مرور رسانه های ۲۴ام تیر
قدرتمندترین ابرکامپیوتر دنیا در چین قرار دارد
به گزارش اتنیکس Top500 لیستی از قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا است که توسط محققان تهیه میشود. این لیست که برای اولین بار در ژوئن ۱۹۹۳ منتشر شده، دو بار در هر سال بروزرسانی میشود تا قدرتمندترین ابر کامپیوترها و محل آنها را مشخص کند. در حال حاضر مقام اول این لیست متعلق به Tianhe-2 است که در چین قرار دارد. این ابرکامپوتر نرخ عملکرد ۳۳.۸۶ پتافلاپ در هر ثانیه را دارد که به معنای توانایی انجام یک هزار میلیون میلیون محاسبات در هر ثانیه است! در جایگاه دوم این لیست Titan قرار دارد که در آمریکا مستقر است. این ابرکامپیوتر نرخی معادل ۱۷.۵۹ پتافلاپ در هر ثانیه دارد. قدرتمندترین ابرکامپیوتر خاورمیانه که در جایگاه هفتم دنیا نیز قرار دارد، متعلق یه دانشگاه علم و فناوری پادشاه عربستان است و نرخ عملکرد ۵.۵۳۶ پتافلاپ در هر ثانیه را دارد. با وجود این که در گذشته ابرکامپیوترها با سرعت بالایی رشد میکردند، اما ردهبندی جدید نشان از افت تاریخی در این رشد میدهند. در نتیجه ابرکامپیوترهایی که سالها قبل نیز جزء ۱۰ ابرکامپیوتر قدرتمند دنیا بودند هنوز نیز در بالای این لیست جا دارند و در بین ۱۰ نام اول فقط اسم یک ابرکامپیوتر جدید به چشم میخورد. Top500 در بیانیهی خود میگوید:
با وارد شدن تعداد بسیار کمی نام جدید به صدر این لیست، به نظر میرسد با نرخ پایین رشد در زمینهی قدرت ابرکامپیوترها روبرو هستیم. به نظر میرسد بازار ابرکامپیوترهای بزرگ و قدرتمند دچار افت شده و توجهات بیشتری به ابرکامپیوترها با ابعاد کوچکتر میشود.
افزایش شدید سرعت جنگ سایبری در حوزه نظامی + ویدیو

به گزارش سایبربان سردار جلالی بهتازگی و پس از شرکت در مراسم افتتاحیهی دومین نمایشگاه صنعت سایبری در سخنرانی خود، اعلام کرد که ۲۳ کشور دارای ساختار دفاع سایبری هستند و ما نیز باید برای سرمایههای اصلی کشور که از نظر اهمیت، حیاتی تلقی میشوند، راهکارهای امنیتی مناسبی به کار بگیریم. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر اطلاعرسانی، اتوماسیون اداری، کارکرد و مدیریت، به عنوان چهار لایهی اصلی در زیرساختهای امنیت فضای سایبر اظهار داشت که این سازمان، قصد حمایت از محصولات بومی را در این بخش دارد. برای مشاهدهی گزیدهای از بیانات ایشان ویدئوی «افزایش شدید سرعت جنگ سایبری در حوزه نظامی» را تماشا نمایید.
ورود واتسون به خاورمیانه و شمال آفریقا

