مروری بر رسانه های ۲۹ آذر
Wakie: پدیدهی جدیدی درفضای شبکههای اجتماعی
با نصب اپلیکیشن Wakie کاربر این امکان را دارد که زمانی برای بیدارشدن انتخاب کند. با این کار، در ساعت مقرر، کسی از جایی در دنیا به شما زنگ میزند و بیدارتان میکند. از طرف دیگر، وقتی کاربر Wakie اپلیکیشن را باز میکند، این امکان را دارد که برای بیدارکردن کسی داوطلب شود: درصورتی که کسی در این لحظه نیاز به بیدارشدن داشته باشد، شما روی دکمه میزنید و تلفنی جایی در دنیا زنگ میخورد. در این ارتباط، بیدارکننده و بیدارشونده هیچ اطلاعی از هم دریافت نمیکنند. نه نامی، نه تصویری و نه حتی اطلاعی از مکان، و مکالمه راس یک دقیقه قطع میشود.
حتی بیتلفنها هم آنلاین هستند
واعظی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ) باوجودی که هنوز هم تمام روستاهای کشور فاقد تلفن ثابت و بعضا همراه هستند، پیشرفت تکنولوژی موجب شده تا پای اینترنت پرسرعت به روستاها باز شود.
نقص امنیتی که پیامک کاربران را سرقت میکند
کارشناسان امنیت از کشف نقص امنیتی در شبکه های تلفن همراه خبردادند که این نقص موجب می شود که هکرها به تماس های تلفنی گوش دهند و پیام های متنی را بخوانند. کارشناسان این نقص امنیتی را در کنفرانس هکرها در هامبورگ آلمان گزارش کردند. این نقص در شبکه تلفن جهانی و در سیستم سیگنال هفت (SS7) پیدا شده است . این سیستم به اپراتورهای تلفن همراه بین المللی خدمات ارایه می دهد.کارشناسان می گویند که سیستم SS7 درسال ۱۹۸۰ برای نخستین بار طراحی شده است که با این آسیب پذیری جدی حریم خصوصی میلیاردها کاربر از جهان را تهدید می کند.براساس اعلام واشنگتن پست این نقض امنیتی برای نخستین بار در اوایل سال جاری میلادی کشف شد.اگرچه میزان خطرپذیری این نقض امنیتی هنوز فاش نشده، اما اعتقاد بر این است که هکرها می توانند مکان تماس گیرندگان در هر نقطه از جهان را مشاهده کنند، در آن واحد به مکالمات آن ها گوش کنند و صدها تماس و متن رمزگذاری شده را در فاصله زمانی کوتاه رمزگشایی کنند. محققان می گویند که حتی امکان گول زدن کاربردان و حاملان تلفن ها با استفاده از ساختار SS7 وجود دارد.
بزرگترین تهدید شرکتهای ابری از درون آنهاست
بنگاه امنیت سایبری در گزارش میدانی که اخیرا در ارتباط با امنیت سرویسهای ابری و با استفاده از نظرات ۴۳۸ واحد فناوری اطلاعات در ۲۰ صنعت مختلف داشته به این موضوع پرداخته است. در نهایت ۷۷ درصد از این جامعه آماری، کارمندان را به عنوان تنها دلیل کاهش امنیت زیرساختهای ارتباطی دانستهاند.آنها گفتهاند که کارمندان واحدهای کسبوکار اکنون بزرگترین ریسک برای کمپانیها در هنگام دسترسی به دادههای مبتنی بر سرویسهای ابری، هستند.این واحدها معتقدند که کارمندان و کسانیکه اجازه دسترسی به خدمات ابری دارند غالبا از مسئولیتشان مطلع نیستند و همچون روال سابق که سیستمها بسته بودند عمل و گمان میکنند مسئولیتی بر عهده آنها نیست.