مرور رسانه های ۱۲ ام بهمن ماه
مواد فروشان بریتانیایی عاشق گوشی قدیمی نوکیا ۸۲۱۰ هستند !
مواد فروش های انگلیسی علاقه بسیاری به گوشیهای قدیمی نشان میدهند، اما حدسزدن دلیل این علاقه چندان دشوار نیست. این گوشیها تقریبا غیرقابل ردیابی هستند! قاچاقچیهای مواد مخدر در بریتانیا به قصد جلوگیری از ردیابیهای پلیس به گوشیهای قدیمی متوسل شدهاند. به نقل از رسانه فون آرنا از قرار معلوم گوشی مورد علاقه این قاچاقچیها نوکیا ۸۲۱۰ است. نوکیا ۸۲۱۰ وای فای و بلوتوث ندارد و بنابراین به دست آوردن اطلاعات از آن بسیار دشوار است. همچنین جیپیاس نیز ندارد و به همین قابل ردگیری نیست. این گوشی از اپلیکیشنها نیز پشتیبانی نمیکند، بنابراین باتری آن تا زمانی طولانی پایدار باقی میماند. از سوی دیگر نوکیا ۸۲۱۰ یک قابلیت ارتباطی فروسرخ دارد که برای مواقع اضطراری و انتقال اطلاعات بسیار کارگشاست.
اینترنت اشیاء ، اسباب بازی جدیدی برای هکرها
به نقل از رسانه فرا ایران درحال حاضر بیش از ۲۵ میلیون دستگاه مختلف به اینترنت متصل هستند و تا سال ۲۰۲۰ این تعداد به ۱۰ برابر خواهد رسید. این روند بیانگر اینترنتی شدن تمام وسایلی است که به صورت روزمره از آن استفاده میکنیم. ظرف غذا، کابینت اشپزخانه، کوله پشتی مدرسه و بسیاری از وسایلی که روزانه با آنها سروکار داریم در زمره این ابزارهای متصل به اینترنت قرار میگیرند. اگرچه عملکرد این ابزارها مبتنی بر اینترنت به آسان سازی زندگی بشر کمک خواهد کرد اما نباید از تهدیدهای پیرامون آن قافل شویم. این ابزارها فضاهای ارتباطی ای ایجاد میکنند که امکان تخلف را برای مجرمین سایبری فراهم میسازند. کاملیا گومز، کارشناس ارشد eset در آمریکای لاتین در این باره میگوید: ” چنین فضاهای تخلفی باید کاملا توسط صنایع امنیتی رصد شود . شاید سالها طول بکشد که چنین تهدیدهایی در بین عموم رایج شود. ولی ما باید از هم اکنون پیشگیری کنیم.”
دو آسیبپذیری امنیتی در نسخه وب واتساپ
وبلاگ نویس حوزه امنیت فنآوری به نام Indrajeet Bhuyan که پیشتر آسیب پذیری مهمی را در نسخه موبایلیواتساپ شناسایی کرده بود، اعلام کرده است دو آسیبپذیری جدید در نسخه وب این اپلیکیشن پیامرسان محبوب یافته است. بنا بر اعلام Bhuyan این آسیبپذیریهای جدید در نسخه وب واتساپ میتواند عکس کاربران را در دو مورد مجزا در معرض دید کسانی قرار دهد که مجاز به دیدن این عکسها نیستند. نخستین آسیبپذیری اجازه میدهد تا عکسی که کاربر فرستنده آن را نزد خود پاک میکند، همچنان به صورت شفاف نزد گیرنده قابل رویت باشد. در نسخه موبایلی واتسآپ، هرگاه یک کاربر عکسی از خود را پس از ارسال پاک کند، تنها تصویر محو و کدر از آن در باکس گیرنده قبال روئیت خواهد بود. آسیبپذیری دوم مربوط به عکس پروفایل کاربر است که حتی وقتی در نسخه موبایلی تنها برای دیده شدن توسط لیست تماسهای کاربر تنظیم شده باشد، در نسخه وب برای همهگان قابل دیده شدن است. به این ترتیب عملا هماهنگی و سینکی بین نسخه موبایلی و نسخه اپ وجود ندارد.
