مرور رسانه های ۱۵ام آذرماه
نسل چهارم موبایل و امکانات تازه برای ایرانیان
خبرگزاری مهر نوشت که «خدمات نسل چهارم موبایل مبتنی بر فناوری ۴G-LTE به صورت سراسری در کشور توسط اپراتور دوم تلفن همراه- ایرانسل راه اندازی شد».
به گفته مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل امروز اعلام کرده که اکنون ۹ شهر ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد و همدان با ۵۰ درصد پوشش جمعیتی تحت پوشش شبکه نسل چهارم تلفن همراه ایرانسل هستند. در حال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۶۰۳ شبکه نسل سوم در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راهاندازی شده است. به نظر میرسد با ورود نسل چهارم تلفن همراه به ایران و گسترش آن، به جز افزایش سرعت اینترنت، امکان استفاده از اپلیکیشنهای مختلف تلفن همراه هم برای دارندگان این تلفنها بهتر فراهم شود.
شکارچی در اینترنت غوغا به راه انداخت
روز پنجشنبه فضاپیمای جدید اوریون طبق نقشه ساعت هفت و ۵ دقیقۀ صبح بلند شد، دو با دور زمین چرخید و کمتر از پنج ساعت بعد طبق نقشه در اقیانوس آرام افتاد. اوریون مسافتی ۹۶۰۰۰ کلیومتری را پیمود که در نوع خود بیسابقه است چرا که این میتواند مدل فضاپیمایی باشد که انسان را دورتر از کرۀ ماه و حتی به مریخ ببرد.این خبر علاقمندان بسیاری در اینترنت داشت به طوری که #OrionLaunch در میان پنج توئیتر بالای روز بود، و هشتگهایی که ناسا تبلیغ کرد بیش از ۳۶۰۰۰۰ بار توئیت شد. بیش از سه میلیون نفر برای مشاهدۀ این واقعه روی خط بودند ولی همه نتوانستند پرتاپ موشک را به طور زنده مشاهده کنند. گفته میشود که ترافیک بالا در آخرین لحظات مشکلاتی پیش آورد که دیدن لحظۀ پرتاپ را برای برخی مشکل کرد.
ایران بدترین وضعیت اینترنت در جهان را دارد
در گزارش سالیانه منتشر شده از سوی فریدم هاوس یا خانه آزادی که درباره وضعیت آزادی اینترنت در ۶۵ کشور است سه کشور ایران، سوریه و چین دارای بدترین وضعیت آزادی اینترنت در جهان هستند و همچنین این وضعیت در کشورهای روسیه، اکراین و ترکیه هم به شدت نزول کرده است. در گزارش خانه آزادی که شامل دوره یک ساله از ماه مه ۲۰۱۳ تا ماه مه ۲۰۱۴ است آمده که ۳۱ درصد از جمعیت کل ایران از اینترنت بهرهمند هستند و همین افراد هم با مشکل مسدود بودن سایتهای سیاسی و اجتماعی روبه رو بوده و در این کشور بسیاری از وبلاگ نویسان و افراد مرتبط با اینترنت دستگیر و به تحمل احکام جزایی سنگین محکوم شدهاند.
در این گزارش همچنین آمده که سرعت اینترنت در ایران در بین ۱۹۲ کشور، رتبه ۱۵۶ را دارد. خانه آزادی با بررسی وضعیت اینترنت در ۶۵ کشور به آنها نمرههایی از صفر تا ۱۰۰ داده که عدد صفر تا ۳۰ مربوط به اینترنت آزاد، ۳۱ تا ۶۰ تا حدودی آزاد و ۶۱ تا ۱۰۰ غیرآزاد است. ایران در این نمره گذاری، عدد ۸۹ را کسب کرده است.
احتمال تعقیب قضایی گوگل به علت دستکاری تنظیمات سافاری
به گزارش وی تری یک دادگاه تجدیدنظر در انگلیس در هفته آینده تصمیم میگیرد که آیا شرکت گوگل باید به علت دستکاری عمدی تنظیمات امنیتی مرورگر سافاری اپل تحت تعقیب قرار بگیرد یا خیر. رسیدگی به پرونده دستکاری گوگل در سافاری از سال ۲۰۱۲ تا به حال درجریان است. در آن زمان مشخص شد گوگل به طور عمدی و مخفیانه تنظیمات امنیتی مرورگر سافاری اپل را دستکاری می کند تا بتواند نحوه استفاده کاربران آن از وب را بررسی کند. نکته مهم اینکه گوگل به هیچ وجه از کاربران مرورگر سافاری برای این کار اجازه نگرفته بود.
