مروری بر رسانه های ۲۰ام شهریور ماه
فیسبوک هر دقیقه که از دسترس خارج شود ۲۲ هزار دلار ضرر میکند
اگر این اختلال در زمانهایی رخ دهد که کاربران بیشترین حضور را دارند، ضرر فیسبوک بهازای هر یک دقیقه که از دسترس خارج میشود تا چند برابر افزایش میابد. مشترکان شبکه اجتماعی توئیتر گزارش دادند که فیسبوک عصر روز چهارشنبه(۱۲ شهریور) به مدت ۱۰ دقیقه از دسترس خارج شد و این مسئله تاثیرات فراوانی را بر این شبکه اجتماعی بزرگ برجا گذاشت.
جایگاه قابل توجه اینترنت موبایل ایران در جهان
در برخی از این اظهارنظرها این گونه عنوان شده است که با ورود دو اپراتور اول به این عرصه کاربران اینترنت به یکباره صد برابر می شوند و لازم است پیش از بروز چنین اتفاقی سیاستگذاریهای متعددی برای حل مشکلات احتمالی که به این واسطه ایجاد میشود اندیشید. ورود به نسلهای بالاتر ارتباطی و ارائه اینترنت پهن باند بر بستر موبایل این روزها با ممانعتهای مختلف مواجه است. این در حالی است که رتبه جهانی ایران در زمینه اینترنت موبایل جای توجه دارد. همچنین بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته گفته میشود تا سال ۲۰۲۰ برای هر کاربر فضای مجازی حدود ۲۲۰۰ گیگابایت محتوا وجود خواهد داشت که این سوال مطرح است که از میان اطلاعاتی که سهم کاربران ایرانی خواهد بود تا پایان این سال چند درصد از محتوای مورد استفاده کاربران داخلی خواهد بود؟
کارمندان بیشترین قربانی فیشینگ هکرها
تحقیقات جدید شرکت امنیت اینترنتی McAfee نشان میدهد که روش فیشینگPhishing همچنان به عنوان یک تاکتیک موثر برای هکرها به حساب میآید و کارمندان ادارات و سازمانها بیشترین قربانیان این روش هک هستند. کمپانی McAfee در یک تحقیق و پرسش از ۱۶ هزار کارمند ادارات و شرکتهای مختلف از آنها خواست تا ایمیلهایی را که احساس میکنند فیشینگ هستند، شناسایی کرده و از ایمیلهای واقعی جدا کنند. در این تحقیق از ۷ ایمیلی که برای هر یک از کارمندان فرستاده شده بود، ۸۰ درصد آنها برای یک بار در تله هکرها افتادند که بخش کارگزینی و استخدامی شرکتها بدترین عملکرد را داشتند و بخش حسابداری هم در رده دوم بدترینها قرار گرفت. در این تحقیق شرکت McAfee متوجه شد که ایمیل آدرسهای غلط و جعلی از طریق ارتباط ایمیلی فیشینگی UPS همچنان بهترین روش برای فریب کارمندان است.این روش طوری عمل میکند که با دادن آدرس اینترنتی غلط و ایجاد یک صفحه جعلی متعلق به یک سایت یا شرکت بزرگ، کاربران را متقاعد میکنند که آدرس اینترنتی ارسالی درست و معتبر است و از همین طریق به تمام اطلاعات حساب کاربری و رمز عبور دسترسی پیدا میکنند.
افزایش اختیارات قانونی دولت ترکیه برای سانسور اینترنت
پارلمان ترکیه قانون پرمناقشهی تشدید نظارت بر شبکه اینترنت را تصویب کرد. به این ترتیب دولت ترکیه حق دارد دسترسی به وبسایتهای مختلف را ناممکن کند، بیآنکه از پیش آن را اعلام کند یا برای آن حکم قضایی بگیرند. شبکههای اجتماعی مخالف دولت میتوانند در آینده برطبق قانون و بدون اجازه دادگاه مسدود شوند. به گزارش خبرگزاری “آنادولو” در ترکیه پارلمان این کشور تصویب کرده که نهاد مسئول اینترنت در دولت این کشور میتواند از شرکتهای اینترنتی در کشور بخواهد طی چهارساعت یک سایت اینترنتی را مسدود کنند.
چرا دیروز سرعت اینترنت کمتر از همیشه بود؟
شرکتهای بزرگ فنآوری امریکایی در اعتراض به احتمال تصویب قانونی که به بی طرفی کامل دولت امریکا در قبال اینترنت پایان میدهد، دیروز سرعت ارائه خدمات و سرویس آنلاین خود را کاهش دادند. اعتراض دیروز اینترنتی به قانونی در امریکا است که توسط کمیسیون فدرآل ارتباطات FCC پیشنهاد شده است و به باور این شرکتها ناقض اصل بیطرفی حکومت در اینترنت است. این قانون به این موضوع میپردازد که آیا همه وبسایتها و سرویسهای اینترنتی باید از یک سرعت اینترنتی مشابه بهره بگیرند و یا باید شرکتهای مختلف حسب مورد از دو سطح اینترنت پرسرعت و اینترنت معمولی استفاده کنند.
