مرور رسانه ها چهارشنبه ۸ بهمن ۹۳
کشف “باند جاسوسی روسیه” در آمریکا
دویچه وله: سه مرد روس که از قرار معلوم در پی دستیابی به طرحهای محرمانه دولت آمریکا بودهاند توسط پلیس فدرال ایالات متحده شناسایی شدند. افبیآی این افراد را به جاسوسی از آمریکا برای روسیه متهم کرده است. افبیآی میگوید آنها از سوی سازمان اطلاعات مخفی روسیه دستور گرفته بودند به اطلاعاتی در مورد تحریمهای احتمالی آمریکا علیه بانکهای روسی و همچنین طرحهای مربوط به انرژیهای جایگزین در دولت آمریکا دست پیدا کنند. در شکایتی که از این سه مرد تنظیم شده، آمده است که این متهمان به طور مرتب با یکدیگر دیدار و با شیوههای رمزگذاری شده تبادل اطلاعات میکردند.
فارس: سرویس ویکر به کاربران امکان می دهد پیام های ایمنی حاوی متن و تصویر بفرستند که به طور خودکار نابود می شود. خدمات یاد شده فعلا برای کاربران آیفون و آی پد در دسترس است و این افراد می توانند با استفاده از قابلیت Wickr Timed Feed عکس هایی که پس از نمایش نابود می شوند را برای حداکثر ۱۵۱ نفر از دوستان خود ارسال کنند. قرار است نسخه سازگار با آندروید و همین طور رایانه های رومیزی برنامه یاد شده هم در آینده نزدیک عرضه گردد. گفتنی است تصاویر و متونی که از این طریق به طور مخفیانه به اشتراک گذارده می شوند پس از ۲۴ ساعت نابود خواهند شد. البته طراحان این برنامه امنیت آن را از Snapchat بیشتر می دانند. یکی از امکانات جالب این برنامه سازگاری آن با شبکه های اجتماعی و امکان به اشتراک گذاری مخفیانه عکس های فیس بوکی است.
دویچه وله: میلیونها کاربر شبکههای اجتماعی، صبح سهشنبه ۲۷ ژانویه حدود یکساعت به این شبکهها دسترسی نداشتند. احتمال یک حمله سایبری وجود دارد، اما مسئولان فیسبوک گفتهاند دلیل عدم دسترسی، یک مشکل فنی بوده است. احتمال میرود مشکل عدم دسترسی به فیسبوک زیر سر گروه موسوم به «لزارد اسکواد» باشد. این گروه هکری، در ایام کریسمس نیز به سونی و اپلیکیشنهای بازی آنلاین «ایکسباکس لایو» و «پلی استیشن نتورک» حمله کرد و آنها را از کار انداخت.
تصور کنید روی صندلی نشستهاید، دختری جوان و کم سن و سال در مقابل چشمانتان ظاهر میشود و شروع به صحبت درباره خانواده، زندگی و شرایطش در اردوگاههای پناهندگان سوری میکند. با او راه میافتید و کنارش در کلاس درس مینشینید و به خیابانهای جنگ زده و شلوغ پناهندگان میروید؛ حتی میتوانید بوی نانی که در فضا پخته میشود را هم حس کنید. این رویا حقیقت دارد و سازمان ملل تکههایی از فیلمی با همین مضمون تهیه شده با کمک هدستهای “Gear VR” سامسونگ را به نمایش درآورده است. هدستهایی که با همکاری اکولوس و سامسونگ طراحی و ساخته شده و به بازار آمده است. این فیلم با هدف جلب حس همدردی با قربانیان و اطلاعرسانی ضبط شده و از مزیتهای آن میتوان به این مورد اشاره کرد که تجربه ملموسی از وضعیت پناهندگان به مخاطبان ارائه میدهد.
توئیتر در آخرین تغییرات در تنظیمات سرویس خود نام ٢٨ کشور از جمله ایران را به لیست کشورهای خود افزوده است هرچند بر خلاف سایر کشورهای موجود در این لیست، به جای کلمه «ایران»، عنوان رسمی «جمهوری اسلامی ایران» به لیست اضافه شده است. در این لیست، کشورهای چین و کره شمالی که توئیتر را همچون ایران فیلتر کردهاند دیده نمیشوند.
آی تی آنالیز: گزارشها حاکی است که سرویس دستیار صوتی مایکروسافت (کورتنا) برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیست.
آی تی آنالیز: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: در حالت کلی ترجیح دولت این است که مردم از شبکههای اجتماعی که در داخل میزبانی میشوند استفاده کنند زیرا فرهنگ استفاده از شبکههای اجتماعی برای همه روشن نیست و مردم اطلاعات خصوصی خود را در این شبکهها قرار میدهند و احتمال دارد اطلاعات که از محلی در خارج از کشور که میزبانی میشود مورد سوءاستفاده قرار بگیرد. در عرصه فضای مجازی شورای عالی فضای مجازی سیاستگذاری برنامههای کلان را انجام میدهد و آنچه که مورد تصویب شورا قرار میگیرد برای همه لازمالاجراست.
