مروری بر رسانه های ۲۸ شهریور ماه
فیسبوک مطالب داغ و مورد علاقه شما را در صدر صفحهتان قرار میدهد
فیسبوک در آخرین تغییر سیستم تنظیمات خود در بخش News Feed کاربران، استاتوسها را به نحوی چیدمان خواهد کرد تا مطالبی که در صفحه هر کاربر داغ و پرطرفدار هستند، در صدر صفحه قرار بگیرند. زمانی که یک کاربر در صفحه فیسبوکش استاتوسی بگذارد و آن مطلب موضوع داغ و پرطرفدار روز شناخته شود، استاتوس مربوطه به صورت خودکار در صدر صفحات فیسبوک دوستان قرار خواهد گرفت و همچنین استاتوسهای دوستان که درباره همان موضوع مطلب نوشتهاند به صورت خودکار در صدر صفحه کاربر قرار خواهد گرفت. حتی برای استاتوسهایی که تعداد لایک یا کامنت زیادی داشته باشند، اعمال خواهد شد و به صدر صفحه فیس بوک کاربر میآیند. در الگوریتم جدید این شبکه اجتماعی به واکنش شما نسبت به صفحات دوستان و مطالبشان حساسیت بسیاری دارد و بر همین مبنا علایق شما را در نظر گرفته و موضوعات خاص را در بالای صفحهتان قرار میدهد.
امنیت اپلیکیشن فایرچت – تحقیق سیتیزن لب
وقتی که شما پیامی را از طریق فایر چت ارسال می کنید که حاوی رشته TCP و نام کاربری zigzeer است، ترافیک به صورت رمزگذاری نشده به آی پی ۲۰۹٫۲۳۷٫۲۳۶٫۱۹۴ارسال می شود. همه اطلاعاتی که ارسال و دریافت می شوند، به صورت غیر رمزگذاری شده در آدرس زیر در دستگاه ذخیره می شوند:
/data/data/com.opengarden.FireChat/cache/<CHANNEL_NAME> این پیام ها شامل پیام های ارسال شده در همه حالات، Everyone، FireChat و Nearby می شود. این مساله بدان معناست که اگر گوشی تلفن همراه یک کاربر، به صورت فیزیکی مورد آزمایش قرار بگیرد، تمام مکالمات او، حتی آن مکالماتی که کاملا عمومی بوده اند، قابل بازیابی است. هر کاربر، یک شماره کاربری اختصاصی و یک شماره ثبت اختصاصی دارد، که اگر چه با پیام ها ارسال نمی شود، ولی به صورت غیر رمزگذاری شده، در آدرس زیر در دسترس است:
/data/data/com.opengarden.FireChat/shared_prefs/com.opengarden.FireChat_preferences.xml
علاوه بر این، تمام کانال هایی که کاربر به آن متصل شده است، در حافظه تلفن همراه در آدرس زیر ذخیره می شود:
/data/data/com.opengarden.FireChat/shared_prefs/com.opengarden.FireChat.Application.JOINED_FIRECHATS.xml
امنیت کامل اطلاعات شما در Android L و iOS 8
شرکت گوگل اعلام کرد که در نسخه L اندرورید تمامی اطلاعات کاربران به شکل پیشفرض کدگذاری میشود و حتی اگر مقامات ارشد دولتی و امنیتی خواستار دستیابی به اطلاعات کاربران باشند، گوگل هم به صورت تکنیکی امکان دسترسی به آنها را نخواهد داشت. شیوه جدید کدگذاری اطلاعات که ابتدا کمپانی اپل عملیاتی کرد و به دنبال آن گوگل هم به اجرا در آورد، کار را برای مسئولان قضایی و امنیتی سخت کرده و حتی اگر اجازه رسمی جاسوسی از مقامات بالاتر هم داشته باشند، دیگر امکان تقریبا وجود نخواهد داشت.
محققان سعی دارند از اطلاعات موبایل ها، وقوع جرم ها را در لندن پیش بینی کنند
دانشگاه تِرنتو در ایتالیا بر روی پروژه Once Upon a Crime مشغول مطالعه است. محققان در این مطالعه بر اساس اطلاعات در دسترس و البته بی نام و نشان، سعی می کنند محل احتمالی وقوع جرم را بر اساس رفتار شبکه موبایل روی نقشه شهر لندن پیش بینی کنند. با کمک استفاده از اطلاعات الگوریتم مورد استفاده تا ۶۲ درصد در پیش بینی وقوع جرم موفق بوده اند که این عدد با در نظر گرفتن اطلاعات شبکه موبایل به ۷۰ درصد رسیده است.