اپلیکیشنی که احتمال سقوط هواپیما را ارزیابی میکند
اخیراً اپلیکیشنی برای کمک به افرادی که از مسافرت با هواپیما میترسند، معرفی شده است. به نقل از رسانه فوت و فن این اپلیکیشن آماری در مورد میزان احتمال سقوط هواپیمای موردنظر، ارائه میدهد. اگرچه این اپلیکیشن برای افرادی است که از پرواز میترسند؛ اما نامش زیاد هم دلگرمکننده نیست. Am I Going Down? به معنی آیا دارم سقوط میکنم؟ نام این اپلیکیشن است که از طریق اعداد و ارقام کار میکند. این اپلیکیشن پس از کامل کردن تمام اطلاعات موردنیاز در مورد پرواز مانند نوع هواپیما، فرودگاههای مبدأ و مقصد و شرکت هواپیمایی، از دادههای خام و آمار سقوط چندین منبع مختلف استفاده میکند و احتمال سقوط هواپیما را به کاربر نشان میدهد. آمار سقوط هواپیماها با تعداد تلفات جانی و درجه پروازها و با تکیه بر دادههای دهه گذشته هماهنگ است. این اپلیکیشن پس از یک حادثه مرگبار در تاریخ هوانوردی با ناپدیدشدن هواپیمای MH370 خطوط هوایی Malaysia و سقوط هواپیمای QZ8501 خطوط هوایی AirAsia ارائه شد. اپلیکیشن Am I Going Down? توسط یک زن و شوهر به نام Nic Johns و Julie Postlethwaite از Vanilla Pixel ساخته شده است. این اپلیکیشن در اثر ترس از پرواز Postlethwaite ساخته شد. اپلیکیشنهای دیگری که برای آرامش اعصاب وجود دارند عبارتاند از Valk که تمرینات آرامشبخش و تنفسی ارائه میدهد و Soar که به مسافران کمک میکند تا از طریق واردکردن اطلاعات وضعیت آبوهوایی و پیشبینی آشفتگی، امکان آشفتگی هوا را پیشبینی کنند. این اپلیکیشن با iOS سازگار است و ۹۹ سنت قیمت دارد.
خدمات ابری درآمدهای مایکروسافت را در فصل پایانی ۲۰۱۴ افزایش داد
در فصل پایانی سال ۲۰۱۴ مایکروسافت موفق شد بر تعداد مشترکان خود در خدمات پردازش ابری بیافزاید. مایکروسافت با انتشار جدیدترین گزارش مالی خود اعلام کرد که سود فصلی آن اندکی کاهش یافته است و البته، در همین دوره زمانی این شرکت توانسته با تاکید بیشتر بر دستگاههای موبایلی و خدمات پردازش ابری مجموعه درآمدهای خود را افزایش دهد. طی سه ماه منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ فروش محصولات مختلف مایکروسافت از جمله تبلتهای Surface، گوشیهای هوشمند Lumia و کنسول بازی Xbox افزایش قابل ملاحظهای را تجربه کرده است.
رویکرد جدید ارائه برنامههای بومی کاربردی با محوریت میزبانی و ترافیک داخلی
در فضای استارتاپها و جمعهای شکلگیری ایدههای نو و ناب ایرانی برای تولید اپلیکیشنهای مرتبط با نیازهای کاربردهای و تسهیل زندگی، تفکر بهکارگیری پهنای باند بینالملل و سرورهای خارجی در کانادا و آمریکا به استفاده از پهنای باند و سرورهای داخلی تغییر کرده است.بخ نقل از فارس در راستای برنامه و تکلیف دولت برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات به منظور گردش داخلی اطلاعات ایرانیان و جلوگیری از خروج غیر ضرور اطلاعات شهروندان از کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی است سیاست ایجاد نهضت تولید محتوای ایرانی و اسلامی را اعلام کرده و در دستور کار قرار داده است. این سیاست در پاسخ به انتقادها از نبود محتوای بومی پس از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات اتخاذ شده تا با ارائه خدمات الکترونیکی کاربردی متعدد، حجم ترافیک داخلی که قرار است بر بستر شبکه ملی اطلاعات به گردش درآید افزایش یابد و از سوی دیگر در هزینههای خدمات حضوری صرفهجویی کند.
اروپاییها به دنبال قانون واحد حفاظت از اطلاعات تا پایان ۲۰۱۵
به نقل از رسانه پوروپا کمیسیون اروپایی میگوید قصد دارد تا قبل از پایان سال ۲۰۱۵ مجموعه قانون واحدی را برای حفاظت از دادهها و اطلاعات کاربران تصویب کند، زیرا این کار را به نفع همگان میداند. بر اساس بیانیه صادره پیش نویس این قانون اولین بار در ژانویه سال ۲۰۱۲ تهیه شد و قرار است تا قبل از پایان سال ۲۰۱۵ نسخه نهایی آن به تصویب برسد. هم اکنون مذاکراتی میان نهادهای مرتبط در کشورهای مختلف اروپایی در این زمینه در جریان است و آخرین هماهنگی ها میان شورای اروپا و پارلمان اروپا در این زمینه در حال انجام است. مقامات اروپایی معتقدند شهروندان و صاحبان مشاغل در تلاش برای مدرن سازی قوانین مربوط به حفاظت از داده ها هستند تا بتوانند همپای عصر دیجیتال به پیش بروند. فناوری های جدید به سرعت در حال ادغام و ارتقا هستند و این امر پیامدهای زیادی برای اقتصاد و جامعه در پی خواهد داشت. در این شرایط تنها زمانی میتوان از مزایای پیشرفت فناوری بهره مند شد که مردم بتوانند به شیوه به اشتراک گذاری اطلاعتشان در فضای مجازی اعتماد کنند و مطمئن باشند که این داده ها در امان خواهند ماند. همچنین باید در زمینه استفاده از اطلاعات شخصی و حرفه ای شفافیت بیشتری به وجود آید و شرکت ها و دولت ها در این مورد احساس مسئولیت نمایند. البته همه کشورها موافق تصویب چنین قانونی نیستند و از جمله انگلیس معتقد است در قانون یاد شده سخت گیری های بیش از حدی بر شرکت های تجاری اعمال شده است.