موفقیت ۸۳ درصدی اجرای فیلترینگ در اینستاگرام
خبرآنلاین: وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به اینکه فیلترینگ هوشمند در حال حاضر از طریق یک نرم افزار در کشور اجرا می شود، اظهار کرد: مرحله اول فیلترینگ هوشمند از طریق یک نرم افزار و برروی یک شبکه اجتماعی اجرا شد که طبق گزارش این اجرا ۸۳ درصد موفق بوده است. وی افزود: بنابراین وزارت ارتباطات تصمیم دارد مرحله دوم اجرای فیلترینگ هوشمند را توسعه داده و با استفاده از دو نرم افزار آن را در سایتهای دیگر نیز پیاده سازی کند.
خبرآنلاین: یک کوآدکوپتر (پهپاد چهار پره) فوق پیشرفته مجهز به جدیدترین فناوری در حالی در حیاط کاخ سفید سقوط کرد که مقامات امنیتی ناتوان از ردیابی آن شدند. هر چند فاکس نیوز گزارش داده مردی مسوولیت سقوط کوادکوپتر را بر عهده گرفته و گفته آنچه رخ داده تصادفی بوده است، اما کارشناسان امنیت اطلاعات و نیز کارشناسان فناوری معتقدند آنچه رخ داده، نقض امنیت سیستم های مانیتورینگ کاخ سفید بوده است. به هر حال کارشناسان می گویند اگر کوادکوپتر با خود مواد منفجره حمل کند داستان طور دیگری رقم خواهد خورد!
تسنیم: مهدی محمود اقدم: چند سال قبل در کشور ترکیه با هدف حذف کاغذ و حفظ منابع طبیعی تبلت در اختیار دانش آموزان قرار گرفت، اما ورود به فضای مجازی و دسترسی به اینترنت برای آنها محدود شد به همین دلیل این طرح منجر به کمک به دانشآموزان و پیشبرد اهداف مدنظر بود. اگر بر روی قضیه تبلت مطالعه نکردهایم به آن ورود نکنیم و توجه داشتیم باشیم در این طرح دانشآموزان هدف هستند و بدون برنامه آنها را به فضای مجازی که خطرات بسیاری همراه دارد، وارد نکنیم.
رجانیوز: بسیج دانشجویی دانشکدههای برق و مخابرات دانشگاههای تهران، در گزارشی تخصصی، ادعای مطرح شده در ماههای اخیر پیرامون فیلترینگ هوشمند را یک ادعای غیر واقعی و به دلیل ماهیت شبکههای خاص مورد نظر سیستم فیلترینگ هوشمند، اساسا غیرممکن اعلام کرد. بر اساس گزارش مؤسسه آمریکائی EFF، ارتباطات اکثریت شبکههای اجتماعی موبایلی -از جمله وایبر، واتس اپ، اینستاگرام، تلگرام و … – به صورت رمز شده با سرورهای این نرمافزارها انجام میشود و بدین صورت، محتوای تبادل شده برای مخابرات اصلاً قابل مشاهده نیست که بعد بخواهد خوب و بد آن را تشخیص بدهد.به گواه تصویر «سامانه خبرچین بدون مرز NSA» (نام اصلی: Boundless Informant) تنها در یک ماه، ۱۴ میلیارد پیام اینترنتی از ایران جمعآوری و ۱٫۷ میلیارد تلفن ایران را شنود کرده است و این نزدیک به ۱۵% کل اطلاعات جمعآوری شده از اینترنت در تمام دنیا است. این افشاگری خرداد ماه سال گذشته انجام شده و اکنون پس از گذشت نزدیک به ۱۹ ماه، دولت نه تنها اقدام مشخصی برای جلوگیری از به تاراج بردن اطلاعات خصوصی مردم ایران انجام نداده است.
چرا مسئولین دولت این قدر از دنیای ارتباطات دورند که از ارتباطات رمز شده و عدم امکان نظارت بر آن بیخبرند؟
چرا مسئولین دولت بودجه کشور را صرف پروژه موسوم به فیلترینگ هوشمند میکنند، در صورتی که متخصصین امر ادعاهای اساسی این سامانه از جمله جدا کردن محتوای خوب و بد در ارتباطات رمز شده وایبر، واتس اپ، فیس بوک و … را ادعاهائی گزاف میدانند؟
ایسنا: وی همچنین با اشاره به اهمیت بحث موتور جستوجوی ملی در شبکه ملی اطلاعات این موتور را بخشی از شبکه ملی اطلاعات دانست و اظهار کرد: در این زمینه وزارت ارتباطات به پشتیبانی تمام دانشگاهها و پژوهشکدههایی که برای طراحی موتورهای جست و جوی ملی فعالیت میکنند میپردازد و در دهه فجر نیز قرار است دو موتور جستوجوی ملی رونمایی و شروع به کار کند.