مرور رسانه های ۱۰ام دی ماه
اثر انگشت شما آنقدرها که فکر میکنید «شخصی» نیست
فیس نما هک شد/ اطلاعات ۲ میلیون کاربر ایرانی به سرقت رفت!
به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ امروز شبکه اجتماعی ایرانی فیس نما توسط گروهی ناشناس هک شد، فیس نما یک شبکه اجتماعی ایرانی با ۲ میلیون کاربر است که خود را نسخه باز فیسبوک معرفی میکرد. بعد از هک شدن این سایت دقایقی دیتابیس آن بر روی خروجی فیس نما قرار داده شد. باخبر شدیم این سایت در حال انتقال سرور خود از کانادا به ایران بود که به دلیل نا امنی سرورهای ایران این سایت به راحتی هک شده است و در هنگام ورود به این سایت با پیغام ۴۰۳ رو به رو میشویم، که این پیغام نشانه این است که هکر همچنان در حال حمله به این سایت است.اگر عضو این سایت بودهاید هرچه سریعتر نسبت به تغییر رمز عبور ایمیل خود اقدام کنید، چرا که دیتابیس آن در فضای مجازی منتشر شده و به راحتی هر فردی امکان ورود به حساب کاربری شما را دارد.
دانشگاه شریف موفق به ساخت عمودپرواز شد
به گزارش مهر محققان ایرانی در دانشگاه شریف موفق به ساخت پرندهی بدون سرنشینی شدند که قابلیت پرواز در محیطهای پرجمعیت یا محصور را دارد. پرنده بدون سرنشین، عمود پروازی است که قابلیت کاربری در محیطهای پرجمعیت را دارد. این عمود پرواز میتواند محموله یک کیلوگرمی مانند دوربین را حمل کند. مداومت پرواز این پرنده ۴۰ دقیقه است و میتواند در این مدت زمان بدون فرود، درحال پرواز باشد. عمود پروازِ ساخت دانشگاه شریف میتواند دوربین و سنسور گاز و مواردی از این دست را حمل کند که کاربردهای مختلفی دارند. این عمود پرواز برای جنگل بانی، پایش خطوط انتقال گاز و نفت و مواردی از این دست قابل استفاده است.
شنود کامل تماسهای اسکایپ توسط NSA
افزونهای برای یافتن عکسهای پنهان شده در فیسبوک
افزونه جدیدی که برای مرورگر کروم طراحی شده، به کاربران فیسبوک کمک میکند تا همه عکسهایی را که کسی در آن تگ شده، حتی اگر به ظاهر از دید کاربر پنهان شده باشند را ببینند. یک برنامه نویس کامپیوتری افزونهای را طراحی کرده که روی مرورگر کروم نصب شده و به کاربر کمک میکند تا عکسهایی را که تگ خورده در معرض دید کاربر قرار دهد. برای دیدن عکسهای کسی، شما لازم نیست دوست او باشید و با رفتن به پروفایل شخصی که میخواهید عکسهایش را ببینید و با کلیک کردن روی افزونه میتوانید عکسهایش را ببینید.افزونه موسوم به PictureBook این امکان را به دیگران میدهد، چه دوست شما باشند و چه نباشند، که اگر عکسی که شما در آن تگ شدهاید و آن را پنهان کردهاید، ببینند مشروط به اینکه عکس به صورت public منتشر شده باشد و یا آنها با انتشار دهنده عکس یا شما دوست باشند.
فیسبوک میگوید این افزونه ناقض مقررات فیسبوک نیست و کاربر در صورتی که عکسی را که در آن تگ شده است دوست ندارد و نمیخواهد کسی هم آن عکس را ببیند، بهتر است یا به کلی امکان تگ شدن خودش توسط دیگران را غیر فعال کند و یا تگ خودش را از روی عکسهایی که دوست ندارد پاک کند.
