مرور رسانه های ۷ام مرداد
نرم افزار آپارات کودک برای والدین کم حوصله
به گزارش مشرق، آپارات کودک نرمافزار سایت معروف و مشهور آپارات میباشد که مخصوص کودکان بوده و تمام انیمیشنها و کارتونهای مناسب سن کودک شما به زبان فارسی و متناسب با قوانین کشور عزیزمان ایران در آن قرار دارد. با این اپلیکیشن دیگر نگران بهانهگیریها و ممانعت فرزندان خود هنگام تماشای تلویزیون نخواهید شد. ضمنا برای ارتباط این نرمافزار با سایت مربوطه اینترنت با سرعت متوسط کافیست. برنامه فوق فعلا برای سیستم عامل اندروید و ویندوزفون ارائه شده است.
این نرم افزار را میتوانید از لینکهای زیر دانلود کنید.
باگ خطرناک در سرور مدیریتی گوگل، یاهو و مایکروسافت
مرکز ماهر از آسیب پذیری خطرناک در سرور مدیریت محتوای کمپانی هایی چون گوگل، یاهو و مایکروسافت خبر داد که احتمال جعل هویت کاربران این کمپانی ها را به همراه خواهد داشت.
مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای – ماهر– از بروز آسیب پذیری خطرناک در سیستم مدیریت محتوای «دروپال» خبر داده که مربوط به ماژول OpenID در هسته این سیستم مدیریت محتوا بوده و به شخص حمله کننده اجازه ورود به سیستم را با نام کاربری سایر کاربران، از جمله مدیر سایت می دهد.این آسیب پذیری در وهله اول کاربران سایت را تهدید می کند و به صورت مستقیم تهدیدی علیه سرور محسوب نمی شود.اطلاعات عمومی آسیب پذیری در ماژول OpenID در هسته سیستم مدیریت محتوای Drupal به شخص حمله کننده اجازه ورود به سیستم را با نام کاربری سایر کاربران، از جمله مدیر سایت می دهد.
فردی که مورد نفوذ قرار می گیرد باید با استفاده از سیستم OpenID وارد سایت شده باشد. همین امر باعث می شود که با وجود خطرناک بودن این آسیب پذیری و طیف وسیعی از نسخه های آسیب پذیر، تعداد کمی از سایت های استفاده کننده از سیستم Drupal در خطر باشند. این آسیب پذیری دارای شناسه CVE-۲۰۱۵-۳۲۳۴ و شامل نسخه های ۶.X تا ۶.۳۵ و ۷.X تا ۷.۳۷ است.
شبیهسازی حملات سایبری در ارتش اسرائیل
به گزارش واحد بینالملل سایبربان، در ارتش اسرائیل، سربازان از یک ماکت شهر برای تمرینهای مختلف مانند ایجاد احتراق در راکتورهای هستهای، قطع برق، هک موشکها و ایجاد آشوب در بازار سهام استفاده میکنند. بخش بزرگ فعالیت آنها، تمرین برای آمادگی در جنگ سایبری است. در ارتش اسرائیل دورهای برای جنگ سایبری وجود دارد که زیر نظر مدیریت خدمات رایانهای (Computer Services Directorate) برگزار میشود. این شاخه از ارتش اسرائیل وظیفهی ترسیم ارتباطات و فرماندهی و کنترل و دفاع از اطلاعات این ارتش را بر عهده دارد. یکی از اهداف این ماکت شهر این است که سربازان به تمرین برای ایجاد کدهای پیچیدهای که مخصوص سامانههای رایانهای کنترل از راه دور است، بپردازند. فرماندهی این دوره گفت: «ما اخیراً آموزش هفتمین کلاس از جنگجویان سایبری را به اتمام رساندهایم. سربازان ما تجربههای اصولی در مورد حملات سایبری دارند. در طی دوران جنگ غزه، تلاشهایی برای حمله به زیرساختهای اسرائیل صورت گرفت و موجب شد تا بسیاری از سازمانها در اسرائیل برای جلوگیری از این حملات اقدام کنند. امروزه ما بسیار فعالتر هستیم و این فعال بودن فقط در حوزهی حملات نیست.»
یکی از مربیان این دوره که ملقب به “k.19” است، به دانشجویان خود حملات سایبری مانند استاکسنت را یادآوری میکند. وی گفت: «ما در این دوره به دانشجویان شیوهی مقابله با استاکسنت را نیز یاد میدهیم. ما این کار را با شبیهسازی چنین حملاتی آموزش میدهیم تا دانشجویان شرکتکننده بفهمند چگونه کنترل یک سامانه را در صورت حمله به دست آورند.»شبیهسازی ارتش اسرائیل به این صورت است که آنها دشمن خود را هکرهای ایرانی و فلسطینی فرض میکنند که میخواهند ارتش اسرائیل را با حملات سایبری از پا دربیاورند. در این زمان سازمانها، مقامات یا شرکتهای خصوصی در اسرائیل باید جلوی حملات سایبری را طبق دستورات سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) بگیرند. حتی شرکتهای آب و برق، بانکها و شبکههای تلفن همراه نیز باید همگام شوند. در برخی رسانههای غربی آمده است که «اگر کمپین سایبری علیه اسرائیل صورت گیرد، جنگجویان سایبری بیکار نخواهند نشست.»