حمایت از تولید نرمافزارهای داخلی، بسترسازی برای دفع حملات بدافزارهای جاسوسی است
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، رییس سازمان پدافند غیر عامل به سازمانها و نهادها توصیه کرد که برای مقابله با بدافزارهایی نظیر رجین باید هرچه سریعتر برای تولید یک سیستم عامل قوی ملی برنامهریزی شود. به گفته دکتر جلالی “تروجان رجین” بدافزاری است که وظیفه اصلی آن در واقع کارهای مقدماتی یک حمله سایبری بزرگ و شناسایی و جمعآوری اط ای قابلیتهای جاسوسی خاص از جمله پنهان شوندگی، عبور از لایههای عمیق مراکز فناوری اطلاعات نهادها و سازمانها، قابلیت مخفی شدن در شبکههای زیرساخت کشورهای هدف و ارسال اطلاعات به مراکز سروری کشور سازنده است. به گفته سردار جلالی حمله تروجان رجین، دستاوردهای فراوانی برای ماداشت از جمله اینکه قدرت سایبری ایران را به رخ کشورهای متخاصم حملات سایبری کشاند و هشداری جدی به مسوولان داد که به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر جدی گرفتن جنگ نرم و راهها ی مقابله با آن توجه بیشتری داشته باشند و همچنین بازشناسی یک تروجان با استفاده از مهندسی معکوس و محیطهای آزمایشگاهی برای حمله متقابل به کشورهای متخاصم را برایمان فراهم کرد. .
هکرها کارمندان سونی پیکچرز و خانواده آنها را تهدید کردند!
به نقل از ورایتی (Variety) کارمندان سونی پیکچرز تهدیدی دریافت کردهاند که ادعا کرده از طرف آن هکرهایی هستند که سیستم شبکهی شرکت را در هفتهی قبل مورد حمله قرار دادهاند. سونی میگوید که مجریان قانون را از این تهدید مطلع کرده است و یک هشدار جداگانه نیز برای کارمندان خود فرستاده و آنها را ترغیب به خاموش کردن گوشیهای خود کرده است. هرچند هنوز معلوم نیست که که آیا این تهدید با حملهی جدیدی همراه بوده یا نه. پس از اولین هک، اطلاعات زیادی بر روی سایتهای تورنت قرار گرفت و قابل دسترس برای عموم بود از این رو این که بتوان تایید کرد که این ایمیل از طرف همان گروه هکری GOP است، کار مشکلی است. اما این ایمیل دارای جملهبندیهای عجیبی است که مضمون بسیاری از آنها شبیه پیامهای قبلی است.
نرمافزاری برای پیشبینی جنایتها
پلیس برلین از نوعی نرمافزار موسوم به Precobs استفاده میکند که جنایتها را پیشبینی میکند.به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نام این نرمافزار خلاصه شده «سیستم مشاهده پیش از جنایت» است.نیروهای پلیس لندن و ایالات مختلف آمریکا نیز اکنون در حال استفاده از سیستمهای پیشبینیکنندهای هستند که جنایتکاران بالقوه را شناسایی میکنند.برنامه نرمافزاری مورد استفاده پلیس برلین که توسط یک شرکت آلمانی طراحی شده، زمان و مکان جنایتی احتمالی را بر اساس مجموعهای از دادهها پیشبینی میکند.پلیس برلین در حال آزمایش این نرمافزار است و سخنگوی این سازمان اعلام کرده پس از احراز نتایج لازم درباره خرید آن تصمیمگیری میکند.
نرمافزار مزبور به دادههای مکان، زمان و جزئیات دیگر درباره جنایتهای گذشته مانند سرقت منازل متکی است. زمانی که مورد جدیدی گزارش میشود، نرمافزار، دادهها را در جستجوی الگویی تحلیل میکند که به طور مثال، به هدف سرقتهای آتی اشاره دارد.«موسسه فناوری پیشبینی الگومحور» واقع در اوبرهاوزن آلمان این نرمافزار را با الهام از فیلم «گزارش اقلیت» ساخته استیون اسپیلبرگ در سال ۲۰۰۲ تولید کرده است. سه شخصیت اصلی این فیلم که تام کروز نیز در آن هنرنمایی کرده، قادر به پیشبینی وقوع جنایتها و جلوگیری از انجام آن هستند.
جنگ آینده را با فناوریهای “سیلیکون ولی” پیش میبریم
به گزارش خبرگزاری مهر، دره سیلیکون یا سیلیکون ولی Silicon Valley نام رایچ و غیر رسمی منطقه ای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در ایالات متحده امریکاست. شهرت این منطقه را می توان به دلیل قرار گرفتن شرکت های مهم انفورماتیک جهان در این منطقه دانست. شرکت های بزرگ فناوری مانند اینتل، اپل، گوگل، اچ پی، یاهو، اوراکل، سیمانتک، مایکروسافت و … در این منطقه قرار گرفته اند.اکنون خبری مبنی بر توجه ویژه پنتاگون به این منطقه منتشر شده است. پنتاگون ( وزارت دفاع امریکا) اعلام کرده است که جنگ آینده را با کمک فناوری های سیلیکون ولی پیش خواهد برد، به همین دلیل توجه ویژه ای را به این بخش اختصاص خواهند داد تا بتوانند مسیر پیشرفت در این حوزه را بیش از پیش هموار کنند. زیرا جنگ های آینده، جنگ تکنولوژی و فناوری خواهند بود تا مقامات امریکایی بتوانند بدون هیچ گونه تجهیز نیرو یا تلفات انسانی به سادگی و با استفاده از فناوری هایی مانند اعزام هواپیماهای بدون سرنشین، حملات سایبری و … به کشور مقصد هجوم برده و بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.