مرور رسانه های ۴ام اسفند ماه
ایمیل در دولت اجباری میشود
به گزارش مهر معاون مرکز ملی فضای مجازی از بازتعریف خدمات تعهدی دولت در فضای مجازی در جهت ارتباط رسانی اجباری به مردم با توجه به نیازهای روز ارتباطی خبر داد. سعید مهدیون – معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به رشد فناوریهای فضای مجازی و تاکید بر کافی نبود ارتباط تلفن ثابت، برای برقرای میان مردم گفت:در راستای گسترش خدمات اجباری ارتباطی در کشور، خدمات تعهدی دولت در این فضا، بازتعریف می شود. خدمات پایه ارتباطی در قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحت عنوان خدمات USO دیده شده است. در این قانون وزارت ارتباطات ملزم به ارائه خدمات پایه ارتباطی به آحاد مردم است که این خدمات تعهدی دولت، تنها به ارتباط تلفنی ختم میشود و با توجه به رشد فناوریها، باید خدمات دیگری نیز به خدمات تعهدی دولت افزوده شود و به عنوان تکلیف به دولت ابلاغ شود تا صرفنظر از اقتصادی و غیراقتصادی بودن سرمایه گذاری، این خدمات به روستاها و شهرها ارائه شود.وی با اشاره به گسترش دسترسی به اینترنت، ارائه خدمات پست الکترونیک و موتور جستجو که هم اکنون نیاز آن به عنوان خدمات پایه ارتباطی مطرح است، گفت:
در صورتیکه این خدمات به عنوان قانون به دولت تکلیف شود دولت ملزم به ارائه این خدمات به احاد جامعه خواهد شد. فراخوان انتخاب مشاور برای این پروژه از روز گذشته اعلام عمومی شده است. پیش بینی می شود مشاور این پروژه در یک ماه آینده انتخاب و از سال ۹۴ این پروژه را با هدف تعریف قوانین و تعهدات و پارامترهای جدید، آغاز و ظرف مدت ۴ تا ۶ ماه آماده برای تصویب در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کنیم.
ترکیه به دنبال سامانهای برای مقابله با حملات سایبری
این سامانه همانند شرکتهای نرمافزاری بزرگ که امروزه فعال هستند، عمل میکند، به اینگونه که تمامی برنامههایی که در آینده قرار است انجام شود، در این سیستم ادغام میشوند. در واقع این سامانه مانند یک سیستمعامل واحد کار میکند که شامل اجزا و قطعات مختلفی است. به گفته یکی از مقامات این کشور: “این سامانه حملات سایبری را به حداقل خواهد رساند و علاوه بر دفاع در برابر حملات سایبری، دارای امنیت و نرمافزارهای تجاری نیز است.” این سامانه با نام “مرکز عملیات امنیت سایبری” شناخته میشود. مقامات ترکیه قصد دارند این سامانه را بر پایه و اساس نرمافزار ملی بسازند.
یک شرکت ترکیهای به نام آندرسکرتریت (Undersecretariat) در حال آمادهسازی واحدی برای مقابله با تهدیدات سایبری است. در طرف دیگر نیز ارتش ترکیه در حال ایجاد واحدی دیگر و مخصوص خود برای مقابله با این تهدیدها است. روز هفدهم فوریه در آنکارا نشستی به میزبانی شرکت استیام برگزار شد. در این نشست تعدادی از کارشناسان سایبری از ۱۰ کشور بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، انگلیس، پرتغال، آلمان، ترکیه، هلند و رومانی حضور یافتند. دووت یلماز (Davut Yilmaz)، مدیر شرکت استیام، در این نشست گفت: “سایبری یک میدان نبرد نسبتاً جدید و بزرگ است که هیچ خط مرزی برای آن تعریفنشده و همچنین فاقد تعریف مشخصی از دوستان و دشمنان است.” وی در ادامه گفت: “درزمینه امنیت سایبر هیچکس از محل وارد شدن دشمن به سامانه و یا بهجایی که ممکن است آسیب وارد کند، آگاه نیست. همچنین احتمال آن وجود دارد که از آسیبهایی که بعد از یک حمله به وجود میآید. آگاه نشوید. حملات همزمان میتوانند بیانگر یک فاجعه باشند.” تایفان آکارر (Tayfun Acarer)، رئیس سازمان فنآوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه، گفت: “در دو سال آینده از امنیت سایبر بهعنوان یک منطقهی راهبردی استفاده خواهد شد.”
