنند. این انجمن توسط پائول د سوزا (Paul de Souza)، مهندس امنیت شرکت AT &T تشکیل شد. از پروژههای این انجمن میتوان به برگزاری کارگاهی مشترک با مرکز تعالی همکاریهای دفاع سایبر ناتو (CCDCOE) برای استخدام افراد برای بهبود قدرت سایبری، پروژهای در موردبررسی ظرفیت سایبری لیبی و گزارشی در مورد استاکس نت اشاره کرد.
از مهمترین اقدامات آن، همکاری با موسسه مطالعات ملی اسرائیل (INSS) است.
حمله مجدد سایبری به دولت کانادا
سایبربان: وبسایتهای دولتی استان آلبرتای کانادا طی چند روز اخیر، مورد تهاجم گسترده سایبری قرار گرفته و برای مدتی از دسترس خارج شده اند. مایکل کررار (Michael Crerar)، مدیر بخش سیاستهای امنیتی استان آلبرتا دراینباره گفته است:«طی سال جاری میلادی حملات سایبری گستردهای به وبسایتهای دولتی این استان انجام شده است. از ابتدای سال جاری، به صورت میانگین روزانه ۵۰۰ حمله مستمر بر روی وبسایتهای دولتی استان آلبرتا انجام شده است. این استان، میزبان حداقل ۲۰۰ وبسایت دولتی است که عموماً حاوی اطلاعات شخصی شهروندان کانادایی است.»
کررار در ادامه صحبتهایش، چین را متهم شماره یک انجام این حملات عنوان کرده و گفته است:«بخش عمدهای از حملاتی که سالانه بر روی وبسایتهای ما صورت میپذیرد از جانب چینیها مدیریت میشود. البته ردیابی عامل اصلی این حملات دشوار است و ما نمیتوانیم با قاطعیت این موضوع را بیان کنیم.»
سفارش آنلاین تاکسی با “اسنپ” ممکن شد
تسنیم: سفارش خدمات حملونقل از قبیل تاکسی، سرویسهای تجاری و لوکس در دنیا چند سالی است که گسترش یافته و اکنون برای نخستین بار در کشورمان، یک استارتآپ ایرانی به نام “اسنپ” (که پیشتر با نام تاکسییاب فعالیت میکرد) موفق به ارایه این خدمات شده است. با استفاده از اپلیکیشن فارسی و کاملا بومی این سرویس و نصب آن روی گوشیهای تلفن همراه، افراد میتوانند در هر نقطه از تهران (و به زودی در تمام شهرهای ایران) با چند کلیک ساده درخواست تاکسی کنند و در سریعترین زمان ممکن این خدمت به آنها ارایه میشود. استقبال کاربران ایرانی از این خدمت به گونهای بوده که در طول سه ماه گذشته تعداد کاربران اسنپ ۵۸ درصد و میزان سفرهای درون شهری ۷۳ درصد رشد داشته است.
موبایل سازمانی دولتیها ایرانی میشود
تسنیم: در صورت تصویب لیست پیشنهادی وزارت صنعت در ممنوعیت واردات کالاهایی که تولید داخل دارند، در آینده دستگاههای دولتی نباید از گوشی های وارداتی استفاده کنند.
وزیر صنعت اخیراً از ارسال لیست ۲۱۷ قلم کالای ساخت داخل به هیأت دولت خبر داده که در صورت تصویب آن دیگر مشابه خارجی این کالاها توسط دستگاه های دولتی و پیمانکاران مورد استفاده قرار نمیگیرد. با نگاهی کوتاه به این لیست می توان نام کالاهای مختلفی که در داخل کشور تولید می شوند را مشاهده کرد. به عنوان نمونه دستگاه های دولتی دیگر نباید با پول بین المال کالاهایی همانند : گوشی تلفن همراه، آمبولاس تجهیزات جانبی، انواع باتری خودرو و صنعتی ، انواع لامپ روشنایی ، انواع پارچه های (فاستونی ، پشمی، پنبه ای، حوله ای ، کشباف، پرده ای) و انوع منسوجات بی بافت را خریداری و وارد کنند. البته لیست کامل این کالاها به همراه ۱۸۶ قلم قبلی توسط وزارت صنعت به هیأت دولت ارسال شده تا ضمن بررسی، مورد تصویب قرار گیرد. در صورت تصویب این موضوع دستگاه های دولتی موظفند نیازهای خود را از تولیدات داخلی تأمین کرده و به عنوان نمونه از گوشی های وارداتی استفاده نکنند.