حریم شخصی، قورباغهای در ظرف آب جوش
وضعیت فعلی جهان، از سیاستهای جنگی گرفته تا تغییرات جوّی و تأثیر آن برروی انسانها، یادآور جملهی معروفیاست که با مثالی گزنده، تفاوت بین تغییرات ناگهانی و تغییرات آهسته را نشان میدهد. «اگر قورباغهای را در ظرف پر از آب جوش قرار بدهیم، بلافاصله بیرون خواهد پرید. امّا اگر قورباغه را در آب ولرم قرار بدهیم و شعلهی زیر ظرف را اندک اندک بیشتر کنیم، قورباغه متوجه نخواهد شد که زنده زنده آبپز میشود.» اکنون همین دیدگاه را نسبت به استفادهی امروز ما از اینترنت بسط دهید. رشد تجارتهایی که به اینترنت بستگی دارند، خدمات نرمافزاری، خدمات اطلاعاتی و خدمات مربوط به دادهها، آهسته و پیوسته شرایط حریم شخصیمان را در فضای مجازی تغییر دادهاست. اکنون زمان آن رسیدهاست که مسئولیت اطلاعات و دادههای شخصیمان را قبل از اینکه «زنده زنده آب پز شود»، به دست بگیریم.طبق گزارش Pew نشان میدهد که مردم نسبت به خدمات ایمیل، چت و شبکههای اجتماعی، بهخصوص توییتر و فیسبوک، به هیچوجه دیدگاه خوبی ندارند. ۸۱ درصد افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، سایتهای توییتر و فیسبوک را از لحاظ تأمین امنیت برای اطلاعات کاربر، در ردیف سایتهای «با امنیت کم» و «بدون هیچ امنیتی» قراردادهاند. امّا آیا این نوع تفکّر بر پایهی یک بدبینی صرف شکل گرفتهاست یا دلایل منطقی پشت آن است؟
بازدارندههای اقتصادی
مدلهای تجاری اغلب شرکتهای بزرگ کامپیوتری که خدمات «مجانی»، چون شبکههای اجتماعی ارائه میدهند، بر پایهی استفاده از اطلاعاتیاست که کاربران داوطلبانه در اختیار این شرکتها قرار میدهند. شاید همیشه از اطلاعات کاربران استفادهی مستقیم (مانند شیوههای سازمانهای امنیتی) نشود، اما میتوان با اطمینان کامل گفت که بدونشک از آنها در مواردی، همچون دادهکاوی و یا جمعآوری پایگاه داده برای تبلیغات، استفاده میشود. بنابراین اطلاعات شما به هرحال در راستای یکی از این اهداف و یا اهداف مشابه استفاده خواهد شد. شرکتها با استفاده از خدماتی با ظاهر دوستداشتنی و امکاناتی نوین شما را مجاب میکنند که نامهی بلندبالای شرایط استفاده یا همان Terms of Service Agreement را بدون اینکه بخوانید قبول کنید! هیچ بعید نیست روزی کاربران بدون این که این نامه را بخوانند، دکمهی Accept را فشار دهند و اجازهی دسترسی کامل به حریمخصوصیشان را نادانسته به شرکتها بدهند.
اینگونه رفتارهای ماست که باعث میشود بعضی متخصصین زمینهی فناوری اطلاعات، چون Bruce Scheiner ، عصر امروز را «عصر طلایی زیرنظرگرفتن» بنامند. چرا که شرکتها بدون هیچ هزینهی اضافی و تنها به واسطهی کم حوصلگی کاربرانی که بدون خواندن شرایط استفاده، آن را قبول میکنند، ردپای مجازی بسیاری از مردم دهکدهی جهانی را به دست میآورد. این پیشنیاز احتمالی مدل تجاری بسیاری از شرکتهایی است که امروزه در زمینهی فناوری اطلاعات فعالیت میکنند!
باز هم انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات
رسول جلیلی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با خبرگزاری مهر در مورد آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات و الزام قانونی برای پیادهسازی این پروژه در کشور گفته که معاون وزیر ارتباطات در اخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی فقط یک گزارش داده و هنوز تصمیمگیری نهایی و جمعبندی برای آن انجام نشده است.
این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در مورد اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر تاخیر ۱۰ ساله اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات که ۹ سال آن مربوط به این وزارتخانه نمیشود و باید از دولتهای گذشته آن را مطالبه کرد، نیز افزود: «بخشی از این اظهارات صحیح است اما آنچه که شورایعالی فضای مجازی از وزارت ارتباطات مطالبه خواهد کرد مربوط به فعالیت ۱۶ ماه اخیر آقای واعظی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم است.وی با انتقاد از اینکه قرار بود هر دو هفته یک بار جلسه شورایعالی فضای مجازی تشکبل شود، ادامه داد: این انتظار تاکنون محقق نشده است.این عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی در مورد وضعیت پیوست فرهنگی موبایل نیز گفت: شنیده شده که دولت و مرکز ملی فضای مجازی این پیوست را آماده کردهاند اما هنوز در دستور کار شورایعالی فضای مجازی قرار نگرفته است.