دزدی که در قالب دوست میآید: بررسی یک ایمیل آلوده
ایمیلی، درظاهر از طرف بیبیسی فارسی، به بعضی از فعالین اجتماعی فرستاده شده است که در آن دربارهی «ویروسهای سکتور بوت» هشدار داده میشود. ایمیل بعد از توضیحاتی دربارهی این ویروسها، ادعا میکند «در حال حاضر هیچ کدام از آنتی ویروسها در مقابل این ویروس مقاوم نیستند». سپس ایمیل اضافه میکند: «با انتشار ویروس و آلوده شدن سایتهای سیاسی برنامه نویسان ما برای حل این مشکل ضد این ویروس را نوشته و فقط برای افراد و سایتهای خاص ارسال کردهاند.» نویسندهی ایمیل سپس به گیرنده توصیه میکند که «قبل از هک شدن سایت و حسابهای بانکی خود» این هشدار را جدی بگیرد و فایلی از این آدرس دانلود کند https://www.britishislesshoppe.com/mail/Anti-Vir.rar (این فایل آلوده است. آن را دانلود نکنید). آخرین جمله در متن ایمیل این است «لطفا در زمان دانلود به https بودن لینک دانلود دقت کنید.»این ایمیل تمام مراحل مهندسی اجتماعی را با دقت دنبال میکند. اول، دربارهی خطر هشدار میدهد. ویروسهای سکتور بوت خطری حقیقی هستند، و حتی توضیح ایمیل دربارهی جزییات آنها هم درست است. آنچه در ایمیل ساختگی است این ادعا است که «در حال حاضر هیچ کدام از آنتی ویروسها در مقابل این ویروس مقاوم نیستند». هر نرمافزار ضدویروس مناسبی حتما قبل از بوت شدن سیستم، سکتور بوت را وارسی میکند و حتی سیستمهای عامل مدرن دربرابر دستکاری در سکتور بوت مقاوم هستند. و همینجاست که عناصر مهندسی اجتماعی کنار هم مینشینند: اشاره به وجود خطر و ادعای نادرست دربارهی شدت آن.
همین امروز Windows و Adobe خود را بهروز کنید
دو کمپانی Adobe و مایکروسافت در اطلاعیههای جداگانهای از کاربران خود خواستهاند تا نرمافزارها و همچنین سیستمعاملهایشان را هر چه سریعتر به روز رسانی کنند.شرکت Adobe آخرین ورژن نرمافزارهای Flash Player و همچنین Adobe AIR را در دسترس عموم کاربران قرار داده تا به روز شوند. بنا بر گزارشهای منتشر شده این دو نرمافزار Adobe کلی مشکلات امنیتی دارد و نیاز است که هر چه سریعتر بهروزرسانی شوند.
مایکروسافت هم در فراخوان جداگانهای از کاربران خود خواسته همین امروز با به روزرسانی،Internet Explorer Windows، Lync و NET Framework. خود نسبت به رفع ۴۲ حفره امنیتی اقدام کنند.
دستکم ۱۵ میلیون موبایل آلوده به بدافزار هستند
لابراتوار امنیتی کایندسایت وابسته به شرکت آلکاتل-لوسنت میگوید که با دیدی محافظهکارانه، ۱۵ میلیون ابزار موبایل در دنیا آلوده به بدافزار هستند. میزان ابتلای ابزارهای موبایل به بدافزار در ششماهه نخست سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۳ افزایش قابل ملاحظهای داشته و در حال حاضر دستکم ۱۵ میلیون موبایل در دنیا آلوده هستند. آلکاتل-لوسنت غول فرانسوی صنعت ارتباطات که در اینباره تحقیق کرده میگوید: «با توجه به نرخ ۰.۶۵ درصدی آلودگی، تخمین میزنیم که تقریباً ۱۵ میلیون موبایل آلوده در دنیا وجود داشته باشد چرا که بر مبنای آمار تقریبی اتحادیه بینالمللی ارتباطات راهدور (ITU)، دو میلیارد و سیصد میلیون تلفن هوشمند در جهان وجود دارند».
چرا فیسبوک و توییتر برای ما تصمیم میگیرند؟
توییتر تا به حال فضایی بوده است که بسیاری از کاربرانش در مقایسه با شبکه اجتماعی قدرتمند دیگر، فیسبوک، آن را به عنوان فضایی متفاوت و حرفهای توصیف میکردند. از نگاه آنها، فیسبوک جایی است که صاحبانش در پی پول و تجارت هستند و در این راه بسیاری از روشها را تست و اجرا میکنند. در حالی که توییتر در پی احترام به مخاطبانش بوده و هدفش صرفا ایجاد یک زمینه ارتباطی مناسب برای افراد جهان است. اما همه چیز همین طور نماند. فیسبوک در حال حاضر، به اختیار خودش پستهای دوستانتان را برای شما به صورتی که برای شما «بیشتر مرتبط» باشد در نیوزفید شما نمایش میدهد. یعنی فیسبوک پستهای دوستانتان را بر اساس زمانی که آنها آن پستها را گذاشتهاند برای شما نمایش نمیدهد بلکه خودش به جای شما تصمیم میگیرد که کدام پستها بیشتر به شما مرتبط است و آنها را برای شما نمایش داده و بقیه را «فیلتر» میکند.