توسعه محتوا در فضای مجازی باید ۵ برابر شود
تسنیم: مدیر کل توسعه فناوری و دبیر امور وجوه اداره شده وزارت ICT گفت:توسعه محتوا در فضای مجازی براساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور باید تا حداقل پنج برابر وضعیت کنونی افزایش یافته و شبکههای اجتماعی بومیسازی شوند. حسین صمیمی با اشاره به سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بیان این مطلب اظهار کرد: بدون شک تحقق این اهداف نیازمند یک حرکت جهادی و وزارت ICT به نوبه خود حمایت مالی از شرکتهای فعال در حوزه محتوا را در دستور کار قرار داده است. وی با اشاره به فراخوان دوم اعطای تسهیلات وجوه اداره شده که هماکنون در حال انجام است، گفت: یکی از محورهای اصلی تحت حمایت در این فراخوان، موضوع محتواست و شرکتهای فعال میتوانند ضمن مراجعه به پورتال وجوه اداره شده، با زمینههای اولویتدار برای اعطای تسهیلات آشنا شوند. مدیر کل توسعه فناوری و دبیر امور وجوه اداره شده وزارت ارتباطات با تاکید بر اینکه محورهای فوق با توجه به نیازهای کشور، روند پیشرفت فناوریها در دنیا و نیز در چارچوب برنامهها و ماموریتهای وزارت ICT تدوین شدهاند، ابراز کرد: محورهای اصلی در محتوا شامل محتوا و خدمات مبتنی بر رایانش ابری، محتوا و خدمات مبتنی بر رایانش همراه، پردازش دادههای عظیم (Big Data)، شبکههای اجتماعی خاص منظوره، بازیهای رایانهای، خدمات مکان محور (LBS)، خدمات مبتنی بر سامانههای جغرافیایی (GIS)، خدمات ارائه و انتشار الکترونیکی محتوا، خدمات توسعه خط و زبان فارسی صادرات خدمات الکترونیکی است.
حمله توئیتری مردمعربستان به داعش
هم اندیشی: تاخیر مدیریت شرکت «توئیتر» در مسدود کردن حسابهای حامیان «داعش»، باعث شد، کاربران سعودی تصمیم بگیرند با راهاندازی هشتگ #حمله_سبام_الدواعش (کمپین هرزنامههای داعشیها) برای مسدودسازی حسابهای کاربران متعلق به داعش و حامی این گروه تروریستی اقدام کنند. حساب توئیتری «فارس۴۴۴» با انتشار توضیحات تصویری این کمپین را رهبری و برای کاربران تشریح میکند که چگونه باید پیام بلاک را ارسال کنند. او تأکید میکند که گزارش کردن این حسابها به مدیریت توئیتر، از طریق ارسال لینک خواهد بود نه نوشتن نام حساب تا مسدودسازی این حسابها آسانتر انجام شود.
تفاوت خوشاقبالی و سوداگری در مسابقات پیامکی اپراتورها/ مشاغل نو با درآمدهای آنچنانی در لاتاری مازراتی و پورشه
پشت سرویسهای پیامکی و مسابقههای اپراتورهای تلفن همراه که با اعصاب برخی مشترکان بازی میکند، کسب و کار پنهانی نهفته است، تجارتی که در آن افراد مشخصی به شغل «بازی» اشتغال دارند. کسانی که ماهیانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان شارژ میخرند و آخر ماه جایزه ۱۰۰ میلیونی را به خانه میبرند و این ماجرا ادامه دارد. طبق آمار اپراتورها، حدود ۲۰ میلیون مشترک تلفن همراه از سرویسهای ارزش افروده از جمله بازی استفاده میکنند. تعداد این افراد در اپراتورهای اول و دوم تقریباً مشابه است؛ همچنین تجربه نشان داده شرکت در مسابقات با سیمکارتهای اعتباری بیشتر از سیمکارتهای دائمی است. حدود ۲۰ تا ۳۰ شرکت، خدمات ارزشافزوده (VAS) از جمله بازی و مسابقات را بر بستر تلفن همراه ارائه میکنند، اما حرفهای ها میگویند: جذابیت جوایز بزرگ ایرانسل نسبت به همراه اول بیشتر است. رفت و آمد به برخی شرکتهای ارائهدهنده خدمات ارزشافزوده و گفتوگو با برگزارکننده مسابقات پیامکی از وجود «بازیکنندههای حرفهای» پشت برخی بازیها خبر میدهد.بازیکنندههایی که به جایزه اپراتورها به چشم شغل نگاه میکنند و بیشتر از یک شغل عادی در روز برای آن وقت میگذرانند، کسانی که برای آغاز یک مسابقه جدید منتظر تبلیغ پیامکی اپراتور نمیشوند و مرتب به صفحه مربوط به بازیهای جدید و جاری روی سایت رسمی اپراتور سرمیزنند. سایت رسمی اپراتور اطلاعاتی درباره اسامی این افراد بدست میدهد. اما تجارت مسابقات پیامکی به این جا ختم نمیشد. سال پیش در یکی از مسابقات که هر روز ۲۰ میلیون تومان جایزه داشت، سایتی راهاندازی شده بود که پاسخ سؤالات را میفروخت. این شغل سن ندارد. اغلب، افراد ۳۰ سال تا ۵۰ ساله در این شغل هستند. آدمهای محترمی که ظاهر عادی دارند؛ اما شغلشان چندان عادی نیست. کار به جایی رسیده که چهرههایی که هر ماه و هر هفته برای دریافت جوایز مراجعه میکنند، تکراری شدهاند. اقای «مهدی. ل» یکی از این افراد است.
