مرور رسانه های ۲۰ام دی ماه
لاین سرویسی مانند اوبر در توکیو راه اندازی کرده است

به گزارش دی ورج پیام رسان ژاپنی Line در پی رودررویی با Uber است. این پیام رسان سرویسی در توکیو راه اندازی کرده که قصد دارد آن را در سایر نقاط نیز گسترش دهد. این سرویس تاکسی از طریق اپلیکیشن لاین در دسترس قرار می گیرد تا رانندگان و تاکسی هایی که با بزرگترین شرکت تاکسیرانی ژاپن (Nihon Kotsu) کار می کنند بتوانند از آن بهره ببرند. شرکت کوتسو بیش از ۳۰۰۰ تاکسی در توکیو دارد و در مجموع ۲۳۰۰۰ وسیله نقلیه در شبکه آن در کل ژاپن سرویس دهی می کنند. در این همکاری لاین عملیات پرداخت را برعهده می گیرد که بر پایه پلتفرم پرداخت جدید این شرکت کار می کند.رقیب اصلی لاین در ژاپن اوبر است. علاوه بر اوبر، سرویس تاکسیاب بریتانیایی یعنی Hailo نیز در ژاپن فعال است. سایت TechInAsia در مقایسه سرویس تاکسی لاین و اوبر، لاین را در در پوشش دهی و زمان انتظار کمتر برای گرفتن تاکسی در مرکز توکیو بهتر عنوان کرده است.
نظرسنجی درباره حملات دیجیتال
Tech Pro Research در سال ۲۰۱۳ نظرسنجی را انجام داد که نتایج آن را در زیر مرور میکنیم:
- حدود دو سوم از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که پس از شنیدن اخبار لو رفتنها وهک شدنها بیشتر نگران امنیت خود شدهاند. اما با این حال فقط شرکتهای بزرگ با بیش از ۱۰۰۰ کارمند اقدام به بهبود وضعیت دفاعی خود کردند.
- شرکتهای کوچک و متوسط بودجه دفاعی خود در سال ۲۰۱۴ را یا حفظ کردند یا افزایش دادن و هیچ شرکتی بودجه مقابله با حملات دیجیتال را کاهش نداد. شرکتهای بزرگ نیز بودجه را کاهش دادند اما در عین حال بخشی از آن را با منابع دیگر تامین کرده و کیفیت برنامههای دفاعی را بالا بردند.
- یکی از بزرگترین دغدغههای شرکتها، استفاده کارمندان از ابزارهای شخصی خودشان برای کار بود. دانش ناکافی در زمینههای حملات دیجیتال و روشهای مهندسی اجتماعی، مهمترین دغدغه شرکتها در سال ۲۰۱۳ بود که در سال ۲۰۱۴ جای خود را به مسئله ابزارهای شخصی کارمندان داد.
حالا Tech Pro Research قصد دارد بار دیگر امسال نیز این نظرسنجی را انجام دهد. باید منتظر نتایج آن بود تا با نتایج گذشته مقایسه شود؛ شاید بتوان فهمید دلیل این حجم از اتفاقات ناگوار دیجیتال در سال ۲۰۱۴ چه بوده است. شما هم میتوانید در این نظر سنجی شرکت کنید.
افبیآی: هکرهای سونی پیکچرز شلخته بودند!