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان، شرکت آیبیام قصد دارد ماشین واتسون را به خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معرفی کند. این کار توسط شرکت توسعهی مبادلهی امارات که یک شرکت سرمایهگذاری است صورت میگیرد. شرکتهای منطقه، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان برنامههای کاربردی، مخاطب این معرفی خواهند بود تا بتوانند از طریق آشنایی با واتسون، تولیدات و خدمات بهتری ارائه دهند. در برخی گزارشها آمده است که کشورهایی نظیر ایران، کویت، الجزایر و مراکش ازجمله مخاطبان این ماشین خواهند بود. آیبیام و شرکت توسعهی مبادله از این ماشین برای صنعت بهداشت و درمان استفاده خواهند کرد. یکی از کاربردهای این ماشین بهکارگیری آن در درمان سرطان است. بهعنوانمثال گفتهشده است که اگر فردی مبتلا به یک سرطان بدخیم مغزی شود، احتمالاً با ۲ ماه کمتر یا بیشتر، حداکثر ۱۲ تا ۱۴ ماه بیشتر زنده نمیماند. برای درمان از طریق شیمیدرمانی و تشعشع درمانی حداقل ۵ پزشک متخصص به مدت یک ماه لازم است که بر روی بیمار کار کنند. در حال حاضر شرکت IBM با مرکز “Human Genome Center” نیویورک، این فرآیند را توانسته¬اند به کمتر از ۹ دقیقه کاهش دهند. همچنین آیبیام پیشبینی کرده است که خردهفروشان، شرکتهای مالی و بخش آموزشی نیز از ماشین واتسون استفاده میکنند.
شرکت دادههای بینالمللی (IDC)- که یک شرکت تحقیقاتی آمریکایی است که در موضوعات فناوری اطلاعات و مخابرات فعالیت میکند- تخمین زده است که منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا ازجمله بازارهایی برای فناوری اطلاعات است که رشد سریعی داشته است. همچنین این شرکت اظهار داشت که سرمایهگذاری در عرصهی فناوری اطلاعات و مخابرات در این منطقه به بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ خواهد رسید.در مورد شرکت توسعهی مبادله باید افزود که این شرکت در هلند، سوئیس، ایتالیا و نیجریه نیز فعالیت میکند و دفتر مرکزی آن در ابوظبی قرار دارد و ازجمله سهامداران شرکت ای ام دی (AMD) است که از بزرگترین تولیدکنندگان پردازنده در دنیاست.
هکرهای چینی و هکینگ تیم

به گزارش واحد بینالملل سایبربان، طبق گزارش برخی رسانههای غرب، هکرهای چینی از آسیبپذیریهای مورد استفادهی هکینگ تیم استفاده میکردند. هکرهای چینی با استفاده از این آسیبپذیریها، به بخشهای هوایی، دفاعی، انرژی، مخابرات و درمانی حمله میکردند. شرکت امنیتی فایرآی نیز در گزارشی اظهار کرد که دو گروه از هکرهای چینی نیز از آسیبپذیری فلش پلیر-که ابزار هکینگ تیم بوده است- استفاده میکردند. مدیر ارشد شرکت فناوری فایرآی گفت:” آسیبپذیریهای zero-day برای گروههای هکری بسیار ارزشمند است. وقتی ما میفهمیم که هکرها از آسیبپذیریهای ناشناخته استفاده میکنند، بهسرعت سعی میکنیم که این آسیبپذیریها را تشخیص دهیم.” همچنین وی افزود:” گروههای هکری قبل از اینکه وصلهی فلش پلیر ارائه شود از نقص امنیتی آن استفاده کرده و حمله میکنند.”شرکت فایرآی ادعا میکند که آسیبپذیریهای گوناگون zero-day را در اختیار دارد و این آسیبپذیریها تا به حال کشف نشدهاند و انتشار آنها به این معنی است که هکرها میتوانند از این آسیبپذیریها برای اهداف خود استفاده کنند.
ریتیون؛ فینالیست مسابقهی سایبری

