مروری بر رسانه های ۲۹ام شهریور ماه
اپل و گوگل از این پس به رمزهای عبور کاربران دسترسی نخواهند داشت
اپل نخستین شرکتی بود که اعلام کرد به منظور جلوگیری از ارائه دادههای شخصی کاربران خود به دولتها، از این پس دیگر به رمزهای عبور کاربران گوشیهای این شرکت (آیفن و آیپد) که با نسخه جدید سیستم عامل آی او اس هشت کار می کنند، دسترسی نخواهد داشت. نسخه جدید آی او اس که چهارشنبه ارائه شد، به طور خودکار روی گوشی جدید اپل یعنی آیفن ۶ که روز جمعه فروش آن آغاز شد، وجود دارد. اپل توضیح داد در همه گوشیهای مجهز به سیستم عامل آی او اس هشت، دادههای شخصی شما مانند عکس، پیامهای نوشتاری (و حتی پیوستها)، نامههای الکترونیک، تماسها، تاریخچه تماسها، متحوی آیتونز، یادداشتها و دیگر هشدارها با رمزی که شما به دستگاه می دهید، محافظت می شوند.
هک شرکتهای پتروشیمی در خاورمیانه
پژوهشگران موسسه IBM Trusteer متوجه حملات هکری بسیار پیشرفتهای به شرکتهای پتروشیمی فعال در خاورمیانه شدهاند که با استفاده از یک تروجان شناخته شده برای عملیات هکری در موسسات مالی انجام شده است. هکرها حتما برای خود قواعد و قوانینی دارند که موجب میشود در کارشان موفق و بسته به سطح عملیاتی و تواناییهایشان دسترسی به آنها هم دشوار باشد. ما این قوانین را نمیدانیم اما میتوان حدس زد که یک قانون را حتما رعایت میکنند: از هر ابزاری که هک کردن برنامه و سرویس هدف را ممکن میسازد استفاده کن! بنابراین نباید تعجب کرد یک تروجان شناخته شده به ابزار هک حسابهای مالی و بانکی در خدمت هک صنعتی قرار گیرد. پژوهشگران موسسه IBM Trusteer دریافتهاند که تروجان Citadel که بیشتر به عنوان یک نرمافزار مخرب مالی شناخته میشود و امتحان موفقش! را در هک حسابهای بانکی پس داده اکنون در خدمت سرقت اسرار صنعتی قرار گرفته است. این موسسه میگوید موفق شده رد این بدافزار را در حملات هکری پیشرفته به شرکتهای پتروشیمی فعال در خاورمیانه شناسایی کند.
کاربران اینترنت، هر روز گریزانتر از تبلیغات آنلاین
رشد روزافزون در استفاده از روشهای حذف تبلیغات را میتوان مشابه ظهور نپستر در صنعت موسیقی دانست. اما وبسایتها چگونه در مقابل این اتفاق عکسالعمل نشان خواهند داد؟ اکنون بیش از هر زمان دیگری، کاربران از تبلیغات اینترنتی دوری جسته و آنها را مسدود میکنند. تعداد این افراد تنها در طول یک سال گذشته دو برابر شده است. بنابر گزارشی که اخیرا منتشر شد، در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیون مرورگر از یکی از انواع مسدودکنندههای تبلیغات آنلاین استفاده میکنند که بیشتر آنها شامل پلاگاینهایی برای گوگل کروم و یا مرورگر فایرفاکس موزیلا میشود. ارقام به دست آمده در این گزارش، بسیار فراتر از حد انتظار نویسندگان آن بوده است. شان بلانچفیلد، موسس PageFair، که این گزارش را با همکاری ادوبی منتشر کرده است، در این باره میگوید: «سال گذشته، تقریباً روی دورهی زمانی مشابهی کار کرده بودیم و تخمین میزدیم امسال شاهد رشد ۴۳ درصدی باشیم. اما از این نتیجهی به دست آمده واقعا شگفتزده شدیم.» گزارشهای