به گزارش سینت رئیس افبیآی میگوید هکرهای سونی خیلی شلخته عمل کرده و چنان ردپاهای زیادی از خود به جا گذاشتهاند که تیم قانونی بررسی را قادر ساخت کشوری را که پشت حملات بوده به آسانی شناسایی کنند. کومی در اشاره به اشتباهاتی که ناشی از شلختگی مهاجمان بوده و موجب برجا مادندن ردپاهای آنان شده است گفت: «هکرهای موسوم به پاسداران صلح از جمله ایمیلهای تهدید آمیزی برای کارکنان سونی فرستاده بودند و این تهدیدها را هم روی اینترنت گذاشته بودند.» کومی اضافه میکند: «آنها تقریبا در تمام موارد و برای انجام تمام عملیاتشان از سرورهای واسطه استفاده کرده تا ردپایشان برجای نماند، اما به دلیل سهل انگاری و فراموش کاری یا به دلیل ایراد فنی در چند مورد به طور مستقیم از سرورهای خود اقدام کردند و البته به محض اینکه متوجه اشتباه خود شدند، آن سرورها را از دسترس خارج کردند، اما دیگر دیر شده بود و ماموران ما آنها را پیش از خاموش شدن دیدند و آیپی آدرسها را هم ردگیری کردند. این آیپی آدرسها به کره شمالی تعلق دارد و توسط آنها استفاده میشود.»
تمام روترهای Asus تا اطلاع ثانوی ناامن هستند
به گزارش ای آر اس تکنیکا اگر از روتر وایرلس Asus استفاده میکنید، این احتمال وجود دارد که به دلیل نقاط ضعف موجود در سفت افزار کنونی آن، در برابر حملات دیجیتال ضعیف باشد. (سفت افزار در واقع همان نرم افزار مدیریت کارکردهای یک دستگاه مانند روتر، ماشین حساب و غیره است).هرچند نقطه ضعف کنونی سفت افزار روترهای Asus آن چنان نیست که از طریق اینترنت بتوان به آن نفوذ کرد اما جای نگرانی دارد. اگر حمله کننده موفق شود از طریق حمله به روتر نقش ادمین را تحویل بگیرد، میتواند افراد را به وبسایتهای آلوده هدایت کرده و این امکان را دارد که سفت افزار آلودهای را جایگزین سفت افزار اصلی روتر کند.نکته اینجا است که شما به کسانی که به شبکه وایرلستان وصل میشوند اعتماد میکنید و ممکن است همین اعتماد باعث بروز مشکلات امنیتی شود چون روتر Asusu دارای نقاط ضعفی در این زمینه است.از ۱۸ ماه پیش، حجم حملهها روی روترهای وایرلس افزایش چشمگیری داشته است و روترها تبدیل به اهدافی جدی برای هکرها شدهاند. تا اطلاع ثانوی که Asus راه حل اساسی این مشکل را ارائه کند، به دارندگان روترهای Asus توصیه میکنیم که از اتصال افراد غیرقابل اعتماد به شبکه وایرلس خود، جلوگیری کنید.
ابزارهای هوشمند شما را میفروشند
رامیرز سه پیشنهاد برای سازندگان این ابزارها دارد:
۱. امنیت هنگام طراحی
شرکتها باید هنگام طراحی این ابزارها فکری برای بخش مهم امنیت و حریم خصوصی کرده و پیش از عرضه محصول آن را از این جنبهها تست کنند. باید از کاربران بخواهند تا پسوردهای دیفالت را تغییر دهند، از رمزگذاری استفاده کنند و دائما به فکر حل مشکلات و آپدیت کردن ابزارها باشند.
۲. حداقل اطلاعات
بسیاری از اطلاعاتی که در حال حاضر جمع آوری میشود، بیدلیل مینماید. اما همین اطلاعاتی که جمع آوری میشود خطر لو رفتن آنها را افزایش میدهد. اگر از اول این حجم از اطلاعات جمع آوری نشده بود، امکان نداشت به دست افراد تبهکار بیفتد.
۳. اطلاع دادن به کاربران
ما میدانیم که این ابزارها اطلاعات ما را جمع آوری میکنند اما انتظار نداریم که اطلاعات ما را به دیگر شرکتها و نهادها فروخته و زندگی خصوصی ما را به اشتراک بگذارند. اگر شرکتی قصد دارد این کار را بکند باید خیلی شفاف برای کاربران توضیح دهد که اطلاعات را به چه کسانی و با چه دلیلی میدهد. این توضیح ساده و شفاف نباید همچون شرایط استفاده از یک اپلیکیشن طولانی و خسته کننده باشد.