به گزارش واحد بینالملل سایبربان، سازمان پروژهی تحقیقات پیشرفتهی دفاعی آمریکا (Defence Advanced Research Project Agency) مسابقهای با عنوان “Cyber Grand Challenge” برگزار کرد. این مسابقه در نوع خود اولین مسابقهای بود که موجب تسریع پیشرفت سامانههای امنیتی خودکار برای دفاع در برابر حملات سایبری میشد. در این مسابقه ۲۸ گروه از بخشهای مختلف صنعتی و دانشگاهی شرکت کردند. شرکت تجهیزات نظامی ریتیون یکی از فینالیستهای این مسابقه از بین هفت فینالیست است. رئیس بخش جمعآوری اطلاعات و خدمات تجاری ریتیون گفت: «ظهور اینترنت اشیا و رشد محاسبات ابری باعث ایجاد زمینههایی برای تهدیدات سایبری شده است. ریتیون به این دلیل در مسابقه شرکت کرده است که قصد دارد تأثیر تهدیدات سایبری را کم کند و به کشورها کمک کند تا بتوانند مشکلات امنیتی خود را کاهش دهند.» هدف این مسابقه، ملاحظهی دقیق نبودن سامانههای امنیتی شبکههای امروزی است. این مسئله نیازمند متخصصانی در حوزهی برنامهنویسی است که بتوانند ضعف سامانهها را تشخیص و آنها را برطرف کنند. به همین منظور سازمان مذکور این مسابقه را بهعنوان یک مسابقهی امنیت رایانه برگزار کرد. در مسابقهی مذکور، شرکتکنندگان ملزم میشدند که یک برنامهی رایانهای را طراحی کنند که بتوانند با استفاده از آن آسیبپذیری نرمافزارهای مهندسی شرکتکنندگان دیگر را تشخیص دهند.جک هرینگتون (Jack Harrington)، رئیس امنیت سایبر و مأموریتهای ویژه در بخش جمعآوری اطلاعات و خدمات تجاری ریتیون اعلام کرد: «گروه ریتیون در حال ایجاد یک طلیعه برای مشتریان خود است. ما در حال توسعهی برنامههای رایانهای هستیم که بتواند آسیبپذیریها را بهطور خودکار تشخیص دهد و آنها را برطرف کند. فناوریهایی که در خلال این مسابقه ظاهر میشوند میتواند توازن قدرت را میان هکرها و مدافعان تغییر دهد.»
لازم به ذکر است که مرحلهی نهایی این مسابقه در سال ۲۰۱۶ همزمان با اجلاس امنیت رایانهی “DEFCON” خواهد بود که همهساله در لاسوگاس برگزار میشود.
۹۲ درصد از سود صنعت گوشیهای هوشمند به جیب اپل میرود
اگر چه اپل برترین تولید کننده گوشیهای هوشمند در جهان نیست، اما ۹۲ درصد از سود این صنعت به جیب این شرکت میرود.

به گزارش فارس به نقل از بیزینس اینسایدر، یافته های موسسه تحقیقاتی آی دی سی نشان می دهد که اپل در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ تنها ۱۸٫۳ درصد از کل گوشی های هوشمند را در جهان عرضه کرده، اما ۹۲ درصد از سود این صنعت را به دست آورده است.بررسی دیگری که توسط Canaccord Genuity انجام شده حاکیست که سود اپل از محل عرضه انواع گوشی های هوشمند بیش از ۹۰ درصد از کل سود این صنعت را به خود اختصاص می دهد. رتبه دوم در این زمینه با فاصله بسیار زیاد مربوط به سامسونگ است و بقیه شرکت های گوشی ساز به علت زیان های فراوان عملا سودی از فروش گوشی های هوشمند به دست نمی آورند. نکته جالب این است که در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۴ اپل توانسته بود ۹۳ درصد از کل سود صنعت گوشی های هوشمند را به خود اختصاص دهد و لذا در عرض سه ماه اندکی نزول داشته است.علت اصلی این موفقیت فروش بسیار مناسب آیفون ۶ در نقاط مختلف جهان است. کارشناسان معتقدند استقبال از آیفون ۶ در سال ۲۰۱۵ باز هم ادامه می یابد و سود سرشاری را نصیب اپل می کند. این شرکت قصد دارد تا قبل از پایان سال ۲۰۱۵ بین ۸۵ تا ۹۰ میلیون واحد دیگر از گوشی آیفون را روانه بازار کند.