دیگری نیز این مساله را تایید میکنند و آمار و ارقامی ارائه میدهند که نشاندهنده افزایش استفاده از این ابزارها است. مسدود کردن تبلیغات در بین کاربران جوان امری متداولتر است. بر اساس گزارش مذکور ۴۱٪ کاربران آمریکایی ۱۸ تا ۲۹ ساله از نرمافزارهای مسدودکننده تبلیغات استفاده میکنند که این رقم در مورد مردان به تنهایی ۵۴٪ است. همه اینها باعث میشود فعالان صنعت تبلیغات آنلاین، که یکی از بزرگترین اجزای دنیای وب امروز است، کمکم دچار نگرانی شوند. موسسهی PageFair با تولید ابزارهای تجزیه و تحلیل، به صاحبان وبسایتها کمک میکند تعداد بازدیدکنندگانی که از مسدودکنندههای تبلیغات استفاده میکنند را تخمین بزنند. این شرکت طرفدار این ایده است که باید در نحوهی تبلیغات تغییراتی انجام پذیرد. حتی نرمافزارهای مسدودکننده تبلیغات، که استدلالشان در توجیه این نرمافزارها انتخاب کاربران است، از PageFair حمایت میکنند.
فناوری جاسوس را بشناسید
متاسفانه بخش اعظم فناوری هایی که شهروندان عادی در طول روز با آن ها سروکار دارند، اطلاعات دقیقی در باره رفتارها و عملکرد روزانه شخص در اختیار هکر ها و ماموران سازمانی می گذارد.به نقل از ایرنا صرفنظر از حساب های کاربری شبکه های اجتماعی، جستجو های انجام شده در اینترنت و هر ردپای دیجیتالی دیگری که در اینترنت به جای می گذارید، رسانه دوربین های دیجیتالی تجهیزات مختلف از جمله گوشی تلفن همراه یا لپ تاپ خودتان یا سایرین، ابزار کار آمدی برای جاسوسان یا هکرها محسوب می شود؛ چراکه این دوربین ها را می توان به سادگی از راه دور فعال کرد. خدمات جدید تلویزیون اینترنتی، مستلزم نصب یک دوبین دیجیتالی روی دستگاه تلویزیون هستند تا امکان کنترل عملکرد تلویزیون توسط حرکات فیزیکی کاربر فراهم شود. اما این دوربین های دیجیتالی نیز مانند دوربین های تلفن همراه و لپ تاپ، به سادگی از راه دور فعال می شوند و امکان جاسوسی را فراهم می کنند. در بسیاری از مراکز تفریحی امروز، از پارک های بازی گرفته تا استخرهای عمومی، برای استفاده از امکانات مختلف از دستبند های RFID ، نام اختصار عبارت Radio Frequency Identification به معنی تشخیص هویت با استفاده از فرکانس رادیویی، استفاده می شود. فناوری RFID امکان ردگیری فعالیت های اشخاص را به طور دقیق فراهم می کند و اطلاعات زیادی را درباره شخصیت آن ها در اختیار می گذارد. در صورتی که یک هکر یا جاسوس به سامانه کنترل کننده این دستبند ها نفوذ کند، می تواند به تمام این اطلاعات دسترسی یابد. امروزه از تجهیزات پزشکی مختلفی برای درمان و دارورسانی به بیماران استفاده می شود که برخی از آن ها برای مدت طولانی به بدن شخص متصل می شوند. چندی قبل یک هکر به نام ‘بارنبی جک’ نشان داد که به سادگی می توان چنین تجهیزاتی را هک کرد و برای مثال با تزریق دوز کشنده انسولین به یک بیمار دیابتی با استفاده از کامپیوتر و از فاصله ۱۰۰ متری، می توان او را به قتل رساند. گرچه زندگی امروز با استفاده از تکنولوژی ساده تر شده است ولی همین ابزار می توانند عامل ترس و وحشت و بر هم زدن آرامش باشند.
