مرور رسانه ها یکشنبه ۲۸ دی ۹۳
اخبار مهم رسانه های مجازی در موضوع فناوری را در ادامه مطالعه خواهید کرد:
تابناک: توئیتر رسمی سازمان سیا مطلبی را منتشر کرده که گفته می شود این مطلب از روسیه بر روی صفحه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا قرار گرفته است. گفته می شود فردی که این مطلب را در توئیتر سازمان سیا منتشر کرده، فردی به نام «بوریس پاسترناک» بوده است. پاسترناک همان فردی است که بواسطه نگارش کتاب دکتر ژیباگو معروف شد. در مطلبی که توسط این فرد در توئیتر سازمان سیا منتشر شده آمده است: من داستانی را می نویسم که منتشر شده و خوانده شود و این تنها علاقه من است. پاسترناک. تحقیقات انجام شده بر روی این موضوع هنوز مشخص نکرده که آیا این جملات از روی متنی کپی شده اند یا آنکه خود پاسترناک آنها را نوشته است. با وجود منتشر شدن این مطلب در توئیتر رسمی سازمان سیا، مقامات امریکایی مدعی هستند که این سایت هک نشده است.
آی تی آنالیز: در حالیکه یک مقام کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تازگی اعلام کرده، اپراتور رایتل (وابسته به سازمان تامین اجتماعی) یک شرکت زیانده محسوب شده و هنوز به نقطه سر به سر نیز نرسیده و در شرایطی که هنوز مشخص نیست علت و میزان هزینههای تبلیغاتی این اپراتور در شبکههای صدا و سیمای ایران به چه شکل است، حال خبر رسیده که رایتل مجوز خرجهای جدیدی را نیز دریافت کرده است.
سمزدایی دیجیتال یعنی خاموش کردن تمام ابزارهای دیجیتال همراه، چه معمولی و چه هوشمند، تبلتها، لپتاپها و کامپیوترها برای مدتی معین. این کار به شما اجازه میدهد در این زمان از تمام این دستگاهها دور باشید و وقتتان را صرف کارهای دیگر مورد علاقهتان بکنید. با این کار فرصتی برای استراحت و آمادهسازی دوباره مییابید.حداقل زمان پیشنهادی برای سمزدایی دیجیتال ۲۴ ساعت است. اگر دوست دارید میتوانید زمان آن را تا ۷۲ ساعت هم افزایش دهید. گاهی کندی سرعت، نداشتن آنتن و از این دست مشکلات باعث کاسته شدن از آستانه تحملمان میشود. دور ماندن خودخواسته از این دستگاهها دست کم به شما آرامش میدهد. برای آماده شدن میتوانید در مورد برخی مسائل زیر فکر کنید.
آژانس مبارزه با مواد مخدر امریکا فاش کرده است که برای سالها مکالمات تلفنی امریکائیان با خارج از کشور را ضبط و شنود میکرده است. در امریکا اکنون مشخص شده است علاوه بر افبیآی و آژانس امنیت ملی، آژانس مبارزه با مواد مخدر هم که بخشی از وزارت دادگستری امریکا محسوب میشود، به طور گسترده اقدام به شنود تلفنی شهروندان امریکایی کرده است که با خارج از امریکا تماس تلفنی برقرار کردهاند.اطلاعات مربوط به تماسها فارغ از اینکه شهروند هدف آیا هیچ جرمی مرتکب شده است یا نه، جمعآوری شده است. در این روند، شماره طرفین تماس به علاوه دادهها و زمان تماس و البته مشخصات صاحب تماس ذخیره شده است. این موضوع در ارتباط با پروندهای افشا شد که به تماس یک امریکایی با یک شماره در داخل ایران ارتباط داشت. اسناد این دادگاه روز پنجشنبه به طور علنی منتشر شد. آژانس مبارزه با مواد مخدر نمیگوید علاوه بر ایران، چه کشورهای دیگری در لیست جمعآوری اطلاعات تماسها بودهاند. آژانس تنها اعلام کرده است که کشورهایی در لیست شنود تماسها بودهاند که از نظر این آژانس با قاچاق بین المللی مواد مخدر و فعالیتهای جنایی مرتبط با آن ارتباطی داشتهاند.
صراط: اطلاعاتی که به تازگی در دسترس رسانهها قرار گرفته، نشان میدهد وزارت دادگستری آمریکا انبار داده بزرگی از اطلاعات مربوط به تماسهای تلفنی میان ساکنان این کشور با چندین کشور دیگر از جمله ایران، ایجاد کرده است. اطلاعات مربوط به یک پرونده قضایی و همچنین اظهارات افراد مطلع نشان میدهد وزارت دادگستری آمریکا دستکم تا سال ۲۰۱۳، در حال ذخیره و ایجاد بانکی از تماسهای تلفنی میان آمریکا و چندین کشور دیگر از جمله ایران بوده است. این برنامه در دهه ۱۹۹۰ آغاز به کار کرده است.
