مروری بر رسانه های ۲۵ ام بهمن ماه
چرا باید از اسمارتفونها بترسـیم؟
به نقل از الو دکتر گوشیهای هوشمند حسابی به صاحبانشان خدمت میکنند. یک صفحه حدود پنج اینچی، میتواند هم دفترچه یادداشت شما باشد، هم ماشین حسابتان، هم ضبط صوت و هم مربی بدنسازیتان. این گوشیهای لمسی که چند سالی است که به هر خانهای راه پیدا کردهاند، میتوانند در ماههای بارداری همراهتان باشند و مراقبتهای لازم را به شما گوشزد کنند یا اینکه روزهای مهمی که ممکن است فراموششان کنید را به شما یادآوری کنند. با این وجود، محققان معتقدند اگر این گوشیهای همه فن حریف را کنار بگذارید، به سلامت خود خدمت میکنید. آنها معتقدند حتی در صورتی که با کمک این ابزارها وزنتان را کم کنید، زمان مصرف داروهایتان را به خاطر بیاورید یا با دوستانتان گپ بزنید و لبخند به لب بیاورید، باز هم بهخاطر استفاده از آنها در معرض خطرهایی قرار میگیرید که سلامتی و حتی جانتان را تهدید میکنند. در ادامه مطلب، یافتههای پژوهشگران در مورد لطمههایی که گوشیهای هوشمند دوست داشتنی به سلامت شما میزنند، صحبت میکنیم و انتخاب با شماست که بعد از خواندن این متن، باز هم سراغ تلفن همراه همه کارهتان بروید یا اینکه برای همیشه آن را کنار بگذارید. مطالعهای که پژوهشگران روی دو هزار جوان انجام دادند نشان داد که از هر ۱۰ کاربر یک نفر به تلفن هوشمند خود اعتیاد دارد. آنها میگویند ۸۵ درصد کاربران بدون آنکه صدای زنگ گوشی هوشمند خود را بشنوند، سراغش میروند و آن را چک میکنند و از میان کسانی که از این ابزارها استفاده میکنند، ۱۰ درصدشان به گوشی هوشمند خود اعتیاد پیدا کردهاند. گذشته از این، پژوهشگران در این بررسی دریافتند که سه چهارم کاربرانی که هنوز به گوشی هوشمند خود معتاد نشدهاند، هنگام خواب آن را کنار خود میگذارند. با توجه به اینکه استفاده از این گوشیها قبل از خواب میتواند افراد را با مشکلات جدی سلامتی روبهرو کند،
ده چیزی که لازم است توییت کردن دربارهی آنها را متوقف کنید!
چیزهای زیادی هست که میشود توییت کرد، اما این اینفوگرافی پیشنهاد میدهد از توییتکردن دربارهی آنها دست برداریم.
«جهنم بیزانس»؛ کابوس صنایع نظامی آمریکا
یکی از دلایلی که کارشناسان به عنوان توجیحی برای پیشرفت سریع چین معرفی می کنند، مسئله پیشرفت اقتصادی این کشور در کنار سرمایه گذار سنگین چینی ها در بخش های گوناگون از جمله صنایع نظامی است اما این تمام داستان پیشرفت چین نیست. به نقل از رسانه ایران کمپوزیت یکی از دلایل دیگر پیشرفت سریع چین در حوزه نظامی را باید در بحث سرقت و جاسوسی موفق فناوری های نظامی از طریق هکرهای اینترنتی دانست. چین در سالهای اخیر هزینه های بسیار زیادی را به بخش جنگ های سایبری خود اختصاص داده است و واحد ۶۱۳۹۸ ارتش چین از جمله یگان های شناخته شده در امر جنگهای سایبری و عملیات هک اطلاعات به شمار می رود. سرقت اطلاعات سامانه گنبد آهنین ساخت رژیم صهیونیستی نیز اخیرا به این یگان نسبت داده شده است. گزارش های درز کرده از سایت افشاگر ویکی لیکس نشان می دهد که در چند سال اخیر و خصوصا از سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی به این سو، دولت آمریکا برنامه ای با عنوان “Byzantine Hades” یا “جهنم بیزانس” را برای مقابله با حملات سایبری از سمت چین آغاز کرده است. واژه Hades در اساطیر یونانی نام خدای جهان مردگان و دنیای زیر زمین بوده و در اعتقاد مسیحی نیز به معنای جهنم و دوزخ می باشد.
دکتر ابراهیم رزاقی، روانشناس میگوید که عضویت در گروههای شبکههای اجتماعی تلفن همراه چه مشکلاتی به همراه دارد.
دوری از خانوادهها
یکی از دلایل حضور افراد برای عضویت در گروههای مختلف وایبر این است که با حضور در این فضای مجازی میتوانند با افراد بیشتری در تعامل باشند، ارتباطات اجتماعیشان را گستردهتر کنند، به مسافرت بروند و دستهای از کمبودهایشان برطرف شود. گاهی اوقات هم شرایط زندگی به گونهای است که فرصتی برای معاشرت با افراد و دوستان باقی نمیماند و ناچاریم برای آگاهی از حال و احوال اطرافیان به فضای مجازی پناه ببریم. بهطور مثال فردی که از صبح سر کار میرود، بیشتر اوقات روز در محیطهای بسته کار میکند و دایره ارتباطات محدودی دارد، چنین فردی از راه برقراری ارتباطات در شبکههای اجتماعی میتواند تبادلات اجتماعی بیشتری داشته باشد اما این موضوع همیشه هم بیعیب و نقص نیست.