پرده برداری فیسبوک از پروژه جدیدی به نام واقعیت مجازی

به گزارش سایبربان و به گفته کارشناسان اگر این فناوری از طریق این نرمافزار در اختیار کاربران قرار گیرد، میتوان انتظار داشت درروش کار، زندگی و تفریحات مردم تحولی شگرف ایجاد شود. فیسبوک در حال ایجاد انقلابی است برای کاربران خود به جهت کسب تجربههای جدید، یک نمونه از ویژگیهای این نرمافزار این است که به شما این امکان را میدهد، درحالیکه در منزل هستید، اینطور به نظر برسد، شما آنسوی دنیا در یک کنسرت موسیقی در بهترین صندلی با وضوح بالای صدا و تصویر نشستهاید و قادرید به هر سو که میخواهید بدون محدودیت چرخش در زوایای مختلف نگاه کنید. البته این امکانات در غالب فرضیات ارائهشدهاند. فیسبوک هدف خود را از سرمایهگذاری در این حوزه، کمک به بخش آموزش و پرورش، ارتباطات و رسانه و محیا کردن بستری برای انتقال تجارب فضاهای واقعی در سرتاسر جهان به کاربران خود از طریق این نرمافزار بیان کرده است. و این شرکت در حال حاضر قصد دارد بخش اعظمی از فعالیتهای خود را بر روی این پروژه (واقعیت مجازی) انجام دهد. در حقیقت کاربران فیسبوک قرار است بیشتر به جای گذاشتن عکس، ویدئو و یا نظرات و پیشنهادهای خود، تجارب شخصی خود را به اشتراک بگذارند، بهطور خلاصه یعنی محتوای واقعیت خود را توسط این نرمافزار به صورت واقعیت مجازی برای دوستان خود قرار دهند. این سرمایهگذاریها که توسط شرکت گوگل هم در حال انجام است، به جهت ساختن واقعیت مجازی از کارهای روزانه شما مثلاً یک پیادهروی طولانی یا حضور شما در کلاس، جلسه یا بازی گروهی با استفاده از این نرمافزار است.
اسکنر آسیبپذیری گوگل
به گزارش سایبربان گوگل از ابزار مخصوص خود برای اسکن آسیبپذیریهای وب رونمایی کرد. گوگل نام این ابزار را اسکنر امنیتی ابری نامگذاری کرده است که نرمافزارهای توسعهدهندگان را در برابر آسیبپذیریهای شایع اسکن میکند. البته نرمافزار فوق هنوز در مرحله بتای خود است. این نرمافزار مبتنی بر ابر میتواند آسیبپذیریهای شایع Cross-Site Scripting یا همان XSS و Mixed Content Script را بررسی کند. در حال حاضر نرمافزارهای معروف و پرکاربرد دیگری نیز بهمنظور اسکن امنیتی وبسایتها وجود دارد. گوگل اعلام کرده است این ابزارها برای افراد حرفهای طراحیشده است و پیادهسازی آن نیز دشوار است. امروزه نرمافزارهایی که با HTML5 و JavaScript ایجاد میشوند، نیاز به بررسی حفرههای امنیتی هستند که گوگل با نرمافزار خود این نیاز توسعهدهندگان را برطرف میکند. توسعهدهندگان هماکنون میتوانند به این ابزار را از مسیر Compute > App Engine > Security دسترسی داشته باشند. گوگل اعلام کرده است دو روش برای اسکن وجود دارد. روش اول سریعتر و با استفاده از شبیهساز مرورگر است که سایتهای دارای عملیات پیچیده JavaScript و Document Object Model را رد میکند. روش دوم استفاده از مرورگر واقعی است که کند است ولی تمامی سایتها را پوشش میدهد. البته Rob Mann رئیس مهندسین امنیتی گوگل بیان کرده است کاربران باید توجه کنند اگر اسکنر هیچ آسیبپذیری را شناسایی نکرد، دلیل بر امن بودن نیست. باید برای اطمینان حتماً از متخصصین امنیتی و ابزارهای حرفهای این کار کمک بگیرند.
