مرور رسانه ها یک شنبه ۲۱ دی ۹۳
مهمترین اخبار رسانه ها با موضوعات فناوری در یک شنبه ۲۱ دی ۹۳:
فارس: به دنبال هک شدن سونی پیکچرز دولت آمریکا قصد دارد بر دامنه دخالت خود در امور شرکتهای خصوصی بیفزاید. دغدغههای امنیتی عامل این مساله اعلام شده است. مایکل راجرز مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا با اعلام این خبر افزوده است مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا در حال بحث در مورد این هستند که آیا استانداردهای جدیدی باید به منظور واکنش دولت به تحولات جدید امنیتی وضع شود و آیا شرکتهای خصوصی خود میتوانند دادههای خصوصیشان را حفظ کنند.
ایستنا: فیلترینگ به یک پروژه شکستخورده چندینمیلیاردی تبدیل شده است. در این میان آزمون و خطاهای اولیه اجرایی شدن فیلترینگ در ایران، کسب و کارهای زیادی را از بین برد و در عمل به یکی از تهدیدهای اصلی اقتصاد و کسب و کار دیجیتال تبدیل شد و هنوز هم بهرغم قانونمند شدن نسبی فضای فیلترینگ و اجرایی شدن یکپارچه آن از طرف گیتوی شرکت ارتباطات زیرساخت، بزرگترین ریسک کسب و کارهای آنلاین به شمار میرود چراکه ممکن است حتی بر اساس یک کلمه در کامنتها و نظرات منتشرشده در آن سایت، نسبت به فیلتر کل وبسایت اقدام شود و فیلترهای مقطعی و حتی دائمی آنها از ریسکهای پنهان آنها به شمار میروند. یک حساب سرانگشتی و غیررسمی از میزان استفاده کاربران از VPN برای عبور از فیلترینگ حاکی از آن است که توزیعکنندگان این سرویس طی یک ماه حداقل ۵۰ میلیارد تومان درآمد دارند. شایعات و ابهامات زیادی هم هنوز درباره نحوه فیلتر شدن سایتها وجود دارد؛ شایعاتی که گاه منجر به افت و خیز و رکود در کسب و کارهای مرتبط شده است یا اشتباهات اساسی را ایجاد کرده است. سایت ساماندهی راهاندازیشده از سوی وزارت ارشاد که طبق قانون تمامی سایتها برای احراز هویت مالک حقوقی سایت باید در آنجا ثبت شوند، یکی از محورهای شایعات بود، به طوری که برخی معتقد بودند ثبت سایت در ساماندهی آنها را از قرار گرفتن در معرض هرگونه فیلترینگ مصون میکند یا ثبت آدرس اینترنتی با دامنه .ir و هاست شدن آنها در دیتاسنترهای داخلی راهحلی نهایی و قطعی برای برونرفت از اشتباهات سلیقهای یا فنی به شمار میرود.
آی تی آنالیز: شاید قوه قضاییه از حکم فیلترینگ، به عنوان عامل فشار به دولت برای اجرای سریعتر فیلترینگ هوشمند بهره میبرد که در این صورت نیز صدور حکم، بدون اجرا، موجب وهن هم قوه قضاییه و هم دولت میشود. در همین حال برخی کارشناسان نیز معتقدند فشار به دولت برای فیلتر شبکههای اجتماعی را باید سیاسی تلقی کرد و به همین دلیل تاکنون اجرایی نشده است. دلایل این کارشناسان هم این است که هر سه باری که بحث فیلترینگ اجتماعی مطرح شده است، به فاصله تنها چند روز پس از یک اظهار نظر پر سر و صدای سیاسی-اجتماعی از سوی دولت روی داده است. اختلاف قوه قضاییه و دولت بر سر شبکههای اجتماعی، تاکنون جز ایجاد التهاب در جامعه و نگرانی برای هزاران کاربر ایرانی این شبکهها، نتیجهای در پی نداشته است.
آی تی آنالیز: “علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی چندی پیش با بیان این که در حوزه IT حدود ۱میلیون نفر مشغول فعالیت هستند، گفته: بهصورت رسمی حدود ۱۰۰هزار نفر مشغول فعالیت در حوزه IT هستند. طبق محاسباتی که داشتیم اگر درصد پهنای باند کمی افزایش یابد، بهسرعت میتوانیم در این حوزه حدود یک میلیون شغل ایجاد کنیم.” عدد یک میلیونی که وزیر کار از آن سخن گفتهاند، با معضل بیکاری که گفته میشود با یک شوک جدید نیز مواجه خواهد شد، عددی بسیار بزرگ محسوب میشود. اگر چنین محاسباتی شده باید به سرعت مسوولان کشور در جریان آن قرار بگیرند و جزییات آن به شکل عمومی اعلام شود. چراکه علیالقاعده مساله محرمانگی در آن دیده نمیشود. در این میان بد نیست مسوولان شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز به سرعت پیگیر محاسبات مذکور شده و از وزیر کار در این خصوص مشاورههای لازم را دریافت کنند.
آی تی آنالیز: سایت Pastebin اطلاعاتی درباره سیستمعامل توسعهیافته توسط کره شمالی منتشر کرده است. این سیستمعامل شباهت زیادی به مک اپل دارد. بر اساس اطلاعاتی که درباره نصب این پلاتفوم منتشر شده، نصب آن به نوع مادربورد سیستم بستگی دارد. همچنین برای نصب آن وارد کردن شماره سریال دستگاه لازم است که کاربر به مرحله بعد وارد شود.
لوپوئن: آژانس ملی دفاع در برابر حملات سایبری فرانسه (Anssi) اعلام کرده که بعد از حملات سایبری جهادگرایان علیه صدها سایت اینترنتی در این کشور، «هشیاری کامل» داشته و برای دفاع در برابر آن کاملا آماده است
خبرگزاری مهر با اشاره به فروش صفحه هواداران «طناز طباطبایی»، بازیگر ایرانی از طریق یک آگهی نوشته که مدیر این صفحه از هواداران خواسته بود تا در صورت تمایل به صورت خصوصی و از طریق پیام شخصی به این صفحه اقدام کنند. این صفحه ۱۰۶ هزار طرفدار داشته است و خبرگزاری مهر از طریق یک پیام خصوصی متوجه میشود که این صفحه به قیمت یک میلیون تومان فروخته میشود. بسیاری از صفحههای پربازدید کاربران مثل املاک برای خودشان قیمت دارند. برخی نیز با راه انداختن صفحاتی به صورت واسطه و به شکل بنگاهها و مشاورین املاک اقدام به برقراری ارتباط بین فروشنده و خریدار میکنند.
فارس: کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا میگوید ۳٫۵ میلیون نفر از شهروندان که از خدمات دیتای نامحدود اپراتور مخابراتی AT&T استفاده میکنند عملا چنین خدماتی دریافت نکردهاند. این اپراتور در حالی مدعی ارائه خدمات مذکور به کاربران است که عملا سرعت دسترسی به سرویس یاد شده را تا ۹۰ درصد کاهش میدهد و کاری میکند که مشترکان نتوانند به شکل مطلوب از سرویس های نامحدود دیتا استفاده کنند.