جهان نیوز: پروندههای این روزهای دادگاههای خانواده حاکی از ردپای شبکههای اجتماعی موبایلی به این پروندههاست. همچنین به گفته حسین امامی در ادارهها نیز این شبکههای موبایلی باعث پایین آمدن بهرهوری کارمندان شده اند.
فارس: حسن پور، کارشناس فضای مجازی با انتقاد از عدم نظارت بر شبکههای اجتماعی گفت: برخی کشورها مانند فرانسه برای حفظ امنیت ملی کشورشان، استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی را محدود کردهاند اما مسئولان ما هنوز این موضوع را جدی نگرفتهاند.
جام نیوز: دکتر قاسم محمدی، معاون پژوهشی کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیات علمی این دانشگاه: با توجه به اینکه قانون مطبوعات اهداف خودش را تامین نمیکند و نتوانسته در ساماندهی حوزه مطبوعات موفق باشد، ملحق کردن نظامی متفاوت به این سیستم که خودش مشکل دارد، عجیب است. چرا که فضای سایبری هم از باب تحقق جرم هم از باب اثبات جرم و هم از باب شرایط نشر و هم از باب مجوزهای لازم و امثال این بسیار متفاوت است. اگر با برنامه هایی مثل وایبر و امثال این مخالف هستیم، باید امکان ملی برای این برنامه ها بسازیم البته به شرطی که نهادهای امنیتی نخواهند آن را درست کنند. چون مردم اعتماد نمیکنند. بنده نمیگویم که نهادهای امنیتی یا نظامی نباید نظارت کنند یا ملاحظه نکنند و رصد نکنند؛ اما وقتی از اساس، این برنامه برای یک نهاد امنیتی است، نمیتوان خصوصی ترین اطلاعات را مثل یک عکس خانوادگی با این نوع از برنامه ها ارسال کنیم.
آفتاب: دیوید کامرون در دیدار هفته گذشته خود، از کاخ سفید از باراک اوباما خواست که با رایزنیها خود، شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک را متقاعد کند تا با نهادهای امنیتی مشارکت و همکاری بیشتری کنند و اجازه دسترسی دولتها را به اطلاعات رمزگذاریشده کاربرانششان فراهم کنند.
ایسنا: هکرهای ترک، اسناد سری دولتی مبنی بر توقیف کامیونهای “سازمان اطلاعات و امنیت” این کشور در ژانویه ۲۰۱۳ را در شامگاه چهارشنبه (۱۴ ژانویه) در حساب توئیتری @LazepeM منتشر کردند. بر اساس گزارش هک شده، حسین عونی جوش، استاندار استان آدانا، بازرسی کامیونهای این سازمان را که به “میت” معروف است، برای گروههای مخالف دولت سوریه، سلاح و مهمات حمل میکردند متوقف کرده و گفته است که کامیونهای یاد شده براساس دستور نخست وزیر وقت، رجب طیب اردوغان، ارسال شده و وی مجاز به تفتیش آنها نیست. این اسناد نشان میدهند که عملیات بازرسی، زیر نظارت شمار زیادی از افسران و سربازان عالیرتبه و بر اساس حکم عزیز تاکجی، دادستان ترکیه انجام گرفته است.
ایسنا: به نظر میرسد جاسوسی گسترده توسط آژانس امنیت ملی آمریکا تنها آغاز یک کار گسترده بوده و این آژانس در حال حاضر خود را برای جنگهای آینده در فضای سایبری و کنترل گسترده بر اینترنت و شبکههای رقیب آماده میکند، اقدامی که کلید پیروزی در آینده شمرده میشود. در این اسناد فاش شده همچنین آمده که جاسوسی گسترده توسط آژانس امنیت ملی آمریکا ” فاز صفر” در استراتژی جنگ دیجیتال آمریکاست و هدفش رهگیری آسیبها در سیستمهای دشمن است. چنین تسلیحات دیجیتال غیرقابل رهگیری میتوانند به راحتی به سیستمها نفوذ پیدا کرده و اجازه دسترسی دائم به اطلاعات را بدهند. اشپیگل نوشت: فاز ۳، با نام “تسلط” آژانس امنیت ملی آمریکا را قادر میسازد تا به نابودی/ کنترل سیستمهای حساس و شبکهها از طریق دسترسیهای از پیش تدارک دیده شده بپردازد. هدف اصلی از این برنامهها کنترل واقعی بحران است.