موافقان و مخالفان اینترنت پرسرعت
حجت السلام دهنوی(مشاور خانواده): بنده به عنوان یک مشاور میگویم حتی اگر کل این فضاها سالم و اخلاقی باشند باز هم عضویت در این گروه ها به دلیل کمرنگ کردن ارتباطات بین افراد خانواده مضر است و موجب بروز مشکلات زیادی در کانون خانوادهها خواهد شد. معصومه ورزدار(جانشین بسیج جامعه زنان): نرمافزارهای نوین ارتباطی انسان را از فضای حقیقی دور میکند و فردگرایی را در جامعه ترویج میدهد چراکه هر فرد با تلفن همراه، اینترنت و وایبر نیازهای ارتباطی خود را در فضای مجازی برطرف میکند. دکتر حمید پورشریفی(متخصص روانشناسی سلامت): دلیل گرایش ایرانیان به فضای مجازی این است که در جامعه ما افراد آنچه را که میخواهند نمیتوانند در محیطهای واقعی و طبیعی به دست آورند.یعنی نمیتوانند به راحتی خودافشاگری داشته باشند و از افکار و احساساتشان صحبت کنند، چرا که نقد و قضاوتها آنقدر در جامعه ما زیاد است که شخص سعی میکند از طریق این شبکهها به بیان افکار و احساسات خود بپردازد. کسانی که مهارتهای ارتباطی ضعیفی در محیطهای واقعی دارند و نمیتوانند ابراز وجود کنند بیشتر در معرض آسیبپذیری ازین فضا هستند. آنها نیاز خود را از طریق شبکههای اجتماعی و روابط مجازی برطرف میکنند و به آنها وابسته میشوند. اما زمانی که فرد با نگاه مثبت، هدفمند و به دنبال مسیر مشخص وارد این شبکهها میشود، مسلما برایش آسیبزا نیست. وزارت جوانان کمیته ملی فضای مجازی و جوانان را تشکیل داده است. اعضای این کمیته قرار است برای آموزش اصول استفاده صحیح از فضای مجازی و مصون ماندن از آسیبهای آن چارهجویی کنند. محمد تقیزاده(رییس مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان): دلایل استفاده جوانان از شبکههای اجتماعی ۳۹% فراراز تنهایی و سرگرمی، ۲۲.۳% ارتباط و تبادل تجربه، ۱۲.۳% برای دانلود فیلم، موسیقی و عکس و تنها کمتر از ۵% برای مراجعه به سایتهای غیراخلاقی و مسائل غیرضروری استفاده میکنند. ضمن اینکه ۶۹.۳% پاسخگویان برای بهرهگیری از اینترنت از فیلترشکن استفاده میکنند. دکتر محمود گلزاری (معاون ساماندهی امور جوانان):باید این فضای مجازی را به رسمیت شناخت و در عین حال آگاهیهای لازم را به مردم برای استفاده درست داد. بنابراین در بعد تربیتی و فرهنگی با فیلترینگ مخالف هستم. جمعیت کاربران فیسبوک در خاورمیانه در حدود ۲۳ میلیون نفر اعلام شده است که کاربران ایرانی ۴۶ درصد آن را تشکیل می دهند. بنابراین آمار کاربران ایرانی رقمی در حدود ۱۱ میلیون نفر می شوند. کاربران اینترنت به راحتی قوانین فیلترینگ را دور می زنند و به خواسته های خود می رسند.
استفاده از بیگ دیتا در بیماری آلزایمر
مرکز تحقیقاتی Ontario: در پروژه ای ۲۸٫۵میلیون دلاری برای درمان بیماری آلزایمر، پزشکان قصد دارند با جمع آوری بیگ دیتای مربوط به کسانی که استعداد فراموشی دارند (مانند نتایج MRI و تستهای پزشکی) احتمال ابتلای آنان به آلزایمر را پیشبینی و با انجام اقدامات درمانی از آن پیشگیری کنند. فقط در سال گذشته مراکز درمانی در درمان ۳۵میلیون نفر در سطح جهان و با بودجه ای در حدود ۶۰۰میلیارد دلار از بیگ دیتا (بطور مستقیم و یا غیر مستقیم مانند آنایز نتایج آزمایشات و یا تحقیقات جدید) استفاده کرده اند.
اهمیت استفاده از بیگ دیتا در جهان
بیگ دیتا در قرن ۲۱ از نظر اهمیت مانند نیروی بخار در قرن ۱۸،الکترومغناطیسم در قرن ۱۹ و انرژی فسیلی و هسته ای در قرن حاضر است.با این تفاوت که بسیار گسترده بوده و منبعی تجدیدپذیر است که در همه جا یافت میشود. روزانه ۲٫۵میلیارد گیگ بیگ دیتا در سطح جهان و به خصوص در شبکه های اجتماعی تولید میشود. اگر فیسبوک یک کشور مستقل به حساب می آمد از نظر جمعیت و تولید داده سومین کشور بزرگ جهان شناخته میشد. میلیاردها داده ساخت یافته و ساخت نیافته روزانه تولید میشوند و اگر مدیر شرکتی دانش استفاده از آن را نداشته باشد در تجارت خود به سختی شکست میخورد زیرا رقبای او با استفاده از دیتا تصمیم گیری سریعتر و زیرکانه تر گرفته و سهم خود را در بازار افزایش میدهند.