در برخی خبرها آمده است که «ارتش اسرائیل معتقد است که در جنگ سوم لبنان، حزبالله از موشکهای هدایتشوندهی GPS یا پهبادهای انتحاری (suicide drones) برای هدفگیری مواضعی مانند نیروگاههای برق در تلآویو استفاده میکند تا از این طریق برق این منطقه را فلج کند. گنبد آهنین (Iron Dome) و موشک زنجیر داود (David’s Sling) در این زمان وارد عمل خواهند شد. در جنوب لبنان سربازان چترباز مانورها را هدایت میکنند تا موشک اندازهای حزبالله را تخریب کنند و هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل سایر موشکاندازان را تخریب خواهند کرد.» اما نکتهای که در اینجا باید ذکر شود این است که سربازانی که در بخش مدیریت خدمات رایانهای آموزش میبینند برای حفاظت از زیرساختهای رژیم صهیونیستی در چنین زمانی آماده میشوند در بعضی گزارشها با بیانی اغراقآمیز آمده است که شبکهی ارتش اسرائیل به یک بخش مرگبار تبدیل شده اما هنوز آسیبپذیر است.
هک شدن وبگاههای گوگل، مایکروسافت و کسپرسکی

اکثر کاربران اینترنتی گمان میکنند که شرکتهای بزرگ غیرقابل هک کردن هستند؛ اما تیمی از هکرهای مراکشی شرکتهای بزرگی را که ادعا میکنند از کاربران خود در مقابل هکرها دفاع میکنند را مورد حمله سایبری قرار داده و ظاهر وبگاههای آنها را تغییر دادند.به گزارش گروه هک و نفوذ سایبربان، این گروه هکری خود را Exploit3rs مینامد. دامنههای هک شده عبارتاند از:
– domain.ma
– google.co.ma
– google.ma
– microsoft.ma
– Kaspersky.ma
هکرها پس از هک کردن وبگاههای موردنظر، تصویر زیر را به جای صفحه اصلی قرار دادند:
متن پیامی منتشرشده در تصویر:
“… فکر میکنید این شما هستید که دامنهها را کنترل میکنید، نه شما دامنههای را کنترل نمیکنید! همه اشتباه فکر میکنند. دامنهها را ما کنترل میکنیم … ما میخواهیم به اطلاع شما برسانیم که ما میتوانیم همه وبگاههای.ma را تحت کنترل خود دربیاوریم.” هکرها علاقه بسیاری دارند تا از ایرادات امنیتی وبگاهها، شبکهها و نرمافزارها استفاده کنند. این حمله همانند حمله هکری به دامنه ویتنامی زبان گوگل در ماه فوریه سال جاری بود.
شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود دارد
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، نصرالله جهانگرد در حاشیه مراسم امضا تفاهمنامه با مدیر آکادمی آموزش توسعه فاوا آسیا و اقیانوسیه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: گزارش آمادهسازی شبکه ملی آماده شده و گزارش پیشرفت پروژه برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی تهیه شده است.معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ارائه توضیحاتی درباره تعریف شبکه ملی اطلاعات، گفت: بر اساس تعریف شبکه ملی اطلاعات یک شبکه ملی است که باید به درخواستهای کاربران ایرانی در فضای مجازی و داخل ایران پاسخ دهد و مسیریابی در این شبکه به گونهای باشد که اطلاعات غیرضروری از ایران به خارج کشور نرود.وی ادامه داد: بر این اساس طراحی و سوئیچینگ این شبکه آماده شده در حال حاضر تمام مدیریت مسیریابی برای ترافیک داخلی در کشور انجام میشود و برای تحقق قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر دسترسی ۶۰ درصد خانوارها و ۱۰۰درصد دستگاهها به شبکه پرظرفیت وزارت ارتباطات مسئول پیادهسازی زیرساختهای این شبکه با همکاری شرکت زیرساخت مخابرات و شرکتهای اینترنتی است.
شیوع نزدیکبینی به علت نرمافزارهای چت
به گزارش آی تی آنالیز میرزاجانی دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص تاثیر استفاده از شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای چت در بینایی افراد گفت: نزدیکبینی در کشور به علت استفاده زیاد از نرمافزارهای چت که بر روی ماهیچههای داخلی و خارجی چشم تاثیر میگذارد، زیاد شده است. نور و فاصله مناسب و همچنین رعایت ساعات استفاده از چشم در فاصله نزدیک، روی سلامت آن موثر است. فاصله مناسب برای مطالعه کتاب به اندازه فاصله بازو و میز بدون خم شدن است. فاصله مناسب تا مانیتور نیز ۴۰ تا ۷۰ سانتیمتر است. وی ادامه داد: استفاده از چشم در فاصله نزدیک باید به صورت منقطع باشد. طبق قانون ۲۰-۲-۲۰ بعد از هر ۲۰ دقیقه مطالعه یا کار در فاصله نزدیک باید دو دقیقه به چشم استراحت دهیم. بعد از هر دو ساعت مطالعه نیز کار نزدیک تعطیل شود، بین مطالعه نیز باید به فواصل دور نگاه کنیم که عضلات چشم به حالت استراحت در آید.میرزاجانی ادامه داد: فعالیت در فاصله نزدیک و نگاه کردن به صفحههای کوچک در همه جوامع زیاد شده است. این مساله باعث وارد شدن فشار زیادی به چشم میشود و موجب نزدیک بین شدن کسانی که استعداد اولیه آن را دارند، میشود.رییس جامعه اپتومتری ایران ادامه داد: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی اپتومتریستها جزو مراقبان اولیه بینایی هستند و قرار است تا سال ۲۰۲۰ از نابیناییهای قابل پیشگیری در سراسر جهان پیشگیری شود. همه کشورها از جمله ایران این طرح را پذیرفتهاند، اما هنوز متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
میزان دسترسی ایرانیها به موبایل اعلام شد