وایبر برای چهکسانی خطرناکتر است
مشکل زمانی پیش میآید که افرادخانواده زمان زیادی درگیر حضور در شبکههای اجتماعی مختلف میشوند و به این ترتیب از حضور و صحبت با خانواده دور میمانند. حتما شما هم این روزها افرادی را دیدهاید که در خانه، رستوران، مهمانیهای دوستانه و خانوادگی و حتی در مراسم عزاداری و عروسی هم از گوشی تلفن همراه و شبکههای اجتماعی جدا نمیشوند و هر لحظه میخواهند بهروز باشند، اما این موضوع آسیبهایی را به همراه دارد و باعث غفلت از اعضای خانواده و بیتوجهی به نیازهای آنها میشود. شاید افراد خانواده نتوانند این موضوع را به راحتی بپذیرند و هضم این ارتباطات مجازی برایشان مشکل باشد، درنتیجه گروهبازی باید در زمان مناسب انجام شود تا اعتراض شدید افراد مختلف خانواده را به دنبال نداشته باشد.
چاره کار
به گزارش الو دکتر توصیه متخصصان برای رفع این مشکل این است که برای تنظیم ساعت خوابتان شبها دو ساعت قبل از خواب، گوشی تلفن همراه و لپتاپ را در فاصلهای دورتر از خودتان قرار دهید یا آنها را بهطور کامل خاموش کنید. بهتر است زمان مشخصی از روز را به گروهبازی در وایبر اختصاص دهید و از صبح تا شب به اینترنت گوشی متصل نباشید، در این صورت آرامش بیشتری دارید زیرا هر لحظه منتظر دریافت پیامهای تازهای نیستید.
اگر برای انجام کارهای روزمره باید به اینترنت متصل باشید تنظیمات گروهها را طوری تغییر دهید که نوشتههای ارسالشده با بوق معروف وایبر به شما یادآوری نشود و به اصلاح وایبر را بیصدا کنید، درنتیجه با هر پیام جدید از جایتان نمیپرید و به سمت گوشی پرواز نمیکنید.
نگرانی ‘پدر اینترنت’ از ‘عصر تاریکی دیجیتال’
وینت سرف، از “پدران اینترنت” مىگوید نگران است یک روز سرانجام هرچه تصویر و نوشته روى کامپیوترهایمان ذخیره کردهایم از بین برود. آقاى سرف یکی از معاونان گوگل است. معتقد است به مرور که نرمافزارها و سختافزارها از رده خارج مىشوند، ممکن است فایلهاى قدیمى غیرقابل استفاده شوند. طورى که نسلهاى آینده ندانند در قرن بیست و یکم چه مىگذشته. اسم این دوران را گذاشته “عصر تاریکى دیجیتال”. آقای سرف توضیح میدهد: “راهحل این است که از محتوا و نرمافزار و سیستم عامل همزمان با اشعه ایکس عکس بگیریم، بهعلاوه توضیحی در مورد دستگاهی که میتواند این مجموعه را اجرا کند. بعد اینها را تا آینده بسیار دور نگه داریم. در حقیقت با عکسی که گرفتهایم، میشود در آینده گذشته را بازسازی کرد.”
درک عواطف و احساسات توسط تلفن همراه
محققان نرم افزار هوش مصنوعی جدیدی ارایه کرده اند که با نصب بر روی تلفن همراه آن را به وسیله ای مؤثر جهت درک احساسات کاربر و برنامه های روزمره اش تبدیل می کند. محققان دانشگاه کمبریج که این فناوری نوین را ارایه کرده اند از یک سری برنامه های محرک بصری جهت تقویت ارتباط میان نورون های مجازی به خصوص استفاده کرده اند. نتیجه این ابتکارعمل قادر ساختن سیستم به تشخیص چهره ها و یا سایر ویژگی ها در تصاویر است، حال آنکه تا پیش از این چنین امکانی وجود نداشته است. همچنین آنها تلاش می کنند تا از طریق این نرم افزار هوشمند و تشخیص صحبت های ضبط شده کاربر، به تلفن همراه قابلیت درک احساسات و عواطف کاربر را ببخشند.
رابطه کمپانیهای بزرگ تکنولوژی با دولت آمریکا در بدترین حالت ممکن است
رؤسای ارشد کمپانی های گوگل، یاهو و فیس بوک دعوت دولت باراک اوباما برای حضور در گردهمایی امنیت سایبری را رد کرده اند.