مارک زاکربرگ سرویسی مشابه ۹۱۱ برای اینترنت راهاندازی میکند
به گزارش بیزینس اینسایدر مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک در یک مصاحبه با بلومبرگ به تشریح برنامههای خود برای Internet.org پرداخت و از آن بهعنوان سرویسی برای ارائهی خدمات پایهای اینترنت به کاربران در کشورهای در حال توسعه یاد کرد. زاکربرگ Internet.org را با سرویس ۹۱۱ در آمریکا مقایسه کرد. ۹۱۱ در واقع سرویس تلفنی امداد همچون ۱۱۰ در کشورمان است. این سرویس به گونهای است که میتوان حتی بدون داشتن اعتبار یا باز کردن قفل گوشی، با ۹۱۱ ارتباط برقرار کرده و در خواست انواع سرویسهای امدادی را داشت. زاکربرگ در این خصوص گفت: مدلی که ما برای توسعهی Internet.org در نظر داریم مشابه سرویس ۹۱۱ آمریکا است. برای استفاده از سرویس ۹۱۱ درصورتی که حتی گوشیتلفن، اعتباری برای تماس نداشته باشد، میتوان با ۹۱۱ ارتباط برقرار کرد. ما با استفاده از این الگو درصدد پیادهسازی آن در اینترنت هستیم. برای مثال در صورتی که شما از وجود طرحی برخوردار نباشید، میتوانید از انواع سرویسها نظیر خدمات آموزشی، ابزارهای ارتباطی اولیه و شماری دیگر از سرویسهای پایهای بهرهمند شوید. این سرویسها برای کشورهای متفاوت، متغیر خواهد بود. زاکربرگ به این موضوع اشاره میکند که Internet.org با ایجاد مشتریان جدید برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی به کار خود ادامه خواهد داد. در واقع این سرویس با نمایش آنچه که میتوان در دنیای آنلاین انجام داد، کاربران را برای ورود به دنیای اینترنت ترغیب خواهد کرد.
محققان MIT روشی برای افزایش سرعت پردازش تراشهها یافتند
به گزارش گیگا ام تیمی از محققان دانشگاه MIT راهی برای ساخت تراشههای چند هستهای یافتهاند که نتیجهی آن افزایش سرعت پردازشی این تراشهها در مقایسه با نمونههایی است که هم اکنون توسط تولیدکنندگان روانهی بازار میشود. تیمی از دانشمندان MIT موفق به ساخت تراشههایی چند هستهای شدهاند که سرعت پردازش اطلاعات در این تراشهها در مقایسه با نمونههای موجود در بازار، بسیار بیشتر است. این محققان تکنیک برنامهریزی جدیدی را با عنوان CDCS توسعه دادهاند که در واقع کوتاه شدهی عبارت Computaion and Data Co-Scheduling است. براساس اطلاعات ارائه شده توسط محققان، با استفاده از این روش، محاسبات و انتقال دادهها به تراشه به گونهای برنامهریزی و انجام میشود که در یک تراشهی ۶۴ بیتی، سرعت پردازشی ۴۶ درصد افزایش یافته و میزان مصرف انرژی نیز ۳۶ درصد کاهش مییابد. این افزایش در میزان پردازش اطلاعات اهمیت بسیار بالایی دارد، چراکه تراشههای چند هستهای معمولا در دیتاسنترها یا سوپرکامپیوترهایی که نیاز به بهرهوری بالا وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. فرضیهی اولیه برای پیادهسازی تکنیک جدید، نزدیک کردن داده به محاسباتی است که از این دادهها استفاده میکند. بهترین راه برای انجام این کار، استفاده از ترکیب سختافزار و نرمافزار برای تقسیم و مدیریت محاسبات و دادهها در داخل تراشه، به روشی بسیار کاربردیتر از گذشته است. اگرچه روشهایی نظیر دسترسی غیر تصادفی به حافظهی کش که منجر به ذخیرهی دادهها در کنار مرکز پردازشی میشود برای مدت طولانی است که مورد استفاده قرار میگیرد، اما در این روش، محل انجام محاسبات مورد بررسی قرار نمیگیرد. در روش جدید علاوه بر محل قرارگیری دادهها، محل انجام محاسبات نیز پیشبینی میشود تا در اینصورت سرعت پردازشی بسیار افزایش یابد. با استفاده از روش جدید محققان قادرند تا محل قرارگیری دادهها را پیشبینی کند.