تقریبا بالغ بر نیمی از بررسیهای حرفهای این گزارش میگوید که استفاده کارمندان از سرویسهای ابری که سازمان آنها تهیه کرده موجب نقص امنیت شده است. جالب است که سوالی با این مضمون “نگرانی از دسترسی کارمندان به سرویسهای ابری چیست؟” در این گزارش طرح و از واحدهای IT پرسیده شده که نهایتا ۷۵ درصد گفتهاند ترس آنها از جهت احتمال دسترسی ناخواسته کابران و افشای اطلاعات شرکتهاست.سایر موضوعات نظیر امنیت مهندسی اجتماعی (۴۸ درصد)، استفاده از دستگاههای شخصی (۴۲ درصد) و مسائلی نظیر انطباق هویت (۳۴ درصد) نیز نگرانیهای بعدی را شامل میشوند. البته فعالان فناوری اطلاعات درباره راهکارها نیز حدود ۸۹ درصد به آموزش بهتر کارمندان و ۶۲ درصد به تقویت امنیت محیط شبکه رأی دادهاند.این گزارش میافزاید که روز به روز بر رونق IT در محیطهای کسبوکار افزوده میشود و ۲۹ درصد از کمپانیهایی که برنامهای برای ورود به محیط ابری ندارند معتقدند که کارکنان آنها به هر طریق به سمت استفاده از خدمات ابری خواهند رفت. در عین حال شرکتهای SME (کسبوکاری کوچک) هیچ سیاست رسمی برای مانیتور کردن کارمندان برای جلوگیری از استفاده ابرهای غیرمجاز ندارند و این باعث افزایش ریسک میشود.راهکار نهایی که برای رشد امنیت سرویسهای ابری در واحدهای کاری کوچک با ۵۰ تا ۱۰۰ کارمند، استفاده از راهحلهای مدرن مدیریت هویت و گذرواژههای منطبق بر الگوریتمهای ایمن است.
فضای مجازی میدان جنگ دشمن شده است
به نقل از رسانه آی تی آنالایز حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور با بیان اینکه فضای مجازی به میدان جنگ برای دشمن و تهدیدی برای امنیت اخلاقی و فرهنگی تبدیل شده گفت: مسوولان باید در تمامی حوزه های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی مرزبانی کنند. امروز دشمنان به دنبال ایجاد فتنه هستند و فضای مجازی این بستر را برای آنها فراهم کرده است که ما باید از حُسنهای فضای مجازی در کشور استفاده کنیم و در حوزه مرزبانی فرهنگی نباید اجازه بدهیم دشمنان انقلاب رخنه کنند و فکرها و اخلاقهای جامعه ما را مورد تهدید قرار دهند.
آگهیافزارها، عامل اصلی ناامنی خاورمیانه در فصل سوم ۲۰۱۴
در فصل سوم سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از ۱.۵ میلیون بدافزار در منطقه خاورمیانه شناسایی شد و بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز Trend Micro، تبلیغافزارها یا آگهیهای تبلیغاتی مزاحم مهمترین عامل در گسترش این ناامنیها بودند.بررسیهای مرکز تحقیقاتی امنیتی Trend Micro نشان داد که در این سه ماه ۲۴ میلیون پست الکترونیکی ناخواسته در خاورمیانه ارسال شد که از بین آنها ۱۴ میلیون هرزنامه کشور عربستان سعودی را هدف گرفت، ۸ میلیون به امارات متحده عربی رفت و ۲ میلیون هم به دیگر کشورهای منطقه ارسال شد.”ریموند جنز”(Raimund Genes) مدیر فناوری این مرکز توضیح داد: «یافتههای ما تایید میکند که جرایم سایبری و آسیبپذیریها به صورت موازی کاربران را تهدید میکنند. هماکنون زمان آن فرا رسیده است تا سازش با این ناامنیها را کنار بگذاریم و توانایی کاربران برای مقابله با آنها را افزایش دهیم.»مرکز Trend Micro در ادامه این گزارش توضیح داد که Shellshock در فصل سوم سال جاری میلادی یک ناامنی جدی برای خاورمیانه بوده که هنوز هم کنترل نشده است.