تیم کوک در گردهمایی امنیت سایبری کاخ سفید شرکت میکند. انتظار میرود که وی در این گردهمایی پیرامون تأثیر مثبت یا منفی سیاست رمزنگاری پیشرفته اپل صحبت کند. از سوی دیگر، شرایط برای آژانسهای امنیتی که از طریق رمزگشایی اطلاعات گوشیهای هوشمند در پی تروریستها و جنایتکاران هستند، بسیار دشوار خواهد شد. خشم مقامات آمریکایی تا جایی پیش رفت که یکی از رؤسای ارشد پلیس آمریکا آیفون را گوشی مورد علاقه تجاوزگران به کودکان در آینده ای نزدیک توصیف کرد! بلومبرگ اعتقاد دارد که فعالان حوزه تکنولوژی همواره به عنوان یکی از منابع حیاتی پشتیبانی سیاسی، کمکهای مالی به کمپینهای تبلیغاتی و همفکری با دولت اخیر آمریکا و شخص باراک اوباما بودهاند؛ اما به نظر این رابطه نیز هم زمان با پایان دولت وی، به انتهای خود نزدیک میشود.
ابرکامپیوتر IBM احتمال بروز بیماریها را پیشبینی میکند
به گزارش ایتنا ابرکامپیوترها در آینده نزدیک میتوانند ترافیک خیابانها، ایمنی اجتماعی یا احتمال بروز بیماری در افراد را پیشبینی کنند. ابرکامپیوتر Watson که در شرکت IBM ساخته شده است و مبتنی بر هوش مصنوعی فعالیت میکند، قادر است حجم گسترده دادهها را در اختیار بگیرد و با تحلیل آنها اتفاقات مختلف را پیشبینی کند. دکتر «برنارد مایرسون» مدیر مرکز نوآوریهای IBM در این خصوص توضیح داد که فناوری جدید آنها میتواند حجم وسیعی از دادهها انسان قادر به استفاده از آنها نیست را مورد استفاده قرار دهد. برای این ابرکامپیوتر توانایی تحلیل دادهها در حوزههایی از جمله تشخیص سرطان در نظر گرفته شده است و قدرت آن به اندازهای است که محتویات بیش از ۳۵۰۰ کتاب و ۴۰۰۰ داده دیگر را در کمتر از ۱۷ ثانیه تحلیل میکند.
امکان جدید فیس بوک؛ تعیین وارث!
به نقل از تابناک فیسبوک به تازگی گزینه جدیدی را اضافه کرده است که به شما اجازه می دهد فردی را انتخاب کنید که پس از مرگتان از حساب کاربری شما نگهداری کند. این قابلیت ابتدا در ایالات متحده در دسترس خواهد بود و سپس در سایر کشورها نیز در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
افزایش ۱۰ برابری ترافیک دادههای همراه تا پنج سال آینده
بنابر پیشبینی شرکت سیسکو ترافیک دادههای همراه تا پنج سال آینده ۱۰ برابر خواهد شد و بیشترین حجم آن مربوط به محتواهای ویدئویی خواهد بود.
پژوهشگران شرکت سیسکو افزایش استفاده از ابزارهایی مثل گوشی هوشمند، تبلت و اپلیکیشنهای ویژه ارتباط ماشین به ماشین (M۲M) را مهمترین عامل رشد ترافیک دادههای همراه دانستهاند. سیسکو پیشبینی کرده است ۹۷ درصد کل ترافیک دادههای همراه تا سال ۲۰۱۹ از این نوع باشد. بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۴ حدود ۴.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان از ابزارهای همراه استفاده میکردهاند که انتظار میرود این رقم تا سال ۲۰۱۹ به ۵.۲ میلیارد نفر برسد. این بدان معنا است که در سال ۲۰۱۴ حدود ۵۹ درصد از جمعیت جهان از ابزارهای همراه استفاده میکردهاند و در سال ۲۰۱۹ این رقم به ۶۹ درصد از کل جمعیت جهان خواهد رسید. پژوهشگران سیسکو در برآورد خود دریافتهاند که در سال ۲۰۱۴ محتواهای ویدئویی ۵۵ درصد از کل ترافیک دادههای همراه را تشکیل میدادهاند و در سال ۲۰۱۹ نیز ۷۲ درصد از کل ترافیک دادهها را از آن خود خواهند کرد.
موتور جستجوی قدرتمندتر از گوگل برای مقابله با قاچاق انسان
موتور جستجوی تازهای موسوم به دارک وب یا وب تاریک برای مقابله با قاچاق انسان توسط محققان دفاعی آمریکا طراحی شده که میتواند کارکردهای تجاری نیز پیدا کند. پی سی ورلد، این موتور جستجو توسط محققان دانشکده علوم رایانه دانشگاه کارنگی ملون ابداع شده است. بودجه این کار توسط آژانس دارپا Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) تامین شده است. جستجوگر جدید در حال حاضر بر روی یافتن دامنه های اینترنتی فعال در زمینه قاچاق انسان متمرکز است. اما الگوریتم های آن به سادگی قابل تغییر است تا از جستجوگر یاد شده برای اقدامات دیگری و از جمله مباحث مرتبط با کسب و کار استفاده شود.
گفتنی است قدرتمندترین جستجوگرهای اینترنتی و از جمله گوگل تنها قادر به فهرست کردن ۱۰ درصد از محتوای وب هستند و باقی مانده فضای وب از دسترس آنها دور می ماند.