رمزگذاری در اینترنت پیشرفت کرده است
به گزارش eff پس از آنکه مشخص شد دولتها چقدر در اینترنت فعال هستند و چگونه کاربران را رصد میکنند، از وبسایتها خواسته شد رمزگذاری اطلاعات را جدی بگیرند. یاهو در ابتدای ۲۰۱۴ اعلام کرد که از آدرسهای https به صورت دیفالت در ایمیل یاهو استفاده میکند. همچنین مدتی بعد لینکهای بین سرورهایش را رمزگذاری کرد و از رمزگذاری در بسیاری از محصولات آنلاین خود سخن گفت. همچنین قرار بر این شد که تا پایان ۲۰۱۴ تمام دامینهای تحت وردپرس WordPress از https استفاده کنند و تامبلر Tumbler نیز قول داد که از رمزگذاری دیفالت برای ۱۸۹ میلیون وبلاگ تحت نظرش استفاده کند. گوگل نیز اعلام کرد که وبسایتهای امن که از https استفاده میکنند در نتایج جستجوها زودتر نشان داده میشوند.علاوه بر اینکه استفاده از https گستردهتر شده است، کیفیت رمزگذاری نیز بهتر شده است. ادمینهای بیشتری حالا از سیستمهای رمزگذاری آگاه هستند و با تجربهای که از مشکلات سال ۲۰۱۴ کسب کردهاند، به نظر میرسد در برابر مشکلات امنیتی مقاومتر باشند.
عکسها را از گوشی به کامپیوتر پرواز دهید
به گزارش گیزموز فریور همه دارندگان گوشیهای هوشمند با این مشکل روبرو هستند که باید هر از گاهی گوشی را خالی کنند و عکسها و فایلها را از گوشی برداشته و به کامپیوتر یا ابرهای مجازی منتقل کنند. اما این کار کمی وقت گیر است و نیاز به صبر و حوصله دارد. چاره چیست؟ نرم افزار BitTorrent Sync این کار را برای شما ساده کرده است. این نرم افزار برای لپتاپها و سیستمهای ویندوزی، مک و لینوکس در دسترس است. هم چنین اپلیکیشنهای آن برای اندروید و iOS نیز موجود هستند. بعد از نصب برنامه BitTorrent Sync آن را اجرا کرده و میتوانید یک فولدر برای سینک درنظر بگیرید و فولدرها را بعدا اضافه کنید. حالا اپلیکیشن BitTorrent Sync را روی گوشی نصب کنید.
دستیار صوتی کورتانای در ویندوز ١٠
مایکروسافت که نسخه پیشنمایش ویندوز ١٠ را در اختیار عموم گذاشته است، بر اساس بازخوردهایی که از کاربران این نسخه اولیه میگیرد به طور مرتب در بهروز رسانیهای خود هم اشکالات گزارش شده را رفع میکند و هم تغییراتی در آن ایجاد میکند. در آخرین نمونه از این تغییرات، مایکروسافت اعلام کرده است که در بهروز رسانی بعدی نسخه پیشنمایش ویندوز ١٠، تغییراتی را در نوار ابزار (تسکبار) این ویندوز ایجاد خواهد کرد تا هم شکل و شمایل ظاهری آن زیباتر شود و هم کارایی آن افزایش یابد. کته مهمتر و البته جالبتر، تجهیز نوار ابزار به قابلیت جستجوی صوتی اختصاصی مایکروسافت است که کورتانا نامیده میشود. میدانیم که کورتانا را یک پژوهشگر زن ایرانی طراحی کرده است. وظیفه ملکزاده طراحی شخصیتی برای این کاراکتر مجازی است که به پیوند عاطفی آن با کاربران منجر شود. این قابلیت که شاید آن را بتوان با قابلیت Ok Google در کروم مقایسه کرد و هم برای باز کردن یک پنجره جدید کاربرد دارد و هم در هنگام جستجوی یک موضوع خاص همچون بررسی وضعیت هوا و اعلام آن به کاربر تا چک کردن ایمیلها و یافتن مواردی همچون تاریخ پرواز و پرسیدن از کاربر که آیا میخواهد مسئله پرواز را دنبال کند و به او یادآوری کند یا نه.