تکذیب را بپذیریم یا بیاطلاعی را؟
آی تی آنالیز: آنچه به کرات در نوشتارهای مختلف به آن پرداختهایم این حقیقت است که فیلترینگ یا محدودیت، چاره کار نیست. تجربه فیلترینگهای مشابه نشان میدهند که مردم چندصباحی از یک پیامرسان استفاده میکنند و بعد از به وجود آمدن اختلال به پیامرسان دیگری که اتفاقا باز هم بومی نیست مهاجرت و یا در نهایت از فیلترشکنها استفاده میکنند. بنابراین به نظر میرسد که مسیر اشتباهی برای این مساله در نظر گرفته شده است. گفته میشود که دلیل اصلی این اعمال محدودیتها، سوق دادن کاربران ایرانی به سمت پیامرسانهای بومی است اما راز ابرام کاربران برای استفاده از پیامرسانهای خارجی چیست؟ شاید مهمترین علت آن بیاعتمادی کاربران به شبکههای اجتماعی وطنی باشد بنابراین بهتر است قبل از ایجاد اختلال در پیامرسانها، برنامهای برای فرهنگسازی و جلب اعتماد کاربران جهت استفاده از پیامرسانهای داخلی اندیشیده و پیادهسازی شود.
ارتش آمریکا تثبیت کننده دست روباتیک برای آموزش تیراندازی ساخته است
زومجی: محققان ارتش آمریکا مشغول کار بر روی پروژهای به اسم MAXFAS هستند که با پوششی شبیه یک استخوانبندی خارجی بر روی دست و یک بازوی روباتیک، لرزشهای ناخواسته را گرفته و مهارتهای تیراندازی سربازان را با سرعت بسیار بیشتری ارتقا میدهد.
چگونه تاریخچه ی جستجوی صوتی گوگل را پیدا کنیم، گوش کنیم و پاک کنیم
گویا آی تی: یکی از امکانات پر مخاطبی است که طی عمر محدود و کوتاه خود مخاطبین زیادی به خود جذب کرده است. اما برای بسیاری از کاربران مهم است که بتوانند لیست سرچ های صوتی خود را به خوبی مدیریت کنند. آموزش امروز در مورد شنیدن و پاک کردن دستورات صوتی گوگل است.
ابتدا به این آدرس بروید. در اینجا می توانید لیستی از دستورات صوتی را مشاهده کنید که قبلا توسط گوگل ایجاد کرده اید.
با استفاده از دکمه play در این بخش که در زیر هر دستور صوتی قرار گرفته است می توانید فرمان های ایجاد شده را مجددا بشنوید. فراموش نکنید که دستوران نامفهوم هم در این بخش ذخیره شده اند.
برای پاک کردن این دستورات در همین صفحه به بالا و سمت راست دقت کنید و گزینه ی منوی سه نقطه ای مطابق زیر مشاهده کرده و روی آن کلیک کنید. بعد از این می توانید گزینه ی delete options را مشاهده کنید.
در بخش delete می توانید انواع مدل ها برای پاک کردن هیستوری در اختیار داشته باشید. برای نمونه می توانید، از گزینه امروز، دیروز و یا حتی بازه زمانی خاصی استفاده کنید.
بعد از این کافیست روی گزینه ی remove کلیک کنید تا دستورات ایجاد شده یک جا پاک شوند.