مرور رسانه ها یک شنبه ۲۳ آذر ۹۳
مهمترین اخبار رسانه ها با موضوعات فناوری در روز یک شنبه ۲۳ آذر ۹۳:
جاسوسی انگلیس علیه اتحادیه اروپا و ناتو
به گزارش تابناک، گزارشهای منتشر شده نشان می دهد شبکه مخابرات بلژیک هک شده است. انگشت اتهام در این خصوص متوجه دستگاههای اطلاعاتی انگلیس شده است. گفته می شود دستگاه جاسوسی انگلیس با هک کردن شبکه مخابرات بلژیک توانسته است به اطلاعات کشورهای اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) دسترسی پیداکند. شرکت مخابرات بلژیک به آن علت هدف قرار گرفته است که با صدها شرکت مخابراتی در جهان ارتباط دارد و نقش بسیار مهمی در مخابرات اروپا دارد.
اپلیکیشن جدید TomTom می تواند شما را از دوربین های کنترل سرعت آگاه کند!
تک نیوز: TomTom نرم افزار جدیدی را با نام Speed Cameras معرفی کرد که می تواند شما را در حین رانندگی، از وجود دوربین های کنترل سرعت با خبر کند و اگر سهوا سرعت شما بیشتر از حد مجاز شد، به این دوربین ها توجه کنید تا جریمه نشوید. در حال حاضر این نرم افزار با پوشش کامل شرکت TomTom در حال ارائه شدن می باشد و در آن، از دوربین هایی استفاده شده است که به صورت ثابت و در محل های مشخصی قرار گرفته اند. همچنین این شرکت، یک سیستم خاص را برای افزایش دقت نرم افزار، در آن تعبیه کرده است. در حال حاضر، ۳٫۴ میلیون کاربر در حال استفاده از این نرم افزار هستند که نشان می دهد تا این لحظه، این نرم افزار موفق ظاهر شده است.
اعلام خطر اف بی آی به شرکت های آمریکایی درقبال حمله گسترده سایبری ایران
یک سند محرمانه سازمان اف بی آی، یا اداره تحقیقات فدرال آمریکا، از اعلام خطر این سازمان به شرکت های آمریکایی در قبال حمله گسترده و ماهرانه سایبری هکرهای ایرانی خبر داد. بر اساس این هشدار، هدف هکرها پیمان کاران وزارت دفاع، شرکت های انرژی، و نهادهای آموزشی این کشورند. گزارش محرمانه اف بی آی «فلش» نام دارد. این گزارش از شرکت ها خواسته است در صورت روبرو شدن با این حملات با اف بی آی تماس بگیرند. استوارت مک کلور: «این حملات از قصدو تمرکز ایران بر هدف گیری زیربناهای خطیر در مقیاس کلان» حکایت می کند. سند فنی اف بی آی می گوید هکرها معمولا حمله های خود را از دو نشانی آی پی که در ایران قرار دارد، انجام می دهند. اما این گزارش حمله ها را به حکومت ایران منتسب نمی کند. سایلانس معتقد است که حکومت ایران پشت این حمله هاست، ادعایی که تهران همواره آن را بشدت تکذیب کرده است.
فیلترینگ هوشمند، چندان هوشمند نیست
به گزارش آی تی آنالیز، در این نحو فیلترینگ (هوشمند)، اگر شدنی باشد، شرط اصلی عملکرد درست سامانه، احراز هویت کاربران است، که معمولاً این کار و با وجود نرم افزارهای فیلترشکنی که هم اکنون در اختیار کاربران است و کارکرد اصلی آن ها تغییر بعضاً مداوم هویت اینترنتی کاربران است، احراز هویت، مأموریت دشوار و شاید محال است. از این گذشته، به اطلاعات ISP ها هم در مورد کاربران نمیتوان اتکاء چندانی داشت، چرا که همان بی انضباطی که در واگذاری سیم کارت ها مرتکب شدند، به ترتیب دیگری در واگذاری خطوط دسترسی اینترنت هم معمول داشتهاند.
«پیتزا هات» میخواهد ذهن شما را بخواند
زمانی که وارد یک رستوران میشود، شاید به این مورد برخورده باشید که در دقایق اول ایدهای برای سفارش غذا ندارید، یا اینکه اصلا دوست ندارید به خدمتکار توضیح بدهید که چه میخواهید؛ رستوران زنجیرهای «پیتزا هات» کار شما را در اینباره راحت کرده با راهاندازی سیستم جدیدی به نام «منوی هوشمند» میخواهد ذهن شما را بخواند. وقتی شما وارد رستوران Pizza Hut میشوید، منوی مخصوصی پیش روی شماست تا وقتی به منو نگاه کردید، بدون آنکه چیزی بگویید یا تصمیمی بگیرد، این منوی هوشمند متوجه سفارش شما شده و سفارش مخصوص را به شما اعلام میکند. ردیاب چشم در این منو تمام نگاه شما را بر روی منو رصد میکند و وقتی شما به ۲۰ ماده مختلف تشکیل دهنده پیتزا نگاه کردید و علاقه نشان دادید، در واقع شما از ۴ هزار و ۸۹۶ احتمال مختلف در انتخاب ترکیبات مختلف مواد پیتزا با هم، یکی را به صورت ناخودآگاه انتخاب میکنید و سیستم این انتخاب را از چشمان شما حدس میزند.
سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه؛ دولت در سایه
مشرق: سازمان جاسوسی آمریکایی با توجه به امکانات قدرتمند خود از طریق مکان یابی و شنود تلفنهای اعضا “پ ک ک” کمکهای شایانی به سازمان MIT جهت دستگیری و یا ترور آنها کرده است. تمامی ایمیلهای سران این گروه در اروپا تحت کنترل قرار گرفته و حتی محل تلفنهای همراه اعضاء مهم آن در ترکیه در اختیار MIT قرار میگیرد. در حقیقت قدیمیترین شریک اطلاعاتی NSA در آسیا، سازمان امنیت ملی ترکیه است.
هوش مصنوعی در فیسبوک شما را کنترل میکند
یان لیکان Yann Lecun محقق دانشگاه نیویورک، در حال طراحی یک سیستم هوشمند در فیسبوک است تا اگر شما در حالت غیرعادی در حال آپلود عکسهای خجالتآور هستید، بتواند آنها را سریع تشخیص داده و به شما هشدار بدهد. یان لیکان با تاکید بر اینکه این سیستم دیجیتالی هوشمند روی شانه کاربران خواهد زد و به کمکشان میرود، معتقد است این سیستم به کاربر تلنگر میزند و میگوید: «اوی! این داره عمومی پست میشه! آیا مطمئنی از اینکه رئیس، مادرت یا دوستانی که با آنها رودربایستی داری آنها را ببینند؟». این سیستم از شیوهای از هوش مصنوعی به نام Deep learning بهره میبرد و تمام رفتار فیسبوکی شما را زیر نظر داشته و تشخیص میدهد که چه محتوایی برای شما درست خواهد بود تا در News Feed خود قرار دهید. البته برخی از کاربران این کار آقای لیکان را غیراخلاقی و نادرست میدانند و معتقدند نباید یک ماشین برای آنها تصمیم بگیرد یا پیشنهاد بدهد که چه کاری خوب است یا بد.