همکاری اطلاعاتی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه عرب تبارهای آمریکا
اطلاعات منتشر شده توسط ادوارد اسنودن حکایت از همکاری سازمان های اطلاعاتی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه عرب تبارهای جامعه آمریکا دارد. آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات اعراب و فلسطینی های ساکن آمریکایی را که با شهروندان فلسطینی ساکن نوار غزه و کرانه باختری رود اردن تماس دارند، در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است. بنابر اسنادی که ادوارد اسنودن افشاگر جاسوسی اطلاعاتی آمریکا و پیمانکار سابق سیا افشا کرده است، نسخههای بازبینی نشده و خلاصه نشده، نکات مهم، فاکسها، تلکس، صدا و ابرداده شبکه اطلاعات دیجیتال و محتوا ی این تماس ها و ارتباطات از سوی سازمان امنیت ملی آمریکا در اختیار سازمان اطلاعات رژیم اسرائیل موسوم به واحد ۸۲۰۰ قرار می گیرد.
سرقت کلمات عبور کاربران e bay از شش ماه قبل
اطلاعات کاربران سایت خرید آنلاین ای – بی از فوریه گذشته تاکنون به علت آسیبپذیری امنیتی این سایت در معرض هک شدن قرار داشته است. یکی از کاربران این سایت که شش ماه قبل متوجه این مشکل شده بود موضوع را به کارکنان بخش پشتیبانی سایت e bay اطلاع داد و برای اثبات این موضوع به فایل چت خود با این فرد استناد کرده است.
غفلت از توسعه آیتی = جاماندن از آفریقاییها
یک کارشناس دولت با برداشتن حلقه تحریمها قدم خوبی برداشت که اگر به ارتباط با بازارهای بینالمللی بینجامد ایدهآل خواهد بود. یک کارشناس اقتصادی، غفلت از توسعه آیتی را به پیشی گرفتن بعضی کشورهای آفریقایی از ایران منجر دانست. حمیدرضا اشرفزاده اظهار کرد: عملکرد کشور در توسعه صنایع الکترونیک و نیز صنایع نساجی حتی از بعضی کشورهای آفریقایی هم پایینتر است؛ در حالی که ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه این صنایع در کشور وجود دارد.
مبارزه با تاثیرات منفی اینترنت بر نوجوانان با شام خانوادگی
متخصصان دریافتهاند که دور هم بودن اعضای خانواده میتواند از اثرات مخرب رفتارهای خشونتآمیز و پیامدهای آن چه که «ارعاب رایانهای» نامیده میشود بکاهد. ارعاب رایانهای یا Cyberbullying میتواند بعضاً اثرات بسیار مخربی بر روان کودکان و نوجوانان از خود بر جای گذارد. دکتر فرانک الگار (Frank Elgar) استاد دانشگاه مکگیل در مونترال کانادا، به همراه دستیاران خود اقدام به بررسی انواع مختلفی از مشکلات روحی و جسمی نوجوانان کردند که از این میان مواردی همچون اضطراب، افسردگی، خودآزاری، فکر کردن به خودکشی، تمایل به درگیر شدن با دیگران، استعمال مواد مخدر، افراط در مصرف مشروبات الکلی و مصرف بیرویه دارو قابل ذکر است. در این مطالعه، متخصصان اطلاعات مربوط به ۱۸۰۰۰ نوجوان در ۴۹ مدرسه در آمریکا را مورد بررسی قرار دادند. نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که نزدیک به ۱۹ درصد نوجوانان مبتلا به این ناهنجاریها، طی ۱۲ ماه گذشته قربانی ارعاب رایانهای بودهاند. پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که اگر در هفته حداقل ۴ وعده شام به صورت خانوادگی و در کنار دیگر اعضای خانواده صرف شود، مشکلات ناشی از اعاب رایانهای به یک چهارم کاهش مییابد.