وزیر دادگستری: در صورت عدم موفقیت فیلترینگ هوشمند، فیلتر کامل را اعمال میکنیم
کیوسکهای تلفن ایران، محل استفاده از اینترنت میشود
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از داوود زارعیان، سخنگوی شرکت مخابرات نوشته که با توجه به اینکه استفاده از تلفنهای عمومی در کشور به حداقل رسیده و برخی از این کیوسکها نیز جمع آوری شدهاند، شرکت مخابرات تصمیم به تغییر کاربری این کیوسکها گرفته است. به گفته وی اکنون ۱۶۷ هزار کیوسک تلفن عمومی وجود دارد و در آینده ممکن است از آنها برای توسعه وای فای شهری استفاده شود. براساس آخرین آمار ارائه شده هر تلفن عمومی در ایران ماهانه به طور میانگین ۳۳ هزار تومان درآمد و ۳۰ هزار تومان هزینه دارد. ایسنا مینویسد که طبق اظهارات مدیران مخابراتی اینگونه به نظر میرسد که در حال حاضر هزینههای مربوط به این کیوسکها اگر بیشتر از درآمد آنها نباشد کمتر هم نیست و شاید به همین دلیل کشورهای مختلف ایدههای متنوعی در این زمینه به کار گرفته و تلاش میکنند کیوسکهایی با شکل و شمایل جدید و خلاقانه وارد شهرها کنند تا شاید به این طریق علاوه بر ایجاد تغییر در ظاهر شهر مردم را هم به استفاده بیشتر از این دستگاهها ترغیب کنند. مدتی پیش در لندن هم با ابتکار دو دانشجوی جوان، قرار شد کیوسکهای قدیمی بازسازی شده و به محل شارژ موبایل تبدیل شوند. در نیویورک هم قرار است کیوسکهای تلفن در ماههای آینده تبدیل به محل استفاده از اینترنت شوند.
زاکربرگ، فیسبوک از آزادی بیان دفاع خواهد کرد
به گزارش مشبل واکنشها به جنایت ترور هنرمندان و کاریکاتوریستهای شالی ابدو ادامه دارد و مارک زاکربرگ مدیر عامل و موسسفیسبوک هم به این موضوع واکنش نشان داد. او در یک پست فیسبوکی در صفحه شخصی خودش در این باره نوشت:«در واکنش به آنچه در شالی ابدو اتفاق افتاد و بنا بر تجربه شخصی خودم در موردی مشابه، باید تاکید کنم کاری که ما باید انجام دهیم رد و فشار گروهی از افراط گرایان است که تلاش میکنند همه دنیا را غیر از خودشان ساکت کنند.»زاکربرگ در اشاره به تجربه خودش میگوید که یک وکیل پاکستانی در سال ٢٠١٠ پتیشنی را برای محکوم کردن او به اعدام راه انداخته بود چون فیسبوک میزبان دیدگاههایی شده بود که به حضرت محمد توهین کرده بودند. اما او در واکنش به این اعتراضات استدلال کرده بود که صداهای مختلف حتی آنهایی که توهین آمیز هستند تنوعی میآفریند که میتواند جهان را به مکانی بهتر و جالبتر برای زندگی بدل کند. همچنین برخی از شرکتها و انتشاراتیها متعهد شدهاند از شارلی ابدو حمایت مالی بکنند. صندوق نوآوری مطبوعاتی گوگل از جمله این شرکتهاست که ٢۵٠ هزار یورو کمک کرده است. اما زاکربرگ در پست خود جز همدردی با قربانیان و خانواده او، چیز دیگری نمیگوید و معلوم نیست که آیا فیسبوک هم به شارلی ابدو